Home
Avansert søk Gå til forum for snegler og skalldyr Snegle- og skalldyrgalleriet

 
Endre info Finn akvarier med dette dyret Legg til i bokmerkene dine
Andre har dyret sammen med
10 siste relaterte forumtråder
 
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend Klakegg © Rita Aspevik © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Caridina mariae ´tiger black´

Svart tigerreke

Kai A. Quante
© Kai A. Quante (5 bilder)
Kai A. Quante Kai A. Quante Kai A. Quante Kai A. Quante
Beskrevet: Yu, 1938
Taksonomisk beskrivelse: n/a
Engelsk populærnavn: Tiger Black Shrimp
Tidligere/andre navn: Cardigan cf. cantonensis ´tiger black´
Ferskvann, brakkvann help
eller saltvann:
Ferskvann
Stimfisk eller bør være i grupper? Ja
Vanskelighetsgrad: Ganske lett
Ganske lett
Maks. størrelse: 3.5 cm
Kjønnsforskjell: Hunnen blir 35mm og er kraftigere enn hannen som blir 25mm
Fór og fóring: Omnivore help

Grønnalger, flakfór, spirulinaflak, kaninpellets, filtermulm, planterester 
Beskrivelse av alle dyr med genus 'Caridina': Caridina er en stor gruppe med sine 120 arter. Noen av disse artene er svært karakteristiske, mens andre er svært vanskelige for lekfolk å artsbestemme.

Det finnes to moduser av formering hos Caridina. C. japonica og C. serratirostris formerer seg på den primitive måten med et enormt antall små larver som lever et planktonisk liv i havet de første ukene. Å drette reker med denne primitive formeringsmodusen har vist seg å være svært krevende i akvarium. Det har dog lykkes med C. japonica av amatører.

C. serrata og endel andre små Caridina praktiserer den spesialiserte formeringsmodusen. Hunnene bærer 20-30 egg i 28-33 dager. De er da fullt utviklede reker uten spesielle behov for salt eller planktonisk føde.

Akvariet for Caridina artene trenger ikke være større enn 10liter. Det er viktig at det ikke finnes filterinnsug som rekene kan forsvinne inn i. Bunnfilter eller diverse svampfilter er derfor ideellt. Caridina artene bør holdes i kolonier på flere individer. Da blir de mindre sky. I matveien er de svært enkle. De lever av alger og rester etter alle typer fiskemat. De spiser til tider også det fiskene allerede har fordøyd og bidrar dermed til hygieniske forhold i akvariet. I et artsakvarium for reker bør det være kraftig belysning for økt algevekst. På grunn av sin lille størrelse kan Caridina lett bli offer for glupske fisk, men det er overraskende å se hvor flinke de er til å unnvike farer.
Beskrivelse som gjelder kun denne arten: Svart tigerreke er en fargemutasjon av dvergtigerreke. Reken er for det meste svart og har varierende lysere vertikale striper.

Akvariet bør innredes med planter, mose, torv og eikeblader. De bør holdes i flokk og kun sammen med små fredelige fisk. Denne arten tilhører familien av "Dvergreker" og disse er flokkdyr som ikke trives aleine. Det anbefales en flokk på minst 10 reker.

Formeringen er spesialisert og de slipper omtrent 50 ferdig utviklede rekeyngel etter 4 ukers drektighet. Under gode betingelser vil man få kull hver 6 uke.
Lokasjon
Asia
Forhold i akvariet for best trivsel:
Min. størrelse i cm: 20 cm
Min. størrelse i liter: 15 Liter
Temperatur: n/a
PH i vannet: help 6.0 - 7.0
GH (Hardhet): help 8.0 - 8.0o dH
Endre info Endret sist: 25.02.15-09:52 av Admin