Home
Alle akvarier Akvarietyper Akvariefisk Topp100 Månedens akvarium
Registrer ditt akvarium!
Legg til som favorittakvarium
 
Tilfeldig bekjentskap
© -mette- © Susanne © Bjarne Sætrang
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook

Mitt første akvarium :)


Et 90 liters Selskapsakvarium som er eid av solan

Dette akvariet er med på 2 favorittlister!


Beskrivelse
Dette er mitt aller første akvarium, og akvarieverden har vært spennende og interessant så langt! :)

Har brukt ca 2 uker på oppstart av akvariet før jeg kjøpte fisk. Brukte en bakteriekultur de første 7 dagene (Nitridac?), men ser at det kanskje ikke er nødvendig når jeg leser litt rundt i forumet her. Fiskene ser ut til å trives i alle fall.

De første 4 fiskene jeg kjøpte var 2 stk Ancistrus , tror det er oppdrettsvariant, og 2 stk Platy (hanner Mikke mus/salt og pepper). Syntes disse var fine og morsomme, så skal de være enkle å holde også.

Etter et par dager kjøpte jeg 4 stk Platy hunner (2 salt og pepper, og 2 med lett blå farge) og 2 stk balongmolly (hanner). Platyene kjøpte jeg med tanke på å få til lek med hannene. Har lest etterpå at balongmolly er en misformet fisk ift den ville typen, og derfor skrinlegger jeg planene om å kjøpe hunner til hannene; det initiativet får dø ut med de 2 jeg har.. Det viste seg forøvrig at det hadde sneket seg med en bitteliten fisk (yngel) i dette kjøpet, regner med denne er platy, men det vil vise seg etterhvert. Den har overlevd så langt, og ikke blitt spist av de større fiskene.

Ellers har jeg litt planter også selvfølgelig.

Pumpen er en Eheim type som er en god investering såvidt jeg har forstått.

Har brukt en uke nå på å finne ut sånn ca riktig fôrmengde, og jeg ga de alt for mye i starten (som sikkert er en vanlig nybegynnerfeil:)) Gleder meg til å se fiskene vokse og bli større.
Rapportér akvarium Registrert: 30.01.2011 Sist endret: 09.03.2012
Mer informasjon om akvariet
Status: Gammelt oppsett
Substrat:
Lys:
Filtrering: Innvendig Eheim pumpe
Bakgrunn:
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: 23°C
Bilder
Fisk, dyr og planter i akvariet
Mine andre akvarier
Kommentarer: [Ny kommentar]
solan
solan Status per 14. februar
Nå har jeg hatt fisk i akvariet en 3 ukers tid, og begynner å ha lært meg noen grunnleggende ting, som blant annet riktig for-mengde.

Har også stiftet bekjentskap med sykdom, da den ene ballong-Mollyen fikk "hvitprikk" (tror jeg). Den overlevde (faktisk), og behandlingen var bytte av vann og tilførsel av Ektozon (salt). Akkurat nå er den ene hunn-Platyen ("Nitrine") ganske gåen, og jeg tror hun stryker med.. Ligger mye stille, spiser lite, og svømmer med kroppen på skrå oppover samtidig som halefinnen ser ut til å ha en konstant bøy på tuppen. Denne har imidlertid skrantet litt helt siden jeg kjøpte den i butikken, og jeg tror at det var noe som feilet den allerede da, da den har vært "tam" i oppførselen hele tiden, og ingen av hannene har vært interessert.

Ellers har jeg fått stifte bekjentskap med snegler; de dukket bare plutselig opp i hopetall, og vokser fort.. Tror det er Blæresnegl, og skal prøve å få tak i indisk kloreke for å balansere tilveksten/eksistensen av snegler.

Har ellers fått med meg lek hos Platy, og 2-3 av hunnene er/var gravide. Det har dukket opp en del nye individer, i alle fall 6 baby-utgaver av Platyene, som er bare noen dager gamle. Har ikke sett når de ploppet ut av mora.

14.02.11 01:40