Malene Jacobsen sine oppdrett

4 oppdrett i 2010

Har en han og to hunner i en 50L alene med noen reker..
L144 begynte og leke og legge egg helt av seg selv, eneste vi gjorde var og holde det rent. Og vips så var det egg der.

Men det som skjedde var at hannen kastet ut eggene av hulen slik at dem ble spist (dette kan gjerne skje under stress)

Etter dette ville jeg jo selvfølgelig ha fler, men det ble ikke fult så enkelt som sist. jeg hadde noen vannbytter, faste dager (etter fastedagene kan man fore dem godt)

hadde litt planter i karret så det ikke skulle bli så åpent. Hadde bare en skiferhule til og begynne med (der ble eggene lagt første gang).. men der virket det ikke som dem ville legge egg flere ganger, selv om dem lekte rundt hulene. kjøpte da en keramikk hule i str. S.. fra hulen ble kjøpt til eggene kom tok det vell bare en uke før de nye eggene kom!:)


Er vell egentlig bare og prøve seg frem:)
Ps: ikke lurt med for store eller kalde vannbytter, da dette kan resultere i hvitprikk. Les mer
ancistrusen er en oppdretts variant, på innkjøpslistene heter den Ancistrus sp. Dragon.

Veldig fin malle, den er brun med små mørkere prikker oppå, men mer gulaktig under.. vet ikke hvor store dem blir men er ca: 7cm nå:)

Har en han og to hunner i en 80L alene med noen reker. Her satt vi inn en sten, huler og planter. og sørget for og holde det rent. Vi merket ikke noe egg her, ungene var bare plutselig der:) eggene hadde han lagt under steinen slik at ingen kunne se dem. Men hadde mine misstanker da han ikke kom ut for å spise.

Ungene er nå 2mnd og har greid og telle 32stk, men mere presist antall vil man jo få når man tømmer karret og fisker dem opp:) Les mer
Palettciklidene har vi hatt unger på 3 ganger nå.

Dette er en fisk for deg som vil prøve deg litt på opptrett, den er enkel å ungene kommer nesten av seg selv. i mengder:)

trenger nesten bare vann, mat å en hule for at dette skal gå bra. Les mer
Merket plutselig en morgen masse egg på veggen i 375L, prøvde og ha disse i et fødenett uten noe hell. de andre fiskene spiste eggene gjennom nette.

Flyttet da en gruppe pansermaller over i en 50L for å se om det skjedde noe her :)
det gjorde det også, egg overalt. Lot dem være der en stund for og være sikker på at hannen hadde fått befruktet eggene. så tok jeg gruppen med pansermaller tilbake til hjemme sitt i 375L igjen. eggene klekket og unger ble det. Det jeg kunne plages med var og få dem til og leve opp. Men noen av dem overlever og blir voksne:)
Øvelse gjør vell mester.. Les mer
Tilfeldig bekjentskap
© Tina Arntsen
Reklame for plussmedlemskap