Hemianthus callitrichoides "Cuba" - et flott teppe i Aquacube og akvarium

Denne Hemianthus-arten danner på kort tid et lavt, tett og friskt grønt teppe bortover bunnen i akvariet. Luftbobler på bladene leker med lyset og skaper slik den perfekte forgrunnsplanten.

Les mer

Ceratopteris cornuta

Populært kalt gullerotgress. Ceratopteris cornuta er kanskje verdens beste flyteplante.

Les mer

Lilaeopsis macloviana - en spennende og annerledes Lilaeopsis

Denne Lilaeopsis-arten har vært kjent i akvaristikken siden slutten av 1980-tallet.

Les mer

Utricularia graminifolia - den insektetende forgrunnsplanten

Utricularia graminifolia (Tropica nr. 049B) hører absolutt til blant de mest spennende vannplanter - en kjøttetende vannplante som i løpet av noen måneder danner et friskt, grønt og sammenhengende teppe i akvariet.

Les mer

Echinodorus X 'Rubin'

Echinodorus X 'Rubin' er en relativ ny plante i akvaristikken, selvom den ikke er ny i vanlig forstand, der en plante introduseres på markedet etter en vellykket planteinnsamling i naturen.

Les mer

Interaksjon mellom lys og CO2 fremmer veksten hos vannplanter

Denne artikkelen viser sammenhengen mellom plantevekst, tilførsel av CO2 og lys.

Les mer

Riccia fluitans i undervannsform

Denne artikkelen handler om en gammel og kjent flyteplante, som kan benyttes på en utradisjonell og svært dekorativ måte.

Les mer

Cyperus helferi

Slektsnavnet Cyperus forbindes vanligvis med papyrusplanten, som de gamle egypterne dyrket eller med den papyrusplanten vi dyrker i vinduskarmen vår i dag. Mange kjenner også sumpplanten fra hagedammen. Nå er det endelig også en ekte vannplante fra samme slekt som har fått fotfeste i akvariene.

Les mer

Ludwigia helminthorrhiza

Ludwigia er en svært formrik slekt med mange akvatiske arter. Ludwigia finnes overalt i verden og de har utviklet de merkeligste strukturer som oftest er en tilpasning til de lokale miljøforhold.

Les mer