Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Om Akvaforum
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Tina Arntsen © Bjarne Sætrang © heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Aktivitet på akvaforumet
Sider: 1 2 3 »
1  

Kai Hansen
Medlem male.gif
Fra: Vestby
Syntes at det er latterlig tamt her inne nå. Har Facebook tatt over all moroa.
Satt her å "bladde" i gamle tråder og da spesiellt tråder fra 5 - 6 år tilbake i tid.
Da var det skikkelig fart i "balja" med gode diskusjoner på alle plan.
Fortsetter det som i dag så er det snart at vi deler sjebne med gamle "Nettakvariet".
Ønsker vi virkelig dette, tenk på all erfaringen som forsvinner og da er det borte for evig og alltid. Jeg vet at interessen for fiskehold er vekslende, men den dør ikke, vel, for min del gjør den kansje det , men så er vel de fleste av dere ikke i nærheten av 72 års alderen.
Blir dette forumet borte så har jeg vanskelig for å tro at et nytt vil dukke opp i min levetid. Jeg vet også at det finnes mange som ikke "gidder"å kommentere her inne
da det er for mange nye akvarister som treger hjelp.
Er ikke det dette som er hovedmålet med forumet i tilegg til at vi gamlegutta, ja , jentene også kan få en god gammeldags diskusjon rundt måten vi behandler fisken vår.
Så kom igjen folkens, brett opp ermene!!

www.discuspagenorway.com
 
Postet 28.03.2014 kl. 01:30
[Rapportér innlegg]
2  

Cathy
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Har bare vært medlem siden 2012, men syns det har forandret seg mye bare på den tiden.
Er enig at det går treigere her nå enn før, men syns også at folk har blitt frekkere. Endel av de nye, men også noen av de eldre medlemene er rett og slett ufine noe jeg tror kan være årsaken at folk går litt stillere i dørene her inne.

Akvaforum er jo ett godt etablert forum så det er synd om det stopper opp da det finnes så utrolig mange erfarne medlemer her med gode og vonde erfaringer de kan spre videre.

 
Postet 28.03.2014 kl. 07:34
[Rapportér innlegg]
3  

milo
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Sarpsborg
Jeg skal ikke si al det jeg egentlig har lyst til å si her, men jeg kan jo ta noe....

Når man som etablert bruker av forumet og kanskje litt over middels interessert akvarist gang på gang får kjeft av de man prøver å gi råd, så blir man litt lei.
Når man da legger til at en del av de nye ikke gidder å sette seg inn å og følge et enkelt regelverk, noe som hadde gjort ting mye lettere....
Mange forventer at bare man spør her så skal andre kaste seg over spørsmålet og lete etter svar for de. Google, lete i andre forum, poste linker osv.... De gidder kort sagt ikke gjøre en dritt selv.
Brukere som mest av alt oppfører seg som forumtroll... De har vært medlem på AF i 3-4 år, men kommer likevel med "Kan jeg ha 2o guppy, kampfisk, gullfisk og reker sammen i en bolle?" - tråder.... Så lager de masse krangel og kjefter på de som prøver å hjelpe og beskylder de for alt mulig....

Jada, jeg kan helt sikkert bli frekk. Men det som er skrevet over er grunnen til det.

Og Cathy....
Jeg husker for øvrig at du kom inn på forumet og at du faktisk var morsom å hjelpe.. :-)

 
Postet 28.03.2014 kl. 10:22
[Rapportér innlegg]
4  

TrulsK
Medlem male.gif
Fra: Mjøndalen
Dette er mitt første innlegg her, men følte meg litt kallet til å svare.

Jeg er nybegynner som akvarist (holdt på i 6 måneder), og har brukt dette forumet for finne svar på det meste jeg har lurt på. Det er jo ikke lite man lurer på når man er ny...
For min del tenker jeg at de samme spørsmålene ofte har vært stilt før, så jeg har brukt søkefunksjonen for å finne svar på ting. Det er slik jeg gjør det, mens andre gjerne har behov for å stille de spørsmålene selv.
Jeg synes dette forumet har vært til stor hjelp for meg i oppstartsfasen, og det er liten tvil om at det sitter mange erfarne akvarister der med enorme kunnskaper.
Håper jeg en dag kan bidra til å hjelpe andre nybegynnere som trenger råd og veiledning når de starter opp med denne hobbyen. Det fordrer jo selvfølgelig at det finnes et forum som dette i fremtiden også.

Vil rette en stor takk til de som har skrevet mye her inne, og delt sine kunnskaper, slik at i hvert fall noen sånne som meg ikke har gitt opp før vi har fått kommet skikkelig i gang.

 
Postet 28.03.2014 kl. 10:50
[Rapportér innlegg]
5  

SilverShaded
Medlem female.gif
Fra: Østfold
Enig med milo i det meste av det han sier. Det blir litt feil når folk kommer hit og nærmest forlanger å få alt servert på et sølvfat. Gang på gang er det nybegynnere som stiller de samme spørsmålene uten å gidde å sette seg inn i noenting selv. En god del av disse tror jeg aldri blir 'akvarister' egentlig. Men innimellom er det noen som tar dette alvorlig og vil gjøre det beste for fiskene sine...de leser seg opp og er villige til å lære. De får til ting og lykkes, fordi de gidder å legge litt i det. Etter min mening kan vi egentlig aldri HJELPE folk, vi kan bare hjelpe dem å hjelpe seg selv !

Personlig har jeg en ganske tørr og "forelesende" stil, jeg sier ting rett frem uten dikkedarer. Men det er fint å se at noen setter pris på det også. Det gjør det verdt å bruke tid her. Men noe av det verste er de som har en "krise", man prøver å hjelpe men får aldri noen tilbakemeldinger/svar.

Mye av aktiviteten har nok flyttet til diverse andre typer av sosiale media, med dertil hørende "Facebook-stil". Likevel tror jeg det er rom for AF, fordi mange finner ut at sosiale medier ofte består av nybegynnere som "hjelper" nybegynnere. Her er det samlet mye kunnskap, det ville være trist om det skulle dø ut.

Humans may rule the world...but bacteria run it..
(Sist endret 28.03.2014 kl. 11:02 av SilverShaded )
 
Postet 28.03.2014 kl. 11:00
[Rapportér innlegg]
6  

Are
Medlem male.gif
Fra: Våle
Jeg er enig i det som blir sagt her. På godt og vondt. Det jeg tror er grunnen til at forumet daler er litt som Kai sier. Forumet renner over av mye nybegynner spm som er helt bak mål. Jeg selv har vært stille her en stund pga personlige saker. Må også legge til at den store nedgangen i tanganyika miljøet også spiller inn. Kunne jeg diskutert/snakket tanganyika med akvarister som deler samme interessen så hadde det blitt mer fres for min del. Antar Malle entusiastene osv deler samme mening.

 
Postet 28.03.2014 kl. 11:09
[Rapportér innlegg]
7  

StineMari
Medlem female.gif
Fra: Skedsmo
Vel, alle samfunn har sin storhetstid, det gjelder nettforum også. Det bygges opp, er høyaktiv, og dør ut.

Problemet er at kunnskapen som ligger i et slikt forum drukner blant alt annet som ligger her. Vi har så mye tilgjengelig kunnskap at nevnte kunnskap blir utilgjengelig fordi man må bruke så utrolig lang tid for å lete etter den.

I tillegg så blir det til at når en sak er ferdigdiskutert, så er det veldig lite interessant for nye personer å dra det igang igjen. En debatt er ofte bare interessant når den er levende og man selv kan delta.


Edit: oppdaget at jeg var blitt til en sånn person som bruker hermetegn overalt, så redigerte de bort igjen :p

I stepped on a corn flake, now I'm a cereal killer
(Sist endret 28.03.2014 kl. 11:28 av StineMari )
 
Postet 28.03.2014 kl. 11:17
[Rapportér innlegg]
8  

Cathy
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Er enig i mye av det som har blitt skrevet her og selvfølgelig kan man bli litt "frekk" da man gjentar det samme igjen og igjen for samme person. Jeg personlig velger heller å ikke svare enn å gire opp enda mer, men det er meg.
Da det gjelder nye medlemmer som spør om ting som har blitt spurt og svart 3 ganger tidligere på dagen så velger jeg heller å skrive hvor man går inn å søker for å finne ut av det. Jeg syns også det viser en positiv side av forumet at alle kan føle seg velkomne enn å ikke gidde å svare eller venter til en ny skriver "gale" svar så går man inn etterpå for å si ifra. Selv har jeg ikke så lang erfaring, men har selv rettet på noen nye og har fått den skyllebøtta om at folk som meg gjør forumet utrivelig og at jeg er frekk. (Noe jeg bryr meg svært lite om så lenge jeg har rett:D)

Og takk milo, jeg syns det er ganske koselig å titte innom både nye og gamle tråder. Som sagt er jeg ganske ny og jeg bruker AF hver dag selv om jeg ikke skriver hele tiden her.

 
Postet 28.03.2014 kl. 11:55
[Rapportér innlegg]
9  

Grapejuice
Medlem female.gif
Fra: Rana
Tja, jeg har vært borte en bitteliten stund rett og slett fordi jeg ikke har hatt så mye nytt å komme med. Jeg får slike perioder, og jeg merker at det er litt sånn her generelt på forumet. Vet jeg har vært her på natterstid midt på sommeren og da har det vært ganske aktivt. Mens sommerdagene er det lite. Høsten også har sine opp og nedturer.

Selv syns jeg forum er bedre enn facebook, fordi jeg hater at alle andre (venner og bekjente) skal se hva jeg legger ut her. Hvis jeg vil plapre om fiskene mine på facebook så gjør jeg det, men det vil jeg ikke - derfor drar jeg hit. Hehe.

Bare synd det er litt knotete her til tider. For eks alle problemene med innlegg. Det blir bare krøll her hvis jeg skal legge inn linker osv, da må jeg alltid skrive ting i notepad først hvis ikke så blir det krøll. Og krokodillemunnene ... som gjør at jeg ikke kan legge til YT videoer. (mens andre kan!)

Skulle ønske det var en chat her forsåvidt. :)

edit:

Kan legge til at for min del er det enda mer irriterende å prøve å hjelpe på facebook enn her. På lokale facebookgrupper, hvor det ofte er slike som bare har akvarier fordi småbarna vil ha fisk, så nytter det overhodet ikke å si noe og det blir bare pjatt av det.

Prøvde å forklare noen at gullfisk i et lite akvariet ikke var spesielt lurt, og forklarte hvorfor. (De ahdde gullfisk og noen algespisere og ville mer fisk) - men fikk bare beskjed om at nei gullfisken måtte være der for den var det barnet som eide.

Her er det ihvertfall større sjangse å finne masse morsomme bilder og folk med DIY prosjekter og masse informasjon! Elsker å lese om DIY løsninger til diverse. :D

(Sist endret 28.03.2014 kl. 16:24 av Grapejuice )
 
Postet 28.03.2014 kl. 16:18
[Rapportér innlegg]
10  

Donald
Medlem male.gif
Fra: Hordaland
Dessverre er dette en av de beste og viktigste trådene på AF på evigheter...

AF er ille ute og kjøre for tiden, og det er svært trist. Som Kai nevner er nok Facebook den store stygge ulven. Selv er eg ikke medlem der, men eg har tidvis tilgang. Mye positivt, ikke minst med innspill fra utenlandske kapasiteter, men det er og blir øyeblikkslærdom. Etter en time eller en dag er det borte. Et forum har så mange flere lyspunkter; søkbarhet for både nye og erfarne akvarister er det største.

At Nettakvariet måtte legge inn årene var egentlig helt greit slik ting utviklet seg. Vi hadde jo tross alt AF. Men at ikke forumet på Nettakvariet kunne implementeres på AF på en eller annen måte (eg har ingen gode forslag angående det, men...) er en direkte katastrofe. Nå synes det som alt er tapt. Det er mye bra med AF, men kunnskapsmessig når ikke forumet her Nettakvariet til ankelen engang.

Eg føler eg er blitt en dårligere akvarist i løpet av de siste årene. Kanskje ikke i det å drifte kar, men når det gjelder viten generelt. Kan vel ikke skylde på AF av den grunn, men det er stort sett lav kvalitet på forumtråder. Dette er ikke bare nybegynnernes feil, for slike tråder kommer nødvendigvis nybegynnere med. Feilen er heller at de erfarne har stukket fra forumet, og da blir det ikke den fordelingen kvalitetsmessig vi er vant med.

Angående personlig samkvem her inne er det spesielt en ting som virkelig forundrer meg: veldig mange godtar ikke andres meninger. Hvis man sier noen imot er man visstnok stygg. Tåler man ikke dette uten at det skal bli personlig, så er nok ikke forumlivet det rette valget. Heller ikke livet generelt, etter min mening, men det er en annen skål.

Haugaland AK-Guardians of Catfish-Poecilia Scandinavia
 
Postet 28.03.2014 kl. 18:46
[Rapportér innlegg]
11  

Holger Lockertsen
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Stathelle
Fin tråd. Vi som driv AF fylgjer med. :)
Eg har i lengere tid vore opptatt med alt mogleg anna, jobben min, familien, osv. Eg har imidlertid planer om å få prioritert meir tid til vidareutvikling av AF framover og få forumet og resten av sida inn i meir moderne former og ikkje minst fjerna unødvendige bugs som har oppstått fordi det er bygd på ein litt aldrande plattform.

Det viktigste som er her, er likevel folka og forumet. At Facebook tar ein større del av kaka er nærmast uunngåeleg slik sosiale medier har tatt så stor del av liva våre (også mitt) - men det er ikkje berre negativt for AF, og eg trur aktiviteten her på AF kjem til å gå litt i bølger, uavhengig av aktivteten på Facebook og andre sosiale medier. AF kjem imidlertid IKKJE til å bli borte, slik Nettakvariet blei borte.

Eg treng imidlertid litt hjelp framover. Vi treng nye flinke moderatorar som kan halda folk i ørene i forumet, men eg treng også folk til å hjelpe til med fiskebasen, i bildekomiteen, hjelp med konkurransar osv.
Kan du tenkje deg å bidra, send meg ei melding!

mvh Holger L - Webmaster og utviklar av Akvaforum. PS! Sjekk ut musikken min!
 
Postet 28.03.2014 kl. 19:38
[Rapportér innlegg]
12  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Jeg også har vært litt bekymret for at Facebook skal overta all aktivitet... det er ingen tvil om at aktiviteteten er stor i FB-gruppa som, såvidt meg bekjent, er den største her til lands. Der popper det inn innlegg "hele" tiden... for min del er det for det meste uinteressant pjatt i denne gruppa, så jeg er ikke aktiv der (men riktignok medlem). Liker et ordentlig forum/AF mye, mye bedre. Jeg er dog noe aktiv i en Cory-gruppe.

Jeg tror ikke at det er bare AF som opplever at aktiviteten blir borte pga. Facebook, heller. Det finnes jo FB-grupper for det aller meste, og for mange er nok det å ha alt samlet der inne lettere enn å være aktiv på mange nettsteder.

Men, det er jo ikke sikkert det er bare disse gruppene på Facebook som gjør AF mindre aktivt. Aktiviteten her har jo gått i bølger, det har jeg jo sett, jeg også. Og det er jo perioder der jeg også er ganske inaktiv... selv om jeg er innom daglig, og gjerne et X antall ganger pr. dag ;)

Jeg tror nok absolutt det er viktig med et forum med flere typer mennesker. Fra nybegynnere til mer erfarne. Det blir et tomt forum uten mangfold sånn sett.
Jeg ser at jeg i mange perioder kan bli flinkere selv til å f. eks besvare spørsmål, delta i diskusjoner o.l (eller kanskje starte diskusjoner, det er vel gjerne ikke så mange som pågår hele tiden). Men en ting er sikkert - et aktivt forum kommer ikke av seg selv...


At det her på AF er litt liv med f. eks artikler og konkurranser tror jeg er bra. Det trekker medlemmer, og gjør forumet levende! Én person, altså Holger, kan jo ikke gjøre alt dette alene... så noen frivillige må selvsagt til.

(Sist endret 29.03.2014 kl. 20:24 av Anders K )
 
Postet 29.03.2014 kl. 20:09
[Rapportér innlegg]
13  

Tone Ringstad
Medlem female.gif
Fra: Kløfta
Jeg bruker AF hver dag, leser det meste av trådene og bruker fiskebasen hele tiden. Siden som finnes på Fb, kan ikke sammenlignes i det hele tatt. Det er greit nok og morsomt å følge med der også, men som det ble skrevet, så er det ikke noe varig fasit der, for trådene forsvinner jo i myldret av innlegg. Jeg vil fremdeles kalle meg nybegynner, og har nok også spurt om dumme ting her inne :), men har alltid fått god hjelp. Jeg er nok en av dem som sitter og leser og følger med på trådene her inne, for føler meg ikke erfaren nok til å komme med råd til andre. Men uten akvaforum ville jeg nok hatt mye mer problemer i akvarieholdet enn jeg har hatt. Så tusen takk til alle som tålmodig deler sine erfaringer med oss ferskinger :). Bedre forum for å lære og søke på fisker har i alle fall ikke jeg funnet. Og man kan ikke være hårsår for alle svar man får, og diskusjoner man kommer opp i , en god diskusjon er også lærerik.

Tone
 
Postet 30.03.2014 kl. 11:23
[Rapportér innlegg]
14  

Kai Hansen
Medlem male.gif
Fra: Vestby
Jeg er glad for at tråden har sett ut til å ha virket ved at noen kansje har fått et "wakeup call". Følger jo selv også regelmessig her inne, men må nok inrømme at svar og innlegg blir lenge mellom hver gang.
Jeg tror det er to eller kansje tre typer akvarister. Det er de som drev på med dette før internet og så er det de som begynte etter internet, men så har vi også de som har vert med på begge deler. For egen regning så begynte jeg med data i 1998 og fikk tilgang på internet da. Det var jo en helt ny verden som openbarte seg for en. Tenke seg all den informasjon som plutselig lå der tilgjengelig og det helt gratis, nesten i hvert fall.
De av oss som var medlem av klubber har nok hatt tilgang på informasjon på en helt annen måte en de som ikke er / var. Jeg skal villig inrømme at jeg selv aldri har hatt noen ønske om å være medlem av noen klubb, men samtidig så har jeg altid hatt ønske om å hjelpe andre som har behov for det.
Ser på hva som er tilgjenglig i dag av akvarie duppedingser kontra hva som var tilgjenelig på femtitallet når jeg startet. For det første så var det ikke penger til å kjøpe dette, men mye var ikke der heller. I dag er det annerledes, vi handler i kina som fulle sjøfolk, bestiller fisk fra nesten alle verdensdeler. Man får jo nesten orgasmer av bare tanken.
Men tilbake til grasrota, forumer må jo være det beste stedet vi kan formidle budskapet om fiskehold og hva som er rett og galt i denne sammenhengen og her tror jeg at AF ligger langt foran andre likesinnende..

Ha en fortsatt god søndag og nyt solen.
Mvh. Kai

www.discuspagenorway.com
 
Postet 30.03.2014 kl. 12:16
[Rapportér innlegg]
15  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Ja hva skulle vi ha gjort uten Akvaforum og den informasjonen vi har fått/ får her.
Da jeg begynte for ca. 15 år siden var det ikke mye info og hente noen steder og dermed mye feiling underveis.
Selv om jeg ikke alltid er så kativ så er jeg inne flere ganger for dagen og sjekker om det har skjed noe nytt samt følge med i personlige tråder jeg er interessert i.

Facebooksider har jeg ikke så veldig interesse for så håper at Akvaforum i fremtiden også vil eksistere og viderformidle kunnskaper og skape inspirasjoner for alle akvarister ,nye som gamle.


 
Postet 30.03.2014 kl. 13:20
[Rapportér innlegg]
16  

Ænnersn
Medlem male.gif
Fra: Kolbu
Det som for min del er negativt ved akvaforum er nok søkemotoren som siden benytter. Den krever at man skriver f.eks fiskenavn o.l helt riktig. Det, og mylderet for å ikke si havet av tidligere foruminnlegg uten relevans som dukker opp. Det blir fort litt uoversiktlig!

Når det er sagt er jeg stort sett veldig fornøyd med hjelpen jeg får når jeg har behov. Savner kanskje en enkel måte å finne akvarister i mitt nærområde, f.eks oversikt over medlemmer på Toten/Gjøvik. Kunne vært nyttig av og til eller?

Fisk er fisk, kjøtt er mat!
 
Postet 30.03.2014 kl. 14:15
[Rapportér innlegg]
17  

Cathy
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Du trenger faktisk ikke å skrive hele fiskenavnet riktig. Alt du trenger er faktisk bare 3 bokstaver i riktig rekkefølge som f.eks ta smykketetra så kan du søke på smykke, ykk eller tetra. Da kommer alternativer med de bokstavene opp.

 
Postet 30.03.2014 kl. 15:46
[Rapportér innlegg]
18  

milo
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Sarpsborg
sitat av Anders K:
Én person, altså Holger, kan jo ikke gjøre alt dette alene... så noen frivillige må selvsagt til.


Og DU kan være en av de Anders... ;-)

Klart, jo flere bokstaver man har riktig når man skal søke, jo bedre er det.... Men man trenger vel strengt tatt ikke så mye som 3 bokstaver en gang, men det begrenser antall treff mye om man har det....

Når det gjelder foruminnlegg og "søk" har jeg vel aldri fått med meg helt sorteringen der... En datomessig sortering nyeste->eldste hadde vel kanskje vært greit...
For min del virker sorteringen fryktelig tilfeldig slik det er pr. nå...

 
Postet 30.03.2014 kl. 16:31
[Rapportér innlegg]
19  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
sitat av milo:
sitat av Anders K:
Én person, altså Holger, kan jo ikke gjøre alt dette alene... så noen frivillige må selvsagt til.


Og DU kan være en av de Anders... ;-)Jeg har meldt meg ;)


sitat av milo:

For min del virker sorteringen fryktelig tilfeldig slik det er pr. nå...


Samme her. Alt er litt sånn "hulter til bulter" - hadde vært veldig kjekt om man kunne sortere etter dato o.l.

(Sist endret 30.03.2014 kl. 17:26 av Anders K )
 
Postet 30.03.2014 kl. 17:17
[Rapportér innlegg]
20  

Grapejuice
Medlem female.gif
Fra: Rana
Ja, fiskebasen her er unnværlig! Og dette med alle trådene man finner, som er gamle men must-haves! Spesielt alle disse artiklene om forskjellige akvariegreier. Jeg er ofte og leser der om sykdommer, alger, treverk, DIY, levendefor osv. Helt kurant!
Og også at man kan ha egen akvarie-tråd! Det blir liksom som en egen blogg. :D

FB kan ikke måle seg, og det er nesten dumt at ikke flere av disse som surrer rundt på gruppene ikke lager seg bruker her - men tenker kanskje at noen av disse akvaristene ikke har planer om å bli fullstendig "fiskegal". Ser jo mange ganger at det er folk som skaffer fisk fordi barna har lyst på, åsså blir det med det til barna er lei ellernoe.

Men det er vel noen her som har fullstendig fiskedilla som også startet slik, så man vet jo aldri, hehe! Men det krever jo litt interesse å lage bruker her og slikt.

Jeg bruker foresten bare AF på FB som en slags "sjekkepunkt" hvis det er noe feil på siden, så jeg kan se om flere har problemer osv.

Det greie med lokale fiskegrupper er hvis man skal selge noe, da er det jo kjempekjekt. (Sier jeg som måtte kaste ei bøtte full av gulrotgress pga null interesse, haha)

 
Postet 30.03.2014 kl. 17:40
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2 3 »