Bill.mrk.: Må like fisk

Daglig leder ved Atlanterhavsparken, Knut Maaseide fyller 67 år til høsten og planlegger å gi seg. Derfor søkes det nå etter hans etterfølger.

Les mer

Gullfisk for bedre skolemiljø

Kan en enslig gullfisk i akvarium gjøre skolemiljøet bedre? Det skal et nytt stort prosjekt ved videregående skoler gi svaret på.

Les mer

Ble vitne til dødskamp mellom breiflabb og laks

En av de ansatte på akvariet i Bergen ble vitne til noe helt spesielt onsdag morgen. I et av akvariene ble dyrepasseren Frits Martem vitne til at en meter lang breiflabb havnet i basketak med en tilnærmet like lang laks.

Les mer

Fant fiskedammen tom

Da Pantelis Toumazos skulle mate koiene i dammen på Nordtvet gartneri, fant han vannet tomt for fisk. - De er verdifulle, og attraktive for samlere.

Les mer

Blekkspruten Paul er død

Blekkspruten Paul, som ble verdenskjent for å «tippe» riktig vinner i åtte av kampene under fotball-VM, er død.

Les mer

Dette er verdens første kunstige selvlysende fisk

Det har tatt tre år å utvikle de selvlysende englefiskene.

Les mer

Fiskene feirer

I august 1960 åpnet Akvariet i Bergen, bevilget av Bergens borgere. Femti år etter drives det fortsatt uten offentlige tilskudd.

Les mer

Fikk skrekkfisk på kroken

I Discovery-programmet Elvemonstre får Jeremy Wade en Goliath Tigerfisk på kroken. Han beskriver monsterfisken som et mareritt.

Les mer

Bare barnemat

I dette akvariet har det skjedd mirakler. Takket være to forskere og en kokk.

Les mer

Verdens styggeste fisk utrydningstruet

PSYCHROLUTES MACRICUS er i ferd med å bli utryddet. Fisken som lever i australske farvann trues av trålere som overfisker på dypet.

Les mer