Home
Avansert søk Gå til forum for snegler og skalldyr Snegle- og skalldyrgalleriet

 
Endre info Finn akvarier med dette dyret Legg til i bokmerkene dine
 
Tilfeldig bekjentskap
© Karen Hansen © Yu-Chia Chang © MalawiThomas
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Caridina simoni simoni

Sri Lanka Dvergreke

Kai A. Quante
© Kai A. Quante (4 bilder)
Kai A. Quante Kai A. Quante Kai A. Quante
Beskrevet: Bourvier, 1904
Taksonomisk beskrivelse: n/a
Engelsk populærnavn: Sri Lanka Dwarf Shrimp
Ferskvann, brakkvann help
eller saltvann:
Ferskvann
Stimfisk eller bør være i grupper? Ja
Vanskelighetsgrad: Ganske lett
Ganske lett
Maks. størrelse: 2.0 cm
Kjønnsforskjell: Hunnene er litt høyere i kroppen og bærer ofte på tydelige egg. Hunnen blir 20mm og hannen blir 18mm
Fór og fóring: Omnivore help

Alger, flak, pellets og alt av rester fra fisk. 
Beskrivelse av alle dyr med genus 'Caridina': Caridina er en stor gruppe med sine 120 arter. Noen av disse artene er svært karakteristiske, mens andre er svært vanskelige for lekfolk å artsbestemme.

Det finnes to moduser av formering hos Caridina. C. japonica og C. serratirostris formerer seg på den primitive måten med et enormt antall små larver som lever et planktonisk liv i havet de første ukene. Å drette reker med denne primitive formeringsmodusen har vist seg å være svært krevende i akvarium. Det har dog lykkes med C. japonica av amatører.

C. serrata og endel andre små Caridina praktiserer den spesialiserte formeringsmodusen. Hunnene bærer 20-30 egg i 28-33 dager. De er da fullt utviklede reker uten spesielle behov for salt eller planktonisk føde.

Akvariet for Caridina artene trenger ikke være større enn 10liter. Det er viktig at det ikke finnes filterinnsug som rekene kan forsvinne inn i. Bunnfilter eller diverse svampfilter er derfor ideellt. Caridina artene bør holdes i kolonier på flere individer. Da blir de mindre sky. I matveien er de svært enkle. De lever av alger og rester etter alle typer fiskemat. De spiser til tider også det fiskene allerede har fordøyd og bidrar dermed til hygieniske forhold i akvariet. I et artsakvarium for reker bør det være kraftig belysning for økt algevekst. På grunn av sin lille størrelse kan Caridina lett bli offer for glupske fisk, men det er overraskende å se hvor flinke de er til å unnvike farer.
Beskrivelse som gjelder kun denne arten: Caridina simoni er hovedsaklig gjennomsiktig og har ofte en linje langs ryggen. Øynene er store og gylne. Hunnene er spesielt vakre når de bærer egg som er grønne og lette å se gjennom den gjennomsiktige kroppen. Caridina simoni har en fin svai i ryggen som skiller den fra andre Caridina som er rette i ryggen. Selv om det fins reker med mer farger er denne verdt å ha fordi den har masse personlighet. Caridina simoni er en av de mest effektive algespisende rekene.

Yngelen til Caridina simoni har et primitivt larvestadium som bare varer noen timer til et døgn. Den kan derfor drettes med samme letthet som endel andre Caridina og Neocaridina arter.
Lokasjon
Asia » Malaysia
Asia » Sri Lanka
Asia » Filippinene
Forhold i akvariet for best trivsel:
Min. størrelse i cm: 20 cm
Min. størrelse i liter: 15 Liter
Temperatur: 20-26o C
PH i vannet: help 5.2 - 7.5
GH (Hardhet): help 3.0 - 12.0o dH
Endre info Endret sist: 29.01.21-22:09 av Shanny Lix