Home
Avansert søk Gå til forum for snegler og skalldyr Snegle- og skalldyrgalleriet

 
Endre info Finn akvarier med dette dyret Legg til i bokmerkene dine
Andre har dyret sammen med
10 siste relaterte forumtråder
 
Tilfeldig bekjentskap
© Ian Fuller © Bjarne Sætrang © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Akvaforum p� Facebook

Informasjon om Akvaforum og veien videre!

Ett nytt og oppdatert Akvaforum er under utvikling og vil bli lansert i løpet av en måned eller to. Vi jobber mot en foreløpig releasedate 1. mars 2022. Det vil bli mange nyheter og økt sikkerhet, og vi satser på at aktiviteten her vil ta seg opp når det blir enklere å bruke sidene på mobil!

Følg oss gjerne på Facebook for oppdatert informasjon, og les mer i forumet

Vi håper også dere vil støtte oss økonomisk i arbeidet, enten med plussmedlemskap eller direkte støtte via Vipps (Vipps nr 605339)

Håper også at zoobransjen vil stille opp og støtte oss mer på veien videre!

Lukk

Utskriftsvennlig versjon

Macrobrachium assamensis

Indisk kloreke

Håvard Støre Andresen
© Håvard Støre Andresen (14 bilder)
Tone Andreassen Håvard Støre Andresen Richard Dybdahl Engdal
Beskrevet: Tiwari, 1955
Taksonomisk beskrivelse: n/a
Familie: Palaemonidae
Orden: Decapoda
Engelsk populærnavn: Redclaw Shrimp
Ferskvann, brakkvann help
eller saltvann:
Ferskvann
Stimfisk eller bør være i grupper? Nei
Vanskelighetsgrad: Lett
Lett
Maks. størrelse: 8.0 cm
Kjønnsforskjell: Hannen blir større og får kraftigere klør.
Fór og fóring: Omnivore help

Spiser det aller meste som havner i akvariet - både grøntfór og annet fór. Rydder også veldig fort opp døde fisk og kan være årsak til slike "forsvinningsnumre". Kan fange og spise små fisk og vil også ta posthornsnegler og pestsnegler. 
Beskrivelse av alle dyr med genus 'Macrobrachium': Macrobrachium (Lang-armede reker) hører til en tett beslektet gruppe genuser som inkluderer Leander, Palaemonetes og Palaemon som alle er velkjente dyr hos salvannsakvarister. Macrobrachium lever i elver og finnes over hele verden. Det er faktisk så mange arter at det er nærmest umulig å identifisere alle. Over 100 arter er beskrevet og mange arter er sannsynligvis fortsatt ikke oppdaget ennå. Mange av disse rekene ser svært like ut selv om de kommer fra forskjellige kontinent.

I tillegg til de små artene finnes det også temmelig store reker med en kroppslengde på 20-30cm. Dette er ettertraktede delikatesser for lokalbefolkningen i de aktuelle områdene. Disse rekene er ekte ferskvannsreker og må ikke holdes i hverken brakt, salt eller hardt vann. Noen av de store artene lever i mineralfattig vann i Brazil på samme steder som Discus og andre mykvannsarter av fisk.

Macrobrachium formerer seg med både den primitive og den spessialiserte modusen. Den mest velkjente i akvariesammenheng er Macrobrachium assamensis som formerer seg spesialisert.

I akvariet bør Macrobrachium artene ha godt med gjemmeplasser. Man skal være obs på at de kan ta fisk med de lange klørne sine. De kan også selv falle offer for store ciclider eller annen grådig fisk. De store artene bør ha 100-200liter til rådighet.
Beskrivelse som gjelder kun denne arten: Disse er kjent som Redclaw Shrimp på engelsk, og Ringelhand Garnele på tysk. Rødfargen på klørne forsvinner forøvrig når reka blir voksen, og de vokser fort!
De er for det meste nattaktive, men vandrer gjerne rundt på leting etter mat på dagtid også. Veldig flinke til å rydde opp død fisk, snegler o.l.

Hunnen slipper 20-60 yngel hver 4-6 uke.
Lokasjon
Asia
Asia » India
Asia » Øst-Himalaya
Forhold i akvariet for best trivsel:
Min. størrelse i cm: 50 cm
Min. størrelse i liter: 50 Liter
Temperatur: 20-30o C
PH i vannet: help 7.0 - 9.0
GH (Hardhet): help 3.0 - 13.0o dH
Relaterte artikler:
Endre info Endret sist: 13.03.06-18:22 av Holger Lockertsen