Saltens akvarister

Siamesiske algeetere, rosentetra og corridoras er gjerne samtaleemne når akvaristene har medlemsmøte. Men også bittesmå fiskebabyer.

Les mer

Spiste opp barnas drøm

Barna i en lokal speidergruppe på Hawaii hadde i årevis samarbeidet med Waikiki-akvariet om å ale opp den utryddingstruede Moi-fisken. Da prosjektet skulle krones med å slippe 70 velskapte fisk ut i havet, ble gleden kortvarig.

Les mer

Hagefisk kan rasere norske fiskevann

Trondheim (ANB): Eksotiske og truede fiskeslag selges åpent til nordmenn med dam i hagen. Naturforvaltningen frykter nå at rømminger kan rasere alt liv i elver og fiskevann.

Les mer

Flere skaffer seg akvariefisk

Interessen for akvariefisk øker. Det er den dyregruppen som øker mest i Norge i dag, ifølge Norges Zoohandleres Bransjeforening.

Les mer

Ny krokodille til Akvariet

Akvariet i Bergen har hentet inn en 80 cm dverg-kaiman. Snart blir en ny kjendis å se i krokodilleburet.

Les mer

Driftsstøtte til akvariet

Politikerne i plan og utvikling vedtok i går å bevilge 150.000 kroner i driftsstøtte til Drøbak Akvarium.

Les mer

Her er verdens minste fisk

Fiskearten du ser her, er etter alt å dømme den minste noen sinne oppdaget. Paedocypris progenetica er det klingende navnet forskerne har gitt den svært lille fiskearten de har funnet i Sørøst-Asias sumper. En voksen hunnfisk blir knappe 7,9 millimeter lang, mens hannfisken kan vokse seg til en hel centimeter.

Les mer

Hver mann sitt korallrev

Reis på drømmeferie. Ta på dykkermaske. Oppdag livet under vann. Og gjenskap den fantastiske følelsen på hjemmebane. - Dette er ren rekreasjon.

Les mer

Vasspest er funne i reinsepark ved Skas Heigre-kanalen

Den frykta planten vasspest vart oppdaga i ein reinsepark nær Skas Heigre-kanalen i Klepp. Det var ein hobby-biolog som kom over planten som no dekker store delar av dammane i den aktuelle reinseparken.

Les mer

Skadefisk satt ut i Asker

Forskere fortviler over at hagedamfisken solabbor er funnet vilt i Asker. Abboren er en skadefisk, med uønskede parasitter.

Les mer