Home
Avansert søk Gå til forum for snegler og skalldyr Snegle- og skalldyrgalleriet

 
Endre info Finn akvarier med dette dyret Legg til i bokmerkene dine
 
Tilfeldig bekjentskap
© Are Gjerde © Morten Kirkevåg © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Caridina serratirostris

Ninjareke

Håvard Støre Andresen
© Håvard Støre Andresen (6 bilder)
Håvard Støre Andresen Håvard Støre Andresen Håvard Støre Andresen Håvard Støre Andresen
Beskrevet: De Man, 1892
Taksonomisk beskrivelse: n/a
Engelsk populærnavn: Ninja Shrimp
Tidligere/andre navn: Ninja-Garnele
Ferskvann, brakkvann help
eller saltvann:
Ferskvann
Stimfisk eller bør være i grupper? Nei
Vanskelighetsgrad: Ganske lett
Ganske lett
Maks. størrelse: 2.3 cm
Kjønnsforskjell: Hannen blir 20mm. Hunnen blir 23mm
Fór og fóring: Omnivore help

Diverse grønnsaker, alger, flakfór, frossetfór og alt som finnes av rester. 
Beskrivelse av alle dyr med genus 'Caridina': Caridina er en stor gruppe med sine 120 arter. Noen av disse artene er svært karakteristiske, mens andre er svært vanskelige for lekfolk å artsbestemme.

Det finnes to moduser av formering hos Caridina. C. japonica og C. serratirostris formerer seg på den primitive måten med et enormt antall små larver som lever et planktonisk liv i havet de første ukene. Å drette reker med denne primitive formeringsmodusen har vist seg å være svært krevende i akvarium. Det har dog lykkes med C. japonica av amatører.

C. serrata og endel andre små Caridina praktiserer den spesialiserte formeringsmodusen. Hunnene bærer 20-30 egg i 28-33 dager. De er da fullt utviklede reker uten spesielle behov for salt eller planktonisk føde.

Akvariet for Caridina artene trenger ikke være større enn 10liter. Det er viktig at det ikke finnes filterinnsug som rekene kan forsvinne inn i. Bunnfilter eller diverse svampfilter er derfor ideellt. Caridina artene bør holdes i kolonier på flere individer. Da blir de mindre sky. I matveien er de svært enkle. De lever av alger og rester etter alle typer fiskemat. De spiser til tider også det fiskene allerede har fordøyd og bidrar dermed til hygieniske forhold i akvariet. I et artsakvarium for reker bør det være kraftig belysning for økt algevekst. På grunn av sin lille størrelse kan Caridina lett bli offer for glupske fisk, men det er overraskende å se hvor flinke de er til å unnvike farer.
Beskrivelse som gjelder kun denne arten: Caridina serratirostris er ofte kraftig rød eller blå stripete. Mønsteret er mer uregelmessig enn på humlereker og biereker. Både mønster og farge er svært variabelt.

Caridina serratirostris formerer seg etter den primitive modusen. De inntil 200 larvene lever pelagisk i sjøvann. Oppdrett i ferskvannsakvarium er ikke mulig.
Lokasjon
Asia » Indonesia
Forhold i akvariet for best trivsel:
Min. størrelse i cm: 30 cm
Min. størrelse i liter: 15 Liter
Temperatur: n/a
PH i vannet: help n/a
GH (Hardhet): help n/a
Endre info Endret sist: 06.05.07-03:03 av Håvard Støre Andresen