Bokomtale: Mergus Wels Atlas

Det var kanskje noen som kjøpte bind 1 i denne serien og ble litt skuffet når de fant ut at den ikke tok for seg en eneste malle med L-nummer. De som ble skuffet da, blir i hvert fall ikke skuffet nå for i denne boken kommer de alle sammen og vel så det

Les mer

Bokomtale: All about shrimps, crayfishes, & crabs (Aqualog)

Omtale av denne boken som er et must for akvarister som er interessert i reker og krabber.

Les mer

Bokomtale: Back to nature L-maller

Første gang jeg kom i kontakt med denne boken, var da jeg traff forfatteren selv under et akvatisk treff i Gol høsten 2007. Ingo Seidel viste meg et utkast til boken, og jeg må si at jeg ble imponert.

Les mer

Bokomtale: Malawi Cichlids in their natural habitat. 4th Edition

Et av de store praktverkene innen akvarielitteratur er nå å få tak i her til lands. Ad Konings, kjent ciklideakvarist, undervannsfotograf, foredragsholder og skribent er ute med den 4. utgaven av Malawi Cichlids in their natural habitat.

Les mer

Bokomtale: Tropica Aquarium Plants

Dette er ikke en akvariebok i den forstand vi vanligvis forstår det eller venter å finne en bokomtale om.

Les mer

Bokomtale: Back to Nature - Akvarieguide

Når en akvarist med over 30 års erfaring skriver bok, ja da forventer man godt lesestoff. Det har den kjente, svenske akvaristen, foredragsholderen og skribenten Kjell Fohrman i sannhet klart med boken "Back to Nature - Akvarieguide".

Les mer

Bokomtale: Identifying Corydoradinae catfish

Bokomtale av denne boken som hovedsaklig brukes som oppslagsverk for identifikasjon av pansermaller.

Les mer

Bokomtale: Akvariet fra A til Ø

En av de store bøkene innenfor akvarielitteraturen var å finne i norske bokhandlere i 2005. Boken er en oversettelse av Ultimate Aquarium Fish fra 1995 av Mary Bailey og Gina Sandford.

Les mer

Bokomtale: Catfish Atlas Volume 1

I en sending fra en av de kjente nettbutikkene så kom endelig boka jeg ventet på, nemlig Catfish Atlas Volume 1. Endelig et malleleksikon i samme gate som Akvariets leksikon. Som nettbutikken skriver som sin omtale så er denne boken en "bare MÅ HA bok".

Les mer

Bokomtale: The Cichlid Fishes of Western Africa

Litteratur og bøker om disse artene har hele tiden vært et savn inntil i fjor. Da kom jeg over østerrikeren Anton Lombojs bok "The Cichlid Fishes of Western Africa".

Les mer