Home
Avansert søk Gå til forum for snegler og skalldyr Snegle- og skalldyrgalleriet

 
Endre info Finn akvarier med dette dyret Legg til i bokmerkene dine
Rubrikk
Andre har dyret sammen med
10 siste relaterte forumtråder
 
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang © Geir Rolfsnes © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Pomacea bridgesii

Eplesnegle

Bjarne Sætrang
© Bjarne Sætrang

Hvordan drette Pomacea bridgesii

Voksne eksemplarer formerer seg lett og kan ta over et kar med bittesmå sneglebabyer om man lar dem formere seg uhemmet.

Ønsker man å oppdrette dem, kan eplesnegler lokkes til å pare seg og legge egg ved å flytte på dem til et annet/nytt akvarium, og gi dem rikelig med alger og grønnsaker i kosten. Flyttingen sammen med økt tilgang til fersk grøntfôr er ofte med på å sette i gang paring. Hannsneglen krabber opp på ryggen (skallet) til hunnen, og fører sin "snabel" inn under skallet hennes. Ofte kan hannen henge slik i opptil et par dager, andre ganger er hunnen raskere å overtale og det tar ikke lange stunden. Etter en flytting er ofte sneglene på vandring allerede samme natt, hunnene leter etter et sted over vann å legge eggklasene sine.

Eplesnegler legger en klase med egg under dekkglasset eller i armaturet - de legger dem alltid OVER vann. Faller eggklasen ned i vannet, druknes eggene og de klekker ikke. Når eggene klekker søker de små sneglene straks til vannet, og krabber ned selv. Det varierer hvor lang tid eggklasen bruker på å klekke - alt fra to til fire uker er vanlig. Eggklasen bør henge i fuktig, ikke for tørt, miljø slik at eggklasen ikke blir for uttørket. Temperaturen har også sitt og si for hvor lang klekketiden blir.

Siden eggklasene legges over vann er de lette å fjerne om man ikke ønsker at sneglebestanden skal øke. Eggklasene ser ut som gule baby-mais.
Nyklekte eplesnegle-unger er forbløffende små, og man må ofte lete en stund etter dem for å se dem, med mindre man kniper dem på ferden ned fra toppen og ned i akvariet (f.eks. på bakglasset).

367 medlemmer har registrert oppdrett på Pomacea bridgesii
Klikk for å seKlikk for å se
Endre info Endret sist: 12.06.09-20:03 av Admin