Home
Avansert søk Gå til forum for snegler og skalldyr Snegle- og skalldyrgalleriet

 
Endre info Finn akvarier med dette dyret Legg til i bokmerkene dine
Rubrikk
 
Tilfeldig bekjentskap
© Håvard Støre Andresen © Linda Widente © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Caridina logemanni ´taiwan bee´

Mazter
© Mazter (7 bilder)
Mazter Mazter Mazter (Kristine Jorskogen) Mazter (Kristine Jorskogen)
Beskrevet:  
Taksonomisk beskrivelse: n/a
Engelsk populærnavn: Taiwan bee
Ferskvann, brakkvann help
eller saltvann:
Ferskvann
Stimfisk eller bør være i grupper? Ja
Vanskelighetsgrad: Middels
Middels
Maks. størrelse: 2.5 cm
Kjønnsforskjell: Hunner er rundere i buken enn hanner. På noen av variantene kan man se "eggsalen" på ryggen/nakken til reka når de er kjønnsmodne og ikke bærer egg under magen, men mange av de er for sterke i fargene til at man klarer å se den.
Fór og fóring: Omnivore help

Disse små alteterne spiser hva som helst av fórrester, biofilm, alger, døde plantedeler og ekskrementer fra fisk. 
Beskrivelse av alle dyr med genus 'Caridina': Caridina er en stor gruppe med sine 120 arter. Noen av disse artene er svært karakteristiske, mens andre er svært vanskelige for lekfolk å artsbestemme.

Det finnes to moduser av formering hos Caridina. C. japonica og C. serratirostris formerer seg på den primitive måten med et enormt antall små larver som lever et planktonisk liv i havet de første ukene. Å drette reker med denne primitive formeringsmodusen har vist seg å være svært krevende i akvarium. Det har dog lykkes med C. japonica av amatører.

C. serrata og endel andre små Caridina praktiserer den spesialiserte formeringsmodusen. Hunnene bærer 20-30 egg i 28-33 dager. De er da fullt utviklede reker uten spesielle behov for salt eller planktonisk føde.

Akvariet for Caridina artene trenger ikke være større enn 10liter. Det er viktig at det ikke finnes filterinnsug som rekene kan forsvinne inn i. Bunnfilter eller diverse svampfilter er derfor ideellt. Caridina artene bør holdes i kolonier på flere individer. Da blir de mindre sky. I matveien er de svært enkle. De lever av alger og rester etter alle typer fiskemat. De spiser til tider også det fiskene allerede har fordøyd og bidrar dermed til hygieniske forhold i akvariet. I et artsakvarium for reker bør det være kraftig belysning for økt algevekst. På grunn av sin lille størrelse kan Caridina lett bli offer for glupske fisk, men det er overraskende å se hvor flinke de er til å unnvike farer.
Beskrivelse som gjelder kun denne arten: Taiwan bee rekene var opprinnelig en mutasjon av Red bee, og de oppstod hos en oppdretter i Taiwan. De er kjent for å ha sterke, dekkende farger, kommer i mange forskjellige fargevarianter og de fleste variantene har flere mønstere som har egne navn. Disse rekene er mer sensitive enn Red bee/Black bee, mye fordi de stammer fra flere generasjoner med innavl for å beholde fargene. For å trives og formere seg trenger de veldig rent vann uten skadelige stoffer, veldig mange bruker Omvendt osmose vann (RO vann) tilsatt Gh salter som ikke øker Kh. Selv små endringer i vannverdiene kan forårsake problemer hos rekene, så det oppfordres til forsiktighet med fôring og vannbytter. Men med gode rutiner og stabile vannverdier er Taiwan bee rekene like enkle å holde som andre reker.

De forskjellige fargevariantene er:
Extreme Black
Extreme Red
Black King Kong
Ruby Red
Wine Red
Panda
Shadow Panda
Blue Jelly
Green Hulk
Blue Bolt
Red Bolt
(White King Kong)

Vannverdier:
Ph: 5.6–6.2
Kh: 0–1
Gh: 4–6
TDS: 100–180
Temp: 19-24 grader
Forhold i akvariet for best trivsel:
Min. størrelse i cm: 20 cm
Min. størrelse i liter: 20 Liter
Temperatur: 19-24o C
PH i vannet: help 5.6 - 6.2
GH (Hardhet): help 4.0 - 6.0o dH
Endre info Endret sist: 21.05.15-19:59 av Admin