Hvordan guppyer blir født

En morsom liten film som viser hvordan en sprekkeferdig guppymamma kan ploppe ut levende yngel på rekordtid.

Les mer

Guppy - Poecilia reticulata

Guppy er en av de vanligste fiskene i akvariet. Det er nok fordi det er en ganske enkel fisk å ha, og fordi Guppy er en nydelig fisk!

Les mer

Zoogeneticus quitzeoensis, Gulloppdrett?

Da jeg var på besøk hos Ian Sinclair i Skottland, la jeg merke til noen goodider som jeg aldri tidligere hadde sett. Hannen var tildels meget fargerik, blålig kropp og himmelblå hale­finne med gulorange bånd på ryggfinne samt analfinne.

Les mer

Xiphophorus couchianus - et lite bevaringsprosjekt i JAK

Jeg har i den senere tid fått tak i en del sjeldne levende­fødende fisk fra en venn i Skottland. For det meste Xipho­phorus (sverddrager) arter, deriblant en platy-type som heter Xiphophorus cou­chianus.

Les mer

Xiphophorus alvarezi

Jeg fikk fra Skottland (hørt den setningen før?) et nydelig par med Xiphophorus alvarezi, fanget i Santa Domingo, som ligger sør i Mexico.

Les mer

Priapella olmecae - JAK førstegangsoppdrett i gull

Fra min gode venn Ian Sinclair i Skottland fikk jeg høsten 2000 en liten stim, 5 stk., av denne flotte levendeføderen. Fiskene var omtrent voksne da jeg fikk dem. Hannen ca 3,5-4 cm, og hunnen ca.5 cm.

Les mer

Poecilia chica

Jeg fikk tak i noen Poecilia chica i Skottland i fjor høst. Disse har jeg avlet frem en del av etterhvertog fått spredd rundt til andre Poecilia medlemmer og til medlemmer av Jæren A.K.

Les mer

Alfaro huberi - En spennende levendeføder

Fra Ian Sinclair, vår eminente foredragsholder på Poecilia­møtet på Hundvåg, fikk jeg rett før jul 2000 ett voksent par samt 6 ungfisk av arten Alfaro huberi.

Les mer

Brachyrhaphis roseni (Bussing, 1988)

Brachyrhaphis roseni er en av ni beskrevne Brachyrhaphis arter. Dette er svært vakre levendefødende fisk fra Panama og Costa Rica.

Les mer
Tilfeldig bekjentskap
© Jørn Henning Flåten
Reklame for plussmedlemskap