Caridina logemanni ´taiwan bee´


© Mazter
Vanskelighetsgrad
Middels
  Andre navn
Engelsk:
  • Taiwan bee
Latinsk navn Caridina logemanni ´taiwan bee´
Orden/Familie Orden: Wikipedia
Taiwan bee rekene var opprinnelig en mutasjon av Red bee, og de oppstod hos en oppdretter i Taiwan. De er kjent for å ha sterke, dekkende farger, kommer i mange forskjellige fargevarianter og de fleste variantene har flere mønstere som har egne navn. Disse rekene er mer sensitive enn Red bee/Black bee, mye fordi de stammer fra flere generasjoner med innavl for å beholde fargene. For å trives og formere seg trenger de veldig rent vann uten skadelige stoffer, veldig mange bruker Omvendt osmose vann (RO vann) tilsatt Gh salter som ikke øker Kh. Selv små endringer i vannverdiene kan forårsake problemer hos rekene, så det oppfordres til forsiktighet med fôring og vannbytter. Men med gode rutiner og stabile vannverdier er Taiwan bee rekene like enkle å holde som andre reker.

De forskjellige fargevariantene er:
Extreme Black
Extreme Red
Black King Kong
Ruby Red
Wine Red
Panda
Shadow Panda
Blue Jelly
Green Hulk
Blue Bolt
Red Bolt
(White King Kong)

Vannverdier:
Ph: 5.6–6.2
Kh: 0–1
Gh: 4–6
TDS: 100–180
Temp: 19-24 grader
Informasjon som gjelder alle arter i genus Caridina
Caridina er en stor gruppe med sine 120 arter. Noen av disse artene er svært karakteristiske, mens andre er svært vanskelige for lekfolk å artsbestemme. Det finnes to moduser av formering hos Caridina. C. japonica og C. serratirostris formerer seg på den primitive måten med et enormt antall små larver som lever et planktonisk liv i havet de første ukene. Å drette reker med denne primitive formeringsmodusen har vist seg å være svært krevende i akvarium. Det har dog lykkes med C. japonica av amatører. C. serrata og endel andre små Caridina praktiserer den spesialiserte formeringsmodusen. Hunnene bærer 20-30 egg i 28-33 dager. De er da fullt utviklede reker uten spesielle behov for salt eller planktonisk føde. Akvariet for Caridina artene trenger ikke være større enn 10liter. Det er viktig at det ikke finnes filterinnsug som rekene kan forsvinne inn i. Bunnfilter eller diverse svampfilter er derfor ideellt. Caridina artene bør holdes i kolonier på flere individer. Da blir de mindre sky. I matveien er de svært enkle. De lever av alger og rester etter alle typer fiskemat. De spiser til tider også det fiskene allerede har fordøyd og bidrar dermed til hygieniske forhold i akvariet. I et artsakvarium for reker bør det være kraftig belysning for økt algevekst. På grunn av sin lille størrelse kan Caridina lett bli offer for glupske fisk, men det er overraskende å se hvor flinke de er til å unnvike farer.
Maks. størrelse 2.5 cm
Holdes helst i grupper (Stimfisk) Ja
Trives i
Ferskvann
Brakkvann
Saltvann
Kjønnsforskjell Hunner er rundere i buken enn hanner. På noen av variantene kan man se "eggsalen" på ryggen/nakken til reka når de er kjønnsmodne og ikke bærer egg under magen, men mange av de er for sterke i fargene til at man klarer å se den.
Fòr og fòring Omnivore (Altetende)
Disse små alteterne spiser hva som helst av fórrester, biofilm, alger, døde plantedeler og ekskrementer fra fisk.
Oppdrett
Minimum størrelse liter på akvariet 20 liter (Gjennomsnittstørrelse på medl.akvarier med denne: 23)
Temperatur 19° C - 24° C
Surhetsgrad på vannet (PH) 5.6 - 6.2
Hardhetsgrad på vann (GH) 4 - 6
Sist endret 21.05.15 kl 19:59 av Admin
23 liter er gjennomsnittlig størrelse på akvarier med denne dyret
Caridina logemanni ´taiwan bee´ er den 77. mest populære dyret i norske akvarier

Fant du hjelp eller god informasjon?

Vil du vurdere å støtte drifta av Akvaforum?

Vipps #605339 eller bli plussmedlem og slipp reklame!
Tips oss om gode filmer på Youtube av dette dyret

(Husk, det må være BRA videoer som er nyttige eller fine. Vi vil ikke ha ALLE videoene om dyret)

Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang
Reklame for plussmedlemskap