Home
Avansert søk Gå til forum for snegler og skalldyr Snegle- og skalldyrgalleriet

 
Endre info Finn akvarier med dette dyret Legg til i bokmerkene dine
 
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen © Håvard Støre Andresen © RunarH
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Caridina cf. babaulti var. ´stripes´

Kai A. Quante
© Kai A. Quante (1 bilder)
Beskrevet:  
Taksonomisk beskrivelse: n/a
Tidligere/andre navn: Streifen-Zwerggarnele
Ferskvann, brakkvann help
eller saltvann:
Ferskvann
Stimfisk eller bør være i grupper? Nei
Vanskelighetsgrad: Litt vanskelig
Litt vanskelig
Maks. størrelse: 3.0 cm
Kjønnsforskjell: Hannen er gjennomsiktig med sorte striper. Hannen blir 25mm lang. Hunnen er rødbrun med en bred rygglinje og tverrgående striper. Hunnen blir 30mm lang Tydelig fargeforskjell på kjønnene
Fór og fóring: Omnivore help

Aufwuchs, flakfór, pellets, granulater etc.. 
Beskrivelse av alle dyr med genus 'Caridina': Caridina er en stor gruppe med sine 120 arter. Noen av disse artene er svært karakteristiske, mens andre er svært vanskelige for lekfolk å artsbestemme.

Det finnes to moduser av formering hos Caridina. C. japonica og C. serratirostris formerer seg på den primitive måten med et enormt antall små larver som lever et planktonisk liv i havet de første ukene. Å drette reker med denne primitive formeringsmodusen har vist seg å være svært krevende i akvarium. Det har dog lykkes med C. japonica av amatører.

C. serrata og endel andre små Caridina praktiserer den spesialiserte formeringsmodusen. Hunnene bærer 20-30 egg i 28-33 dager. De er da fullt utviklede reker uten spesielle behov for salt eller planktonisk føde.

Akvariet for Caridina artene trenger ikke være større enn 10liter. Det er viktig at det ikke finnes filterinnsug som rekene kan forsvinne inn i. Bunnfilter eller diverse svampfilter er derfor ideellt. Caridina artene bør holdes i kolonier på flere individer. Da blir de mindre sky. I matveien er de svært enkle. De lever av alger og rester etter alle typer fiskemat. De spiser til tider også det fiskene allerede har fordøyd og bidrar dermed til hygieniske forhold i akvariet. I et artsakvarium for reker bør det være kraftig belysning for økt algevekst. På grunn av sin lille størrelse kan Caridina lett bli offer for glupske fisk, men det er overraskende å se hvor flinke de er til å unnvike farer.
Beskrivelse som gjelder kun denne arten: Unge reker av arten er gjennomsiktige med 7 smale striper over kroppen. Fra en størrelse på 5mm beggynner rekene å få en rødbrun grunnfarge. Senere får rekene en bred ryggstripe i brunt.

Denne arten bør holdes i akvarier med sand, torv, dødt løv, mose og javabregner.

Rekene lever i omtrent 12 måneder.
Lokasjon
Asia » India
Forhold i akvariet for best trivsel:
Min. størrelse i cm: 30 cm
Min. størrelse i liter: 20 Liter
Temperatur: 25-30o C
PH i vannet: help 7.0 - 7.0
GH (Hardhet): help 8.0 - 20.0o dH
Endre info Endret sist: 04.05.07-16:28 av Håvard Støre Andresen