Veiledning om hold av saltvannsakvarium

Å ha et akvarium betyr å ha levende dyr i sin varetekt, noe som forplikter. Mange begynner med akvarium fordi det er dekorativt, men man må aldri glemme at fisk og virvelløse dyr er levende vesener med artspesifikke behov.

Les mer

Veiledning om hold av tropisk ferskvannsakvarium

Å ha et akvarium betyr å ha levende dyr i sin varetekt, noe som forplikter. Mange begynner med akvarium fordi det er dekorativt, men man må aldri glemme at fisk er levende dyr med artspesifikke behov.

Les mer

Hurtigvoksende planter til ferskvannsakvariet

Når et tropisk ferskvannsakvarium planlegges satt opp kommer spørsmålet om hvilke planter en vil ha i det. Man har gjerne sett flotte akvarier med en formidabel plantevekst og planter i mange farger og fargesjatteringer. Et virkelig syn for øyet! Dette er nok ikke helt for nybegynneren.

Les mer

Algeetende fisker til selskapsakvariet

For den ferske akvarist kan oppsettet av det første akvariet bli en flott opplevelse. Fine fisker, klart vann og planter i skjønn harmoni er vel den store drømmen for de fleste. Vel, ofte så kommer de, og i mengder, - nemlig algene!

Les mer

Tid for levendefôr!

Når bjørka skyter "musører" og sola har begynt å varme opp vann og dammer, ja da er det jammen på tide å finne fram bøtter, spann og levendefôrhåven igjen.

Les mer

Akvarium for fiskenes skyld?

En flott artikkel om hvorfor man bør lage best mulig forhold for fiskene i akvariet.

Les mer

Oppstart av akvarium

Dette er en liten innføring i oppstart av akvarium, og i hvordan du skal unngå nybegynnerfeil og en trist start på din nye flotte hobby.

Les mer

Vannverdier

I denne artikkelen finner du info om vannverdier, vannbytte, PH, GH, KH, Nitrat, nitritt og alt det som er så viktig!

Les mer

Fór og fóringsrutiner.

I denne artikkelen finner du info om ulike typer fór som finnes på markedet og om gode fóringsrutiner.

Les mer