Apistogramma sp. "xingu"

En artikkel om denne fine dvergcikliden fra Rio Xingu.

Les mer

Oppdrett av scalarer

Når man vil oppdrette denne flotte fisken, er det visse ting man bør tenke gjennom først. Man må tenke på plassen det krever, og om man har tid og ork til arbeidet det medfører med fòring og rengjøring. Og ikke minst; har du en plan for hvordan du skal bli kvitt alle scalarene du har oppdrettet etterpå?

Les mer

Discus i planteakvarier

Det er noe magisk over en Discus. Kanskje er det fordi de har ry for å være vanskelig å holde og derfor kun er egnet for de mest erfarne akvarister, eller er det fordi å det er noe majestetisk over dem.

Les mer

En spennende mellom-amerikaner - Neetroplus nematopus

Da jeg reiste til "British Cichlid Association" sitt årsmøte i 1999, var det flere arter som stod på innkjøpslisten, deriblant Neetroplus nematopus (Guenther 1866). Denne spennende cichliden har jeg lest om og sett avbildet i mange bøker, men tilgjengligheten i Norge har vært meget dårlig.

Les mer

Messingmunnruger (Pseudocrenilabrus philander dispersus)

Jeg var på fotball-turnering i Vildbjerg i Danmark i sommer, med eldste gutten I familien. Det var ingen zoologiske forretninger i den landsbyen, men jeg ble fortalt av de inn­fødte at det var en i nabobyen, Kolding. Så da anledningen bød seg, tok jeg en tur dit...

Les mer

Uaru amphicanthoides - Gulloppdrett

Denne arten har alltid fasinert meg, og jeg har flere ganger hatt Uaru, men av en eller annen grunn har de aldri etablert par og lekt hos meg.

Les mer

Symphysodon aequifasciatus (Discus) - Gulloppdrett i JAK

Jeg kjøpte en flokk diskus av en mann på Bryne i oktober `98, da han var blitt lei av daglige vannbytter og mating 4 ganger i døgnet.

Les mer
Tilfeldig bekjentskap
© Kent Evenrud
Reklame for plussmedlemskap