Poecilia chica

Jeg fikk tak i noen Poecilia chica i Skottland i fjor høst. Disse har jeg avlet frem en del av etterhvertog fått spredd rundt til andre Poecilia medlemmer og til medlemmer av Jæren A.K.

Poecilia chica er en levendefødende tannkarpe, som ble be­skrevet av Miller i 1975, og kommer fra Mexico hvor den lever i sakte strømmende vann med tett beplantning.

Jeg fikk tak i 2 par samt to ekstra hunner. Da jeg kom hjem fra turen ble de installert i ett 160 liters kar med sand i bunnen, endel Vallisineria og flyteplanter. Temperaturen holdt seg rundt 27 grader, og filtreringen ble gjort av en fluval 4 med utstrømming over vannoverflaten. Fiskene stortrives i dette opp­settet. Jeg forer dem med TetraMin, røde mygg og levende cyclops og daphnier.

Litt uti november så jeg at en av hunnene var blitt meget stor, så jeg plasserte henne i en fødekasse. Det første kullet jeg fikk på denne arten kom den 11.11.01. Da fødte hun ca. 25 yngel, og de nyfødte var omtrent 5 med mer lange. Det har blitt noen kull etterhvert, og jeg har sikkert fått spredd 100-150 ungfisk rundt omkring. Yngelen vokste fort frem på nyklekket artemia, TetraMin og cyclops.

P. chica er en livlig fisk som skaper endel liv og røre i akvariet, og de viser igjen til tross for at hannene ikk blir mer enn 3 cm og hunnene 5 cm lange. Grunnfargen på arten er lysebrun med gyldne prikker langs sidene. Den dominerende alfa hannen blir helt metallisk blå, og terroriserer vettet av de svakere hannene så det er best å la det kun være en hann og 2-3 hunner i ett kar.


John Morten Jensen - 23.10.2005
Tilfeldig bekjentskap
© Simen
Reklame for plussmedlemskap