Oppdrett av Pomacea bridgesii (Eplesnegle)


Voksne eksemplarer formerer seg lett og kan ta over et kar med bittesmå sneglebabyer om man lar dem formere seg uhemmet.

Ønsker man å oppdrette dem, kan eplesnegler lokkes til å pare seg og legge egg ved å flytte på dem til et annet/nytt akvarium, og gi dem rikelig med alger og grønnsaker i kosten. Flyttingen sammen med økt tilgang til fersk grøntfôr er ofte med på å sette i gang paring. Hannsneglen krabber opp på ryggen (skallet) til hunnen, og fører sin "snabel" inn under skallet hennes. Ofte kan hannen henge slik i opptil et par dager, andre ganger er hunnen raskere å overtale og det tar ikke lange stunden. Etter en flytting er ofte sneglene på vandring allerede samme natt, hunnene leter etter et sted over vann å legge eggklasene sine.

Eplesnegler legger en klase med egg under dekkglasset eller i armaturet - de legger dem alltid OVER vann. Faller eggklasen ned i vannet, druknes eggene og de klekker ikke. Når eggene klekker søker de små sneglene straks til vannet, og krabber ned selv. Det varierer hvor lang tid eggklasen bruker på å klekke - alt fra to til fire uker er vanlig. Eggklasen bør henge i fuktig, ikke for tørt, miljø slik at eggklasen ikke blir for uttørket. Temperaturen har også sitt og si for hvor lang klekketiden blir.

Siden eggklasene legges over vann er de lette å fjerne om man ikke ønsker at sneglebestanden skal øke. Eggklasene ser ut som gule baby-mais.
Nyklekte eplesnegle-unger er forbløffende små, og man må ofte lete en stund etter dem for å se dem, med mindre man kniper dem på ferden ned fra toppen og ned i akvariet (f.eks. på bakglasset).

367 oppdrett av denne arten registrert mellom 2005 og 2021

Vis oppdrett pr år:
2021 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005
  Kommentarer
Ingen kommentarer.