Home
Avansert søk Gå til forum for snegler og skalldyr Snegle- og skalldyrgalleriet

 
Endre info Finn akvarier med dette dyret Legg til i bokmerkene dine
Andre har dyret sammen med
10 siste relaterte forumtråder
 
Tilfeldig bekjentskap
© LOFFA © Morten Nordby © Yngve Ellingsen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Caridina cf. babaulti var. ´green´

Grønn Reke

Kai A. Quante
© Kai A. Quante (18 bilder)
Håvard Støre Andresen Håvard Støre Andresen Håvard Støre Andresen Kai A. Quante
Beskrevet:  
Taksonomisk beskrivelse: n/a
Engelsk populærnavn: Green Shrimp
Ferskvann, brakkvann help
eller saltvann:
Ferskvann
Stimfisk eller bør være i grupper? Ja
Vanskelighetsgrad: Litt vanskelig
Litt vanskelig
Maks. størrelse: 4.0 cm
Kjønnsforskjell: Hunnen blir noe lengre, 40mm. og er noe mer massiv. Hannen blir 30mm og er mer langstrakt. Hunnen er mer fargerik og bærer ofte på synlige egg.
Fór og fóring: Omnivore help

Alger, tablettfór, flakfór, mygglarver og alt av rester etter fisk. 
Beskrivelse av alle dyr med genus 'Caridina': Caridina er en stor gruppe med sine 120 arter. Noen av disse artene er svært karakteristiske, mens andre er svært vanskelige for lekfolk å artsbestemme.

Det finnes to moduser av formering hos Caridina. C. japonica og C. serratirostris formerer seg på den primitive måten med et enormt antall små larver som lever et planktonisk liv i havet de første ukene. Å drette reker med denne primitive formeringsmodusen har vist seg å være svært krevende i akvarium. Det har dog lykkes med C. japonica av amatører.

C. serrata og endel andre små Caridina praktiserer den spesialiserte formeringsmodusen. Hunnene bærer 20-30 egg i 28-33 dager. De er da fullt utviklede reker uten spesielle behov for salt eller planktonisk føde.

Akvariet for Caridina artene trenger ikke være større enn 10liter. Det er viktig at det ikke finnes filterinnsug som rekene kan forsvinne inn i. Bunnfilter eller diverse svampfilter er derfor ideellt. Caridina artene bør holdes i kolonier på flere individer. Da blir de mindre sky. I matveien er de svært enkle. De lever av alger og rester etter alle typer fiskemat. De spiser til tider også det fiskene allerede har fordøyd og bidrar dermed til hygieniske forhold i akvariet. I et artsakvarium for reker bør det være kraftig belysning for økt algevekst. På grunn av sin lille størrelse kan Caridina lett bli offer for glupske fisk, men det er overraskende å se hvor flinke de er til å unnvike farer.
Beskrivelse som gjelder kun denne arten: Caridina cf. babaulti er en liten ferskvannsreke som ofte er kraftig grønn i fargen. Arten har et temmelig langt rostrum (hode) og en rygglinje som ikke forandrer seg med alder. Caridina cf. babaulti er mer langstrakt enn lignende arter. Fargen varierer endel mellom rødbrunt, oransje og grønnt. Reker med kraftig grønnfarge er som regel mest ettertraktet

Akvariet for arten bør være kraftig beplantet og ha bra med gjemmeplasser.Den krever hardt, alkalisk vann for å greie seg bra i lengden. Den spiser planterester, alger og er svært glad i mygglarver. For å trives bør denne fredelige arten holdes i større grupper og gjerne med små fredelige fisk. Denne arten tilhører familien av "Dvergreker" og disse er flokkdyr som ikke trives aleine. Det anbefales en flokk på minst 10 reker.

Caridina cf. babaulti praktiserer den spesialiserte modusen for formering. På tross av dette er yngelen svært liten og saktevoksende. Hunnen bærer omtrent 60 egg. For at de små rekebarna skal finne nok å spise bør akvariet være veletablert med et godt lag slam og ditrius. Avl regnes som vanskelig.
Lokasjon
Asia » India
Forhold i akvariet for best trivsel:
Min. størrelse i cm: 30 cm
Min. størrelse i liter: 20 Liter
Temperatur: 20-28o C
PH i vannet: help 7.0 - 8.0
GH (Hardhet): help 8.0 - 20.0o dH
Endre info Endret sist: 09.11.10-13:45 av Ivar Berge