Caridina cf. babaulti var. ´stripes´


© Kai A. Quante
Vanskelighetsgrad
Ganske vanskelig
  Andre navn
  • Streifen-Zwerggarnele
  Bilder (1 stk)

Latinsk navn Caridina cf. babaulti var. ´stripes´
Orden/Familie Orden: Wikipedia
Unge reker av arten er gjennomsiktige med 7 smale striper over kroppen. Fra en størrelse på 5mm beggynner rekene å få en rødbrun grunnfarge. Senere får rekene en bred ryggstripe i brunt.

Denne arten bør holdes i akvarier med sand, torv, dødt løv, mose og javabregner.

Rekene lever i omtrent 12 måneder.
Informasjon som gjelder alle arter i genus Caridina
Caridina er en stor gruppe med sine 120 arter. Noen av disse artene er svært karakteristiske, mens andre er svært vanskelige for lekfolk å artsbestemme. Det finnes to moduser av formering hos Caridina. C. japonica og C. serratirostris formerer seg på den primitive måten med et enormt antall små larver som lever et planktonisk liv i havet de første ukene. Å drette reker med denne primitive formeringsmodusen har vist seg å være svært krevende i akvarium. Det har dog lykkes med C. japonica av amatører. C. serrata og endel andre små Caridina praktiserer den spesialiserte formeringsmodusen. Hunnene bærer 20-30 egg i 28-33 dager. De er da fullt utviklede reker uten spesielle behov for salt eller planktonisk føde. Akvariet for Caridina artene trenger ikke være større enn 10liter. Det er viktig at det ikke finnes filterinnsug som rekene kan forsvinne inn i. Bunnfilter eller diverse svampfilter er derfor ideellt. Caridina artene bør holdes i kolonier på flere individer. Da blir de mindre sky. I matveien er de svært enkle. De lever av alger og rester etter alle typer fiskemat. De spiser til tider også det fiskene allerede har fordøyd og bidrar dermed til hygieniske forhold i akvariet. I et artsakvarium for reker bør det være kraftig belysning for økt algevekst. På grunn av sin lille størrelse kan Caridina lett bli offer for glupske fisk, men det er overraskende å se hvor flinke de er til å unnvike farer.
Maks. størrelse 3 cm
Holdes helst i grupper (Stimfisk) Nei
Trives i
Ferskvann
Brakkvann
Saltvann
Kjønnsforskjell Hannen er gjennomsiktig med sorte striper. Hannen blir 25mm lang. Hunnen er rødbrun med en bred rygglinje og tverrgående striper. Hunnen blir 30mm lang Tydelig fargeforskjell på kjønnene
Fòr og fòring Omnivore (Altetende)
Aufwuchs, flakfór, pellets, granulater etc..
Oppdrett
Minimum størrelse liter på akvariet 20 liter
Temperatur 25° C - 30° C
Surhetsgrad på vannet (PH) 7 - 7
Hardhetsgrad på vann (GH) 8 - 20
Sist endret 04.05.07 kl 16:28 av Håvard Støre Andresen

Fant du hjelp eller god informasjon?

Vil du vurdere å støtte drifta av Akvaforum?

Vipps #605339 eller bli plussmedlem og slipp reklame!
Tips oss om gode filmer på Youtube av dette dyret

(Husk, det må være BRA videoer som er nyttige eller fine. Vi vil ikke ha ALLE videoene om dyret)

Tilfeldig bekjentskap
© Jørn Kåsa
Reklame for plussmedlemskap