Oppdrett av Hyphessobrycon megalopterus (Svart fantomtetra)


Vokter ikke yngel
Eggspreder, legger egg i åpent vann eller i substratet

1 oppdrett av denne arten registrert mellom 2005 og 2005

Vis oppdrett pr år:

1 oppdrett i 2005

mKaro: 17. mai: Egglegging :)
<p>
Oppvekstkar pH 7, GH 3, temp 26
<p>
Mat: Infusorier, knust flakfor, avskallet artemia og tørre knuste brune reker.
<p>
Beskrivelse: Det er vanskelig å plukke ut en hun og en hann som har funnet tonen, rett og slett fordi at når du har fanget den ene så er det nærmest umulig å kjenne igjen den andre i flokken som er igjen i karet :) Det er enklere å ta ut to av hvert kjønn eller la dem leke ennå flere sammen.
<p>
Hannene er veldig imponerende og flotte å se på under lek. Han svømmer rundt hunnen tettere og tettere med stor iver, når hunnen gir etter svømmer de tett sammen opp mot vannoverflaten, han slår kroppen sin mot hunnen og det drysser egg ned mot bunnen.
<p>
Mine liker best å leke i den delen av karet hvor jeg setter inn en stor plante som når opp til overflaten. Planten settes i motsatt ende av filteret og alle flyteplantene henger seg fast i denne og danner en yppelig yngleplass for fiskene.
<p>
Jeg lar lyset stå på, men skjermer det litt ved å legge en del av f.eks et liggeunderlag mellom glass og lysarmatur, da de liker å ha det litt dunkelt.
<p>
Har torvfiltrering i karet, noen som gjøres enkelt ved å fylle den ene delen av en Eheim Aquaball med torvsubstrat. Jeg kler en finmasket nettingstrømpe utenpå pumpen, for sikkerhets skyld, men når foreldrene flyttes kan det være greit å bytte ut denne pumpen med et luftfilter. Det enkleste er å la luftfilteret kjøre seg inn i dette karet og bare fjerne Aquaball'en når leken er over.
<p>
Eggene klekkes etter ett til to døgn og yngelen vil stort sett ligge på bunnen eller klisteret til planteblader. De er vanskelige å se siden de ligger helt stille, ikke vifter med halen og er ganske så små :)
<p>
Mine fikk infusorier til å begynne med, men de blir fort store nok til å ta veldig finknust flakfor og artemia. Et tips er å riste godt på en boks f.eks brune reker (fra Tetra) også ta ut det fine støvet som legger seg rundt på "veggene" i boksen med pekefingeren og bruke dette som for til yngelen.
<p>
Mine leker fint ved pH på 6,5-7 og kH på 3-4. Temp 26-27 grader. Så er det vel bare å legge til at de små er utrolig flinke til å gjemme seg, og at dette er en veldig morsom og takknemlig fisk å drette :) Les mer