Macrobrachium assamensis (Indisk kloreke)


© Håvard Støre Andresen
Vanskelighetsgrad
Lett
  Andre navn
Engelsk:
  • Redclaw Shrimp
Latinsk navn Macrobrachium assamensis (Tiwari, 1955)
Orden/Familie Orden: Decapoda
Palaemonidae Wikipedia
Disse er kjent som Redclaw Shrimp på engelsk, og Ringelhand Garnele på tysk. Rødfargen på klørne forsvinner forøvrig når reka blir voksen, og de vokser fort!
De er for det meste nattaktive, men vandrer gjerne rundt på leting etter mat på dagtid også. Veldig flinke til å rydde opp død fisk, snegler o.l.

Hunnen slipper 20-60 yngel hver 4-6 uke.
Informasjon som gjelder alle arter i genus Macrobrachium
Macrobrachium (Lang-armede reker) hører til en tett beslektet gruppe genuser som inkluderer Leander, Palaemonetes og Palaemon som alle er velkjente dyr hos salvannsakvarister. Macrobrachium lever i elver og finnes over hele verden. Det er faktisk så mange arter at det er nærmest umulig å identifisere alle. Over 100 arter er beskrevet og mange arter er sannsynligvis fortsatt ikke oppdaget ennå. Mange av disse rekene ser svært like ut selv om de kommer fra forskjellige kontinent. I tillegg til de små artene finnes det også temmelig store reker med en kroppslengde på 20-30cm. Dette er ettertraktede delikatesser for lokalbefolkningen i de aktuelle områdene. Disse rekene er ekte ferskvannsreker og må ikke holdes i hverken brakt, salt eller hardt vann. Noen av de store artene lever i mineralfattig vann i Brazil på samme steder som Discus og andre mykvannsarter av fisk. Macrobrachium formerer seg med både den primitive og den spessialiserte modusen. Den mest velkjente i akvariesammenheng er Macrobrachium assamensis som formerer seg spesialisert. I akvariet bør Macrobrachium artene ha godt med gjemmeplasser. Man skal være obs på at de kan ta fisk med de lange klørne sine. De kan også selv falle offer for store ciclider eller annen grådig fisk. De store artene bør ha 100-200liter til rådighet.
Maks. størrelse 8 cm
Holdes helst i grupper (Stimfisk) Nei
Trives i
Ferskvann
Brakkvann
Saltvann
Kjønnsforskjell Hannen blir større og får kraftigere klør.
Fòr og fòring Omnivore (Altetende)
Spiser det aller meste som havner i akvariet - både grøntfór og annet fór. Rydder også veldig fort opp døde fisk og kan være årsak til slike "forsvinningsnumre". Kan fange og spise små fisk og vil også ta posthornsnegler og pestsnegler.
Oppdrett Hunnen bærer eggene til de klekkes. Hun trekker seg så tilbake og slipper yngelen. Det er forholdsvis enkelt å få disse til å formere seg i et akvarium med mange gjemmesteder.
Minimum størrelse liter på akvariet 50 liter (Gjennomsnittstørrelse på medl.akvarier med denne: 217)
Temperatur 20° C - 30° C
Surhetsgrad på vannet (PH) 7 - 9
Hardhetsgrad på vann (GH) 3 - 13
Sist endret 13.03.06 kl 18:22 av Holger Lockertsen
217 liter er gjennomsnittlig størrelse på akvarier med denne dyret
Macrobrachium assamensis (Indisk kloreke) er den 9. mest populære dyret i norske akvarier

Fant du hjelp eller god informasjon?

Vil du vurdere å støtte drifta av Akvaforum?

Vipps #605339 eller bli plussmedlem og slipp reklame!
Tips oss om gode filmer på Youtube av dette dyret

(Husk, det må være BRA videoer som er nyttige eller fine. Vi vil ikke ha ALLE videoene om dyret)

Andre har dyret sammen med
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap