Oppdrett av Pseudomugil gertrudae (Flekket blåøye)


Dette er en fisk som er ganske enkel å få i lek. Trenger tett beplantning i overflaten, så utrimmete hurtigvoksende planter er å anbefale.

Fisken leker i grupper mellom de lange plantene og sprer eggene i toppskiktet av akvariet hvor eggene klebes til plantene som finnes der.

Når yngelen klekkes lever de av mikroorganismer og annen næring som finnes i vannoverflaten. Yngelen er lett å få øye på grunnet de neonblå øynene. Yngelen vokser svært fort og er rellativt hardfør.

Personlige erfaringer:
Fant 4 yngel etter å ha tømt et skittent og forlatt oppbevaringsakvarium (med bl.a. denne arten) for så å fylle akvariet senere med ubehandlet springvann. Ante ikke at jeg hadde yngel, så akvariet sto vel 30min uten vann, kun fuktig grus, og når jeg fylte nytt vann endrett jo gh seg fra 12 til 4 på 5 min. Det var på dette tidspkt. at jeg oppdaget yngelen og tenkte "jaja...de dør vel om et par timer fra sjokket", men to dager senere svømte de rundt like happy som før. Dermed ble de hedret med et oppvekst akvarium og tok tetramin baby med en gang. Vet ikke hvor gammel de var da jeg oppdaget dem da. Den fisken som senere viste seg å være han fisk var det ekstra morsomt med for han vokste litt fra dag til dag og fikk fort farger og slør..

11 oppdrett av denne arten registrert mellom 2006 og 2016

Vis oppdrett pr år:
2016 2015 2013 2012 2009 2008 2006
  Kommentarer
Ingen kommentarer.