Caridina simoni simoni (Sri Lanka Dvergreke)


© Kai A. Quante
Vanskelighetsgrad
Ganske lett
  Andre navn
Engelsk:
  • Sri Lanka Dwarf Shrimp
  Bilder (4 stk)

Latinsk navn Caridina simoni simoni (Bourvier, 1904)
Orden/Familie Orden: Wikipedia
Caridina simoni er hovedsaklig gjennomsiktig og har ofte en linje langs ryggen. Øynene er store og gylne. Hunnene er spesielt vakre når de bærer egg som er grønne og lette å se gjennom den gjennomsiktige kroppen. Caridina simoni har en fin svai i ryggen som skiller den fra andre Caridina som er rette i ryggen. Selv om det fins reker med mer farger er denne verdt å ha fordi den har masse personlighet. Caridina simoni er en av de mest effektive algespisende rekene.

Yngelen til Caridina simoni har et primitivt larvestadium som bare varer noen timer til et døgn. Den kan derfor drettes med samme letthet som endel andre Caridina og Neocaridina arter.
Informasjon som gjelder alle arter i genus Caridina
Caridina er en stor gruppe med sine 120 arter. Noen av disse artene er svært karakteristiske, mens andre er svært vanskelige for lekfolk å artsbestemme. Det finnes to moduser av formering hos Caridina. C. japonica og C. serratirostris formerer seg på den primitive måten med et enormt antall små larver som lever et planktonisk liv i havet de første ukene. Å drette reker med denne primitive formeringsmodusen har vist seg å være svært krevende i akvarium. Det har dog lykkes med C. japonica av amatører. C. serrata og endel andre små Caridina praktiserer den spesialiserte formeringsmodusen. Hunnene bærer 20-30 egg i 28-33 dager. De er da fullt utviklede reker uten spesielle behov for salt eller planktonisk føde. Akvariet for Caridina artene trenger ikke være større enn 10liter. Det er viktig at det ikke finnes filterinnsug som rekene kan forsvinne inn i. Bunnfilter eller diverse svampfilter er derfor ideellt. Caridina artene bør holdes i kolonier på flere individer. Da blir de mindre sky. I matveien er de svært enkle. De lever av alger og rester etter alle typer fiskemat. De spiser til tider også det fiskene allerede har fordøyd og bidrar dermed til hygieniske forhold i akvariet. I et artsakvarium for reker bør det være kraftig belysning for økt algevekst. På grunn av sin lille størrelse kan Caridina lett bli offer for glupske fisk, men det er overraskende å se hvor flinke de er til å unnvike farer.
Maks. størrelse 2 cm
Holdes helst i grupper (Stimfisk) Ja
Trives i
Ferskvann
Brakkvann
Saltvann
Kjønnsforskjell Hunnene er litt høyere i kroppen og bærer ofte på tydelige egg. Hunnen blir 20mm og hannen blir 18mm
Fòr og fòring Omnivore (Altetende)
Alger, flak, pellets og alt av rester fra fisk.
Oppdrett Denne arten er meget enkel å formere. Den har et kortvarig larvestadium men så lenge det ikke er glupske fisker i akvariet vil det dukke små reker opp jevnt og trutt. Arten er anse... Les mer
Minimum størrelse liter på akvariet 15 liter (Gjennomsnittstørrelse på medl.akvarier med denne: 86)
Temperatur 20° C - 26° C
Surhetsgrad på vannet (PH) 5.2 - 7.5
Hardhetsgrad på vann (GH) 3 - 12
Sist endret 29.01.21 kl 22:09 av Shanny Lix
86 liter er gjennomsnittlig størrelse på akvarier med denne dyret
Caridina simoni simoni (Sri Lanka Dvergreke) er den 63. mest populære dyret i norske akvarier

Fant du hjelp eller god informasjon?

Vil du vurdere å støtte drifta av Akvaforum?

Vipps #605339 eller bli plussmedlem og slipp reklame!
Tips oss om gode filmer på Youtube av dette dyret

(Husk, det må være BRA videoer som er nyttige eller fine. Vi vil ikke ha ALLE videoene om dyret)

Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap