Garra flavatra


© Johnny Jensen
Vanskelighetsgrad
Middels
  Andre navn
  • Burma Log Sucker
  • Banded Butterfly
  • Rainbow Garra
Engelsk:
  • Panda garra
Latinsk navn Garra flavatra (Kullander & Fang, 2004)
Orden/Familie Orden: Cypriniformes (Karpefisker)
Cyprinidae (Karper) Wikipedia
Dette er en virkelig stor sjarmør i akvariet. Men, de bør absolutt gå i artsakvarium.
Kan finne på å hoppe ut av akvariet, men kun hvis den er utrygg/helt ny i akvariet. Heldekkende lokk er derfor ikke nødvendig når de er blitt vant til akvariet. De trenger et akvarium som er ca 40 i høyde og 100 cm i lengde.
De er primært bunnlevende, men svømmer veldig mye rundt i høyden også. De ser ut til å trives best i et karr med mye røtter som de kan hoppe og sprette på i høyden, når de jager hverandre. De elsker å henge i flyteplanter og andre planter i høyden, som feks frittflytende Anubias.
Trives best i grupper på minst 6, helst 10 individer, med god svømmeplass og meget god sirkulasjon. De trenger en god innvendig sirkulasjonspumpe i karret. Desto sterkere sirkulasjon, desto bedre vil de trives. De sitter helst rett foran den sterke strømmen og nyter det.
De slåss ganske heftig med hverandre om revir, spesielt som voksne, og de kan like å jage andre fiskearter "på lek" og bør derfor gå i artskarr, men kan eventuelt gå sammen med andre garra arter. Siden de selv er veldig fredelige og ikke vil angripe andre fisk eller engang forsvare seg mot andre raser, passer de ikke sammen med feks fisk som feks SAE eller Flying fox som kan suge seg fast på kroppen deres, de passer heller ikke sammen med feks Praktbotia siden botia gjerne kan bite dem uten at de forsvarer seg. Hvis de går sammen med feks ancistrus eller andre maller, lar de seg jage av disse. De forsvarer altså ikke sitt revir overfor andre fiskearter, uansett. De går derimot veldig godt sammen med Garra rufa, for selv om de ligner veldig av art og vesen, vil de ikke bry seg om hverandre/jage hverandre.

Akkurat som Garra rufa, så liker disse fiskene å spise på menneskehud, og de kommer villig bort og setter seg på feks hendene dine og spiser på huden din om du har hendene nedi vannet. De er uredde mennesker av natur og trengs ikke temmes.

Når de slåss så skifter de farge og blir blekere i huden, samt skifter øyefarge og form på pupillene. De slåss ganske heftig, men det er mer på lek enn alvor. Når de er voksne/kjønnsmodne ved ca 1.5 - 2 års alder så kan leken bli enda mer voldsom. De kan derfor skade andre fisk uten at de mener det, siden de spretter ganske raskt og voldsomt bortover på røtter og steiner.

De får mørkere farger på kroppen og finnene som voksne. De mest dominerende vil ha en skarpere rødfarge på finnene. Hvis fisken ikke trives eller er av de mindre dominerende i gjengen, vil de ha en blassere farge på finnene og kroppen.

Informasjon som gjelder alle arter i genus Garra
Fisk som lever på bunnen, ikke spesielt nattaktiv. Trives best i grupper, på 4-10 individer. Lever i hurtigstrømmende vann, og krever store mengder O2 for å leve. Eter en del på stein\ bunnlag, og er dermed med på å holde akvariet rent for alger.
Maks. størrelse 9 cm
Holdes helst i grupper (Stimfisk) Ja
Trives i
Ferskvann
Brakkvann
Saltvann
Akvariesjikt
Øvre del/Vannflata
Midtre del
Bunnen
Kjønnsforskjell Når hannen er kjønnsmoden vil den utvikle synlige utvekster/klumper på hodet, langs sidelinje og rundt halerot (caudal peduncle). Voksne hanner har også en tendens til å være slankere i kroppen enn hunnene.
Fòr og fòring Omnivore (Altetende)
Levende og frossetfor, som feks. krill, hvite mygglarver, samt at den også eter noe alger, men den er egentlig ingen effektiv algeeter i akvariet. Den trenger primært proteinrik føde. Bunnsynkende malletabletter som feks tetra tabimin egner seg godt, men de bør få så variert for som mulig. De liker å leke og erte hverandre med maten, det er viktig for dem.
Oppdrett
NAF Oppdrettsvalør Ikke satt
Minimum størrelse liter på akvariet 150 liter (Gjennomsnittstørrelse på medl.akvarier med denne: 219)
Temperatur 22° C - 28° C
Surhetsgrad på vannet (PH) 6.5 - 7.5
Hardhetsgrad på vann (GH) 5 - 12
Sist endret 10.06.12 kl 22:21 av Erlend
219 liter er gjennomsnittlig størrelse på akvarier med denne fisken

Fant du hjelp eller god informasjon?

Vil du vurdere å støtte drifta av Akvaforum?

Vipps #605339 eller bli plussmedlem og slipp reklame!
Tips oss om gode filmer på Youtube av denne fisken

(Husk, det må være BRA videoer som er nyttige eller fine. Vi vil ikke ha ALLE videoene om fisken)

Andre har fisken sammen med
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen
Reklame for plussmedlemskap