Caridina serratirostris (Ninjareke)


© Håvard Støre Andresen
Vanskelighetsgrad
Ganske lett
  Andre navn
  • Ninja-Garnele
Engelsk:
  • Ninja Shrimp
  Bilder (6 stk)

Latinsk navn Caridina serratirostris (De Man, 1892)
Orden/Familie Orden: Wikipedia
Caridina serratirostris er ofte kraftig rød eller blå stripete. Mønsteret er mer uregelmessig enn på humlereker og biereker. Både mønster og farge er svært variabelt.

Caridina serratirostris formerer seg etter den primitive modusen. De inntil 200 larvene lever pelagisk i sjøvann. Oppdrett i ferskvannsakvarium er ikke mulig.
Informasjon som gjelder alle arter i genus Caridina
Caridina er en stor gruppe med sine 120 arter. Noen av disse artene er svært karakteristiske, mens andre er svært vanskelige for lekfolk å artsbestemme. Det finnes to moduser av formering hos Caridina. C. japonica og C. serratirostris formerer seg på den primitive måten med et enormt antall små larver som lever et planktonisk liv i havet de første ukene. Å drette reker med denne primitive formeringsmodusen har vist seg å være svært krevende i akvarium. Det har dog lykkes med C. japonica av amatører. C. serrata og endel andre små Caridina praktiserer den spesialiserte formeringsmodusen. Hunnene bærer 20-30 egg i 28-33 dager. De er da fullt utviklede reker uten spesielle behov for salt eller planktonisk føde. Akvariet for Caridina artene trenger ikke være større enn 10liter. Det er viktig at det ikke finnes filterinnsug som rekene kan forsvinne inn i. Bunnfilter eller diverse svampfilter er derfor ideellt. Caridina artene bør holdes i kolonier på flere individer. Da blir de mindre sky. I matveien er de svært enkle. De lever av alger og rester etter alle typer fiskemat. De spiser til tider også det fiskene allerede har fordøyd og bidrar dermed til hygieniske forhold i akvariet. I et artsakvarium for reker bør det være kraftig belysning for økt algevekst. På grunn av sin lille størrelse kan Caridina lett bli offer for glupske fisk, men det er overraskende å se hvor flinke de er til å unnvike farer.
Maks. størrelse 2.3 cm
Holdes helst i grupper (Stimfisk) Nei
Trives i
Ferskvann
Brakkvann
Saltvann
Kjønnsforskjell Hannen blir 20mm. Hunnen blir 23mm
Fòr og fòring Omnivore (Altetende)
Diverse grønnsaker, alger, flakfór, frossetfór og alt som finnes av rester.
Oppdrett
Minimum størrelse liter på akvariet 15 liter
Temperatur
Surhetsgrad på vannet (PH)
Hardhetsgrad på vann (GH)
Sist endret 06.05.07 kl 03:03 av Håvard Støre Andresen

Fant du hjelp eller god informasjon?

Vil du vurdere å støtte drifta av Akvaforum?

Vipps #605339 eller bli plussmedlem og slipp reklame!
Tips oss om gode filmer på Youtube av dette dyret

(Husk, det må være BRA videoer som er nyttige eller fine. Vi vil ikke ha ALLE videoene om dyret)

Tilfeldig bekjentskap
© Hans-Georg Evers
Reklame for plussmedlemskap