Ørjan A sine oppdrett

2 oppdrett i 2012

Oppdrett av scalare kan virke komplisert i begynnelsen, men det er en herlig følelse nå du endelig får det til.

temperaturen i karet har ligget på 28 grader, da klekker eggene iløpet av 3 dager, ca 5 dager etter klekking begynner noen å svømme fritt og da kommer resten av flokken kort tid etterpå.

2 dager etter klekking (dvs 5 dagen etter eggelegging), startet jeg igang artemia oppsettet mitt, levende fòr funket 100%, ikke bruk tørrfor, fordi det rører dem ikke.
artemia klekking tar ca 2 dager å klekke maksimalt. så jeg kjørte 2 oppsett med 1 dags mellomrom.
de ble foret med 3-4 ganger om dagen, den første uken med 10-20 liters vannbytte både morgen og kveld etter foring. jeg skrudde av vannpumpen så ikke vannstrømningen skulle ta alt fòret, og lot dem få 2 timer på seg å spise hver gang.
det går greit selv om du glemmer å fore dem en dag, de overlever til neste dag.

dekk til vannintaket på pumpen din med bilsvamp, det får du tak i billig, kjøp såpefri :P

etter 3-4 uker med foring av levende artemia, så kan du gå over til en miks av avskallede artemia egg, som du får kjøpt de fleste online butikker, og vanlig tørrfor som du knuser til mindre biter. vannbytter er alfa - omega i starten, bruk lik temparatur som det er i karet, for å forhindre kulde sjokk for yngelen.

etter de kritiske 3-4 ukene, trenger det ikke å være så hyppige vannbytter, de spiser mer og mindre for blir liggende igjen på bunn.

jeg hadde 6 ancistrus i karet, mens eggeleggingen foregikk, og eggene ble ikke spist, så jeg har vel hatt flaks, men jeg ville anskaffet meg en alge spisende malle, som evt kunne spist restene som blir igjen, og evt yngel som faller fra. Les mer
gikk av seg selv. ble plassert i et 100 liters kar, 2 hanner og 4 hunner.
når jeg tenker over det, skulle jeg aldri prøvd oppdrett på dem, de ble MANGE!
etter 2 måneders tid hadde jeg i overkant av 60 guppy yngel.
De ble foret med avskallet artemia. Les mer
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik
Reklame for plussmedlemskap