Aylaxana sine oppdrett

2 oppdrett i 2009

Kommer snart Les mer
13 oktober fikk ett sebraciklide par yngel (ca 50-70stk)

De la eggene i en skiferhule og voktet eggene svært godt, da yngelen ble gamle nok til å svømme (ca 7 dager gamle) så førte foreldrene yngelen ut av skiferhulen for å lete etter mat.
De første dagene hold foreldrene yngelen max 5 cm fra hulen. og hvis noen av yngelene kom litt for langt unna gruppen slukte fort en av foreldrene den uheldige inn i munnen for så å spytte den ut inne i gruppen der den var trygg... Både faren og moren var ypperlige til å passe på at ingen andre fisk kom for nærme, og en gang i blandt så svømte faren til andre siden av akvariet for å jage de andre fiskene, bare for å minne dem på at her var det han som bestemte hvor de fikk lov til å svømme og at de ikke engang burde prøve seg å nærme seg han sine unger, For da skulle de jammen få juling... :)

Selv om foreldrene gravde opp mikroskopiske alger og annen god mat til yngelen så kjøpte jeg tørket og knust artemia for yngel under en cm og gav dette til yngelen ( Tok bittelittegrann av dette i en sprøyte, uten nål og fylte på med litt akvarievann og ristet til alt var oppløst, deretter stakk jeg hele sprøyten ned i akvariet og sprøytet forsiktig ut innholdet noen cm fra skiferhulen. Dette gjorde jeg annen hver dag) dette var egentlig ikke nødvendig ettersom det allerede var masse nok av mat der fra før, men jeg gjorde dette fordi jeg ville være sikker på at de fikk alle de næringsstoffene de trenger for å holde seg sterke og sunne...

Etter to uker førte foreldrene yngelen lengre bort fra hulen, yngelen fikk nå lov til å ha litt større bevegelsefrihet og de er ca 0.4cm store(små)

En uker senere kan man se tydelig at yngelen begynner å få streker på kroppen, ja, man kan faktisk se at de har en kropp og ikke bare ett stort hode med store øyne... :p
Nå beveger yngelen seg over hele akvariet... (sammen med foreldrene som vakter selvfølgelig...) Les mer
Tilfeldig bekjentskap
© LOFFA
Reklame for plussmedlemskap