KjetilG sine oppdrett

3 oppdrett i 2011

Dukker stadig opp flere fra sanden. Kreler med bittemå snegler i 54 literen. Les mer
Går av seg selv Les mer
Oppdaget 3 stk 1,5-2cm lange Kuhliier i oktober. Regnet med at det antagelig var endel flere, med tanke på at jeg sjelden ser mer en 2-3 stk samtidig av de ca 20 voksne ålene som gjemmer seg i karet. I november observerte jeg minst 15 stk yngel på en gang,nå i størrelsen 2- 3,5 cm. Siste opptelling (mai 2012) viste totalt 53 åler.
Sjekket vannverdiene i karet ved første observasjon: Temp 28C, GH 2.5, KH 0.5, PH 5 (laveste målbare på skalaen jeg bruker), NH 0.1, NO2 0, NO3 12.5, PO4 2, FE 0. Tror det er PH og temperatur som har vært største triggeren til suksessfull klekking.

Når det gjelder innredning er det endel kilder som hevder at kuhlii foretreker sand, men i et tidligere test oppsett delte jeg karet i tre like deler: runde/glatte elvesteiner i ulik størrelse (typisk dekorstein til vaser etc), fin biltemasand (som anbefalt), siste del fyllte jeg med lange kokosfibre. Så sjelden noe til ålene på sanden, de så ut til å være mest aktive i stein og kokos. Ved tømming av karet fant jeg ca 2/3 av ålene i kokosfibrene og 1/3 av dem innimellom steinene.

I det oppsettet jeg observerte yngelen i har jeg først et lag kokosfibre, deretter et grovmasket nett, delvis dekket med store flate steiner, og fyllt opp med elvesteiner rundt. Ålene kan da forsvinne opp og ned i lagene som de vill, og også ligge i skyggen av de store flate steinene. Filtrerer med 2 svamper på hver sin 1000l/t powerhead (karet er 110l) slik at det blir relativt mye strøm i karet (ca 20x pr time). Les mer
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap