Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Off topic - diverse
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Raik Büchner © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Si hei og presenter deg selv :-)
Sider: 1 2 »
1  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Det gjør vel ikke noe med et litt mer personlig AkvaForum hvor vi vet litt mer om hverandre, gjør det vel?

Derfor ønsker jeg å starte opp en tråd hvor medlemmene her inne, spesielt de nye, kan komme inn og si hei. Men det er bare bra om vi som har vært medlem i måneder eller år også snakker litt om oss selv.

I denne tråden kan man jo fortelle litt om interesser utenom fisk og akvarier, hvor stort/evt. hvor mange og hvor store akvarier man har og hva slags fisker man driver med. Gjerne litt personlig info også, som alder, kjønn, hårfarge, hva som helst egentlig... helt valgfritt hva man her ønsker å si. Formålet er å vite litt mer om hverandre, og brukerne som sitter bak brukernavnet eller avatarbildet her inne :-) Det strømmer jo også stadig nye medlemmer til - og da er det jo fint at de kan få lov å si hei til andre brukere.


Da håper jeg at medlemmer, nye og gamle, tør å si hei til hverandre i denne tråden. Det er formålet!

(Sist endret 18.11.2014 kl. 19:15 av Anders K )
 
Postet 18.11.2014 kl. 19:10
[Rapportér innlegg]
2  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Jeg burde egentlig starte litt, og gå foran som eksempel.


Jeg prøver å gjøre det litt kort ;)

Mitt navn er Anders, jeg er da hannkjønn, født i -97, har gått under brukernavnet Anders K en stund ;-) Medlem og akvarist siden 2009 - AkvaForum og engasjerte medlemmer fikk meg totalt hekta på fisk. Interessen min falt på Corydoras/pansermaller etter et års tid med akvarium, og det gjorde at det ble en god del akvarier etterhvert, og nesten bare pansermaller - med noen virkelig få unntak! :) Akvariene mine har vært samlet på ett og samme rom siden 2011, så jeg slapp vannsøl og støy på soverommet...

Har opplevd å se temmelig oppgitte foreldre, etterhvert som behovet for flere akvarier stadig meldte seg.


Værsågod, neste.

(Sist endret 18.11.2014 kl. 19:16 av Anders K )
 
Postet 18.11.2014 kl. 19:12
[Rapportér innlegg]
3  

milo
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Sarpsborg
Da får vel jeg tusle foran som et godt eksempel, sammen med Anders....

Født i -74 og begynte vel med akvarier rundt -83. På den tiden var det noe ganske så annet enn det er nå.
Vært litt til og fra hobbyen, slik det fleste vel er.
Kjørte aktivt RC en del år, noe som tok all tid bortsett fra skole og jobb. Jeg har også vært sportsfisker (meite) av det mer ekstreme slaget, og det er her kallenavnet mitt kommer fra. Favorittstengene er nemlig fra en produsent som heter Milo.
Utpreget friluftsmenneske og tilbringer mye tid i skogen.

Har for tiden 15 kar oppe og går. For det meste med maller og cory, med innslag av litt killi og levendefødere.

(Sist endret 18.11.2014 kl. 20:45 av milo )
 
Postet 18.11.2014 kl. 20:29
[Rapportér innlegg]
4  

Dinnaz
Medlem male.gif
Fra: Bamble
Henger meg på:)
Jeg heter Stian og er en 75mod fra Bamble i telemark. Gift i snart 14 år og har 2 sønner på henholdsvis 9 og 13 hvorav den yngste er aktiv. Har hatt litt akvarier tidligere, men fallt bort grunnet (som Milo) overaktivitet innen RC miljøet i grenland..
Fikk i 2012 et hjerneslag og ble hjemmeværende. Fikk da et oppsving i vannverden igjen og sitter nå med 10 kar hvor min hoved interresse er Cory, og konas er kampfisk..
Er heldigvis restituert og tilbake i skiftarbeid ved Yara Porsgrunn.. Dagliglivet går vanligvis i familieaktiviteter, akvarier og trening..

Gone Fishing:)
(Sist endret 18.11.2014 kl. 20:53 av Dinnaz )
 
Postet 18.11.2014 kl. 20:50
[Rapportér innlegg]
5  

Rita A
Moderator female.gif
Plussmedlem
Fra: Dokka
Litt om meg også, selv om jeg syns slike presentasjoner i litt vriene å skrive :p Rita, 67-modell, gift med Atle som også har akvarieinteresse, tre utflyttede barn, to herlige barnebarn som snart blir tre :) Hjemmeværende etter en blodpropp i 93, den resulterte i ett ikke helt samarbeidende bein. Har drevet aktivt med dachshund siden 98, jaktprøver, utstilling og oppdrett, nå er det litt roligere på den fronten. Deler også hus med verdens kuleste siameser :) Fotografering og reiser er ting jeg liker.

Akvariehobbyen ble vi kjent med tidlig på 80-tallet, skal ikke nevne hva vi hadde i 64l dengang, det er grunnlag for heftige diskusjoner i dagens akvarieverden :p I 2008 fikk jeg et kar i julegave og startet med guppy og Ancistrus sp. oppdrettsvariant, så fant jeg AF og begynte å lese meg opp på både fisk og fiskehold. Fikk øynene opp for Pecoltia compta og da var det gjort, måtte ha større kar for å holde dem, leste enda mer og fant coryene, og da måtte man jo ha enda flere kar... og så ballet det på seg :) L-maller og cory, og oppdrett av dem er hovedinteressen. To turer til Brasil og Amazonas åpnet øynene for både discus og andre sør-amerikanere så vi får se hvor dette ender :) Planen er et akvarierom i kjelleren og når det en gang er ferdig blir det nok litt av hvert i karene. Drømmer også om et skikkelig saltvannskar etter å ha tilbrakt mange timer ved korallrevene i rødehavet :)

 
Postet 18.11.2014 kl. 22:51
[Rapportér innlegg]
6  

Thesaura
Medlem female.gif
Fra: Lørenskog
Koselig tråd! :D

Jeg heter Susann, født i 95 fra Lørenskog! Begynte med akvariehobbyen for ca 3 år siden, men hadde et lite avbrekk for et år siden frem til nå nylig. Pratet om hobbyen litt tilfeldig sammen med kjæresten min og vips var vi på finn og fant et billig 250 liters kar med alt utstyr som ikke var veldig langt unna. Sitter her nå med 250 literen, en 80 l og et yngelkar med en del Guppyer (mix) og to Ancistrus. Har til og med fått yngel i yngelkaret for et par dager siden!

Planlegger mye fremdeles da jeg ønsker meg et kar til for kampfisker, forhåpentligvis kan jeg begynne avl av halfmoons etterhvert. Har også planlagt kjøp av L144(skal ikke gå med de andre Ancistrusene) og L046. Leter fortsatt etter noen fine fisker å ha sammen med Guppyene i 250 literen, men det haster ikke ;)

Have i gone mad? You're entirely bonkers. But I'l tell you a secret. All the best people are.
 
Postet 18.11.2014 kl. 23:00
[Rapportér innlegg]
7 Hvem er eg?

Tom Jensen
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Presentasjon er vanskelige greier altså.
Navnet er Tom, er 86 mod fra Bergen.
Har vel i grunn ikkje holdt på med akvarier så lenge, men alltid (så lenge eg husker hatt en fasinasjon for dem).
Startet vel opp med en 60 ltr som eg kjøpte inn litt av div ymse fisk noe gikk bra noe ikkje fullt så bra desverre.

Så var det en dag eg var oppom en av de lokale Zoo sjappene (4/5 år siden ca), der hadde dem en liten klynge med fisk som gikk og surret nede i bunnen og plutselig stormet opp for og snappe til seg luft. Kjempe fasinerende konkluderte eg med.

Selger ble kontaktet og litt info om dem ble fortalt, dem likte seg best i grupper på minimum 6 og kunne finne på og snappe etter litt luft. Og ikkje minst at dem var giftige, og kunne sleppe fra seg gift om dem var stresset eller ble skremt.
Så selger var omhyggelig nøye med og kave dem opp, nedi en pose, så nedi en ny for og sleppe eventuelle problemer.
WOW tenkte eg , såpass giftig altså!!??

Denne greien som eg fasinerte meg over viste seg og være en Corydoras Aeneus .

Så kom jo tiden dem begynte og miste bartene sine og tilslutt stryke med.

Og Google er din venn ikkje sant?

Slik møtte eg AF iallefall, og interessen vokste mere for denne arten.
Hadde jo skarp grus nedi der.
Ble bytter ut med sand. Og problemet med bareteløse Cory forsvant.

Så kom tiden da meg og furen skilte lag og eg fant ut at ett større kar til disse Corydoras fiskene mine hadde gjort seg.

Så ble det en 125 liter, så en 325, så en 18, så 30, og en 90 ich liter og nå ett som kom i hus i dag som eg ennå ikkje vet målene på.
Så vi får se hvordan denne sykdommen utarter seg.
En liten Cory reol hadde jo ikkje blitt feil i kroken der bort, eller?

Når det kommer til andre hobbyer så er det fotografering (noe eg ikkje kan men synes er litt artig), bil (uhorvelig glad i og kjøre f.eks).
Har 3 hunder av typen Kinesisk nakenhund som det går med mye brel og dill når eg er lev av og se på fisker.
Ellers har eg en datter (som ser ut til og mase høl i huet på mor om alle disse fiskene hos pappaen), framtidig akvarist mulignes?

Ellers er det vel ikkje så mye og si om meg!

Sender i allefall ballen videre.

(Sist endret 19.11.2014 kl. 01:59 av Tom Jensen )
 
Postet 19.11.2014 kl. 01:57
[Rapportér innlegg]
8  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Ja, da var det min tur da til å skrive litt om meg og mitt fiskeliv :)

Begynte med akvarier i 1997 ,mest på grunn av allergi i familen og min mor ville så gjerne at sønnen vår skulle få noe levendes i hus .Min interesse var vel egentilig lik null på den tiden..
Men etter noen år begynte interessen å melde seg ,først med Malawi-ciklider ,videre Tangnyika-ciklider og litt forskjellig søramerikanke ciklider .

I forbindelse med et brukt kar jeg skulle kjøpe til Malawiene ,så fulgte det med en Corydoras ,en Burgessi ,en stor og flott cory. Denne forelsket jeg meg i, også jeg da, som aldri hadde skjønt hva folk synes var så fantastisk med maller . Forsøkte å få tak i flere av denne typeni mange , mange men den var aldri å oppdrive dessverre.
Har vært innom litt L-maller og men det var ikke helt min greie selv om jeg synes mange av de er kjempeflotte.
Så interessen for coryer var vekket ,og nå er det stort sett det jeg konsentrerer meg om .
Fikk forresten fatt i C. Burgessi for noen uker siden :)
Men jeg måtte flytte til Danmark for å få tak i de ;)

Pr. dags dato har jeg 3x 20-lites kar til oppdrett og yngel, 4 x54 liter , 1x 43liter , 1x100 liter, 1x 80 liter , 1x 125 og 1 på 180 liter.

I disse gå det 14 forskjellige varianter med Corydoras pluss div. reker og litt stimfisk

 
Postet 19.11.2014 kl. 17:40
[Rapportér innlegg]
9  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Bra at noen har satt i gang tråden, ja! Det er jo helt supert. Håper mange flere, også de som er nyregistrerte, gjør det, og ikke er redd for å si hei til resten av AF.

Er morsomt å vite litt om de som sitter bak avatarbilder og brukernavn her. Jeg har allerede lært mye nytt om fjes som jeg har sett her i åresvis ;)

Det trenger ikke være noen stor-presentasjon om deg selv her, overhode ikke. Men tråden er opprettet som et lite tiltak til å få et mer "personlig" forum. Også må vi selvsagt ta nye medlemmer som skriver i tråden godt imot - det er lov å ønske folk velkommen eller si hei til hverandre også, i tillegg til å presentere seg selv med noen ord. Det er lov, og litt av vitsen med tråden. Jeg håper det kan føre til at medlemmene her kanskje føler seg enda litt mer velkommen :-) Og vi vil jo at medlemmene, gamle som nye skal forbli og være aktive her inne.(Sist endret 19.11.2014 kl. 20:13 av Anders K )
 
Postet 19.11.2014 kl. 20:10
[Rapportér innlegg]
10  

SilverShaded
Medlem female.gif
Fra: Østfold
Får vel hive meg med, jeg også :-)

Grete heter jeg, en gammel (antikvarisk ?) dame som nærmer seg gyngestolen med museskritt. Har to jenter av eget oppdrett og 5 barnebarn som jeg regner med skal bli min alderdomstrøst ved siden av fiskene.

Startet min løpebane som akvarist en gang i siste halvdel av 70-tallet, og har holdt på hele tiden bortsett fra noen få kunstpauser. Min spesialinteresse er vannkjemi, og når det gjelder fisk er det pansermaller som gjelder. Har vært innom det meste annet fra levendefødere til ciklider og malawi...men panser-sjarmørene har nok kapret hjertet mitt for godt. For tiden har jeg 4 kar i drift og prøver å la være å tenke på flere.. ;-)

Ellers har jeg holdt på med hund i over 50 år og hatt en god del fremganger både i utstillingsringen og med eget oppdrett. Siste hund døde mett av dager for 3 år siden, og da tok jeg en sjefsavgjørelse og kjøpte meg katt. Så nå har jeg to herlige Britisk Korthår-jenter som jeg koser meg med. Har hatt det meste av "kjæledyr" opp gjennom årene, alt fra mus og hetterotter til slanger og hester. Andre interesser er data og nettverk...har vært på data-bølgen helt fra den første Atari 800 på tidlig 80-tall. Syns PC-bygging er gøy og er svak for oppgraderinger.

Her på AF er jeg antagelig kjent som den tørre "foreleser-dama", men hvordan skal vi få flinke nye akvarister hvis ingen av oss gamlingene deler noe av det vi har lært ?

Humans may rule the world...but bacteria run it..
 
Postet 19.11.2014 kl. 21:15
[Rapportér innlegg]
11 Hei :-)

Celina K
Medlem female.gif
Fra: Akershus
Veldig flott og hyggelig tråd! :-)
Mitt navn er Celina og er 98- modell. Har en stor forkjærlighet for dyr, og har holdt på med akvarie siden 2012. Startet da med en 54L med 4 guppyer og en ancistrus. Siden har jeg hatt litt forskjellige arter, og flere akvarier (har mistet tellingen :P). For øyeblikket har jeg to akvarier i drift, et 40L med en kampfisk fra eget oppdrett og en 110L. Hovedinteressen er kampfisk, ciklider og corydoras.

Andre interesser er hund (og dyr generelt), tegning og skriving (skjønnlitteratur).
Har en dvergpuddel på 6 år som har fargen aprikos.

 
Postet 19.11.2014 kl. 21:59
[Rapportér innlegg]
12  

Cylithren
Medlem female.gif
Fra: Norge
Slenger meg på :)

(Beklager at Norsken min er litt knekt, skriver egentlig veldig mye engelsk!)

Jeg heter Sara, er 18 år og fra Finsland. Driver med akvarium og andre hobbier. Husker at det første akvariet jeg hadde var et 20 liters da jeg var ca 5 eller 6 år gammel. Siden da har jeg hatt katt, undulat, hund og hamster. Har alltid likt dyr, så jeg var mye i fjøset hos onkelen min og hjalp med kuer. Begynte med akvarie hobbyen igjen for ca 7 år siden og har siden da gått fra det lille 20 liters akvariet til 50 liter så 60 liter... og nå har jeg to kar, ett på 250 L. og ett på 150 L. der min favorittinteresse er malle og corydoras. Utenom akvarie har jeg hobby som tegner og jeg både tegner og animerer :) Har egen "nettside" og Youtube der jeg har fått ca 3400 annonomenter. Ellers skriver jeg veldig mye (har egen tegneserie) eller er med dyrene mine (katten min Peace på 2 og hunden min Zita på 8). Takket være tegne hobbien min har jeg møtt mange folk fra rundt i verden, og i år har jeg vert i Belgia to ganger for å møte en venninne ^^

Annet jeg driver med er litt PS3 spilling, Wii og har jobb på skole som assistent. :)

-"Don't wake me up when I'm tired."
 
Postet 20.11.2014 kl. 01:22
[Rapportér innlegg]
13  

mona o
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Jeg er kvinne, i førti-årene, og har to hunder i tillegg til en sønn og mann. Vi bor i rekkehus på Østlandet, Akershus.

Jeg begynte med akvarier for 10 år siden, sent på året i 2004.
Det var en 110 liter som sto i hjørnet ved enden av sofaen i stua. Den ble fyllt med alle de klassiske nybegynnerfeilene :)
Selv mens jeg satt der og målte blodrøde nitritt-tester og byttet haugevis av vannbøtter for å redde de nye fiskene fra nitritt-døden (som jeg ikke før hadde hørt om...), så fant jeg akvarieverdenen utrolig interessant og ble glødende interessert. Husker jeg satt en kveld og sjekket nitrittnivået etter et vannbytte, og tenkte "Dette er moro, dette blir ikke det siste akvariet jeg skal ha! Jeg vil ha flere!"

Det ble det. 11 akvarier senere, spredd rundt i hele huset, så var det ikke plass til flere i rekkehusleiligheten. I alle akvariene hadde jeg Corydoras, og jeg ble mer og mer opptatt av den slekten. Snart skulle Corydoras mer eller mindre overta. L-
maller var jeg innom, men jeg likte bedre Corydoras, og L-mallene åkte ut igjen etter en tid, hver gang jeg "prøvekjørte" en art her. Hadde noen tetraer her og der også, men hovedsaklig ble det bare Corydoras i alle kar.

Så flyttet vi, høsten 2006, bare noen hus lenger borte i samme gate riktignok, men da åpnet det seg mulighet for et akvarierom. Jeg flyttet mine 11 akvarier dit, og så begynte jeg å bytte ut enkeltakvarier med reoler, der akvariene ble stablet i høyden, og man dermed fikk plass til mange fler :-) Endte opp med 20 akvarier på rommet, og da var det blitt nesten en "heltidsjobb" å luke, fôre, stelle yngel, bytte vann, medisinere, skrubbe alger osv osv, alle de tingene man må gjøre med jevne mellomrom i et akvarium. Yngel som skulle ha daglige vannbytter og levendefôr som måtte dyrkes til dem så de kunne få sine to måltider pr dag... ja, listen med gjøremål var endeløs.

Men jeg syns det var moro, i mange år. Det at jeg hadde tid nok som uføretrygdet gjorde nok at jeg orket det i lengden, for det holdt meg sysselsatt hele dagene, det å sysle med alle karene sammen med all tiden jeg tilbragte på Akvaforum. En utrolig givende hobby å drive med når man ikke har en jobb å gå til daglig. Jeg stortrivdes!

Så skjedde det noe, uvisst hva, men jeg fikk nok. Det hele ble et pes, og det hjalp ikke på at enkelte brukere på AF var ***** som gjorde at det ikke var særlig moro der lenger. Jeg begynte å mistrives på AF, det ble alltid bråk, og jeg tror kanskje det hele ballet på seg.
Jeg solgte alle akvariene mine, unntatt EN reol. Den ble tømt, tørrlagt og stablet vekk i boden. Holdt meg unna hobbyen i et års tid, fikk abstinenser, og måtte tilbake. Corydoras-savnet ble for stort...! Satte opp en reol igjen, bare denne ene, og hadde Corydoras i alle tre akvariene. Holdt på et års tid, men fant ut at det var ikke helt som før... vannbyttene begynte jeg å skulke, algene grodde.... og jeg bestemte meg for å kutte ut igjen og legge det på hylla i noen år.

Der er jeg nå. Ingen fisk i hus, selv om jeg savner Corydoras (pansermaller) sårt av og til. De nydelige fiskene.... men jeg har lovet meg selv noen års opphold nå, så da blir det sånn.

sitat av Sølvi Gullaksen:

Fikk forresten fatt i C. Burgessi for noen uker siden :)

Ååååh........heldiggrisen! :-) De må du absolutt prøve å drette og få innført til Norge (sånn at de blir spredd litt i hobbyen her til lands også, du vet jo hvor vanskelige de er å få tak i her)

Cleanliness is next to Godliness when raising catfish!
(Sist endret 20.11.2014 kl. 13:37 av mona o )
 
Postet 20.11.2014 kl. 13:32
[Rapportér innlegg]
14  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
sitat av SilverShaded:

Her på AF er jeg antagelig kjent som den tørre "foreleser-dama", men hvordan skal vi få flinke nye akvarister hvis ingen av oss gamlingene deler noe av det vi har lært ?


Du er jo en kjemperessurs med dine alltid innholdsrike og faktabaserte svar, SilverShaded - eller Grete :-) Det er jo nettopp slike som deg som får nybegynnere til å kanskje bli i hobbyen, i stedet for å bli frustrerte over alle kompliserte greier de ikke får til, for så å legge ned akvariet sitt, som jo skulle være bare moro. Nå vet jo vi som har holdt på i noen år at det er noen ting å passe på - og dette forklarer jo du rett fram og på en lett forståelig og utmerket måte! :)

sitat av Cylithren:
Takket være tegne hobbien min har jeg møtt mange folk fra rundt i verden, og i år har jeg vert i Belgia to ganger for å møte en venninne ^^


Et godt eksempel på at hobbyer kan gjøre at man møter mange interessante mennesker, og får venner og bekjente :) Og over ganske stort område i ditt tilfelle!

sitat av mona o:
Der er jeg nå. Ingen fisk i hus, selv om jeg savner Corydoras (pansermaller) sårt av og til. De nydelige fiskene.... men jeg har lovet meg selv noen års opphold nå, så da blir det sånn.


Vi får håpe du kommer tilbake med godt mot en dag, Mona. Må si at du er et savn på forumet! Jeg var jo temmelig fersk her inne når du holdt på for fullt for noen år siden nå, men husker fortsatt at det var hyggelig med daglige updates i tråden din, om Coryer, oppdrett, og litt av hvert... også vår du vel en av de få som virkelig klarte å inspirere meg til å prøve med en liten Cory-gruppe... som kjapt ble "noen" flere ;)

Men det er sikkert litt godt med pause også. Merker faktisk det selv, etter å ha lagt ned nesten 2/3 av akvarieaktiviteten her hjemme. Det merkes, men det er faktisk godt å ha mindre å passe på og styre med. Færre bekymringer, rett og slett. Også skjer det andre ting i min alder også, da, og det er mye å bruke penger på, faktisk. Så en nedkutting har vært bare bra og greit, faktisk :)

 
Postet 21.11.2014 kl. 22:28
[Rapportér innlegg]
15 Hei

Rovfisk
Medlem female.gif
Fra: Sundsvall
Jeg heter Ida og er en gärn akvarist som er födt og oppvokst i noge, men som har bodd i Sverige de seneste 25 årene.

Ciklider og rovfisker er mine hovedintresser, men jeg har også ganske mye annet i mine akvarium. Både snegler, levendefödere, labyrintfisker, mm mm.

Vet ikke hva mer jeg skall skrive, det er bedre att dere spörrer om det er noe dere lurer på ;)

Rovfisker Ciklider Snegler
 
Postet 02.12.2014 kl. 20:12
[Rapportér innlegg]
16  

BlueWater Saltvann
Medlem male.gif
Fra: Gildeskål
Layse. Jørgen 24 år, Jobber 120% på Joker og har ei lita jente på 5 månder.
Jeg og fruen har vært sammen i 7,5, bor i et lite hus på landet 12 mil sør for Nord-Norges Styggeste By, Bodø.
Har holdt på med denne hobbyen siden 2011 da jeg flyttet hjem fra studier og jobb i Trondheim. Har vokst opp med akvarium, fisk og hagedammer.
På fritiden går det i Akvarium, Bil, ungen, kjærringa og Sofasliting, man må jo puste litt også.
Lite fritid når man jobber 120%, vell og merke.
Har 10 akvarium, men kun 3 oppe å går.
2 saltvann (250L,55L) og 1 ferskvann (250L).

Med smak av salt.
 
Postet 02.12.2014 kl. 20:36
[Rapportér innlegg]
17  

Rovfisk
Medlem female.gif
Fra: Sundsvall
Hvor på landet bor du ? Er selv oppvokst i bodö, men flyttet derfra, till Sverige, 1991.

Rovfisker Ciklider Snegler
 
Postet 03.12.2014 kl. 16:49
[Rapportér innlegg]
18  

BlueWater Saltvann
Medlem male.gif
Fra: Gildeskål
sitat av Rovfisk:
Hvor på landet bor du ? Er selv oppvokst i bodö, men flyttet derfra, till Sverige, 1991.

Er fra Reipå, i meløy kommune.

Med smak av salt.
 
Postet 03.12.2014 kl. 20:31
[Rapportér innlegg]
19  

herew
Medlem female.gif
Fra: østfold
Følte at stafettpinnen ligger foran meg :-)

Jeg har 60 årene både forand og bak meg. Begynte litt for akvarie da ungene var små. Da de var halvstore hadde vi flere akvarium i huser... Ehh... K
egentlig de fleste egnet plassene i huset. :-)

Livet går sin gang og av ulike grunner lå det brakk i en del år. Fikk så ett akvarie igjen,men det sprakk og fikk nok for en stund.
Men for tre - fire måneder siden kjøpte jeg ett 180liter igjen. Fikk da fort en tilstand av litersyken kombinert med sans for malawiciklider...... Og ikveld blir jeg kanskje eier av ett 450 liter.
Samboer liker heldigvis store akvarier selvom han ikke har denne interessen... tror han :-)
Jeg slipper ikke til med mating lenger.... så er jo håp da.

Så det er grunnen til alle mine spørsmål her inne... som ny bruker av forum leter jeg stadig rundt etter hvor det er mest egnet og poste ting og leser mye itidligere tråder :-)

 
Postet 04.12.2014 kl. 14:50
[Rapportér innlegg]
20  

Mads H
Medlem male.gif
Fra: Oslo
Hei!

Jeg er helt fersk på forumet her, og har nettopp blitt bitt av "akvariebasillen".

Jeg er 90-modell og er student for tiden. Har alltid vært fasinert av alle typer dyr hele livet, og med det sikter jeg på en biologi-utdannelse :)
Er opperinnelig fra Sarpsborg, men bor for tiden i Oslo med dama :)

Min far har holdt på med akvarium siden tidlig 90-tallet, og nå ser det ut som interessen endelig har smittet over på meg. Han har i dag et enormt, hjemmesnekra saltvannskar, jeg kan laste opp et bilde evt.

Jeg er i ferd med innkjøring av mitt første kar for øyeblikket, og gleder meg som en unge:) Fikk nettopp byttet til meg et kar på 100L (hadde et 60L), så bruker ventetiden til å lure rundt på forumet her og drømmer meg bor i fremtidige planer.

Hvis det er noen snille sjeler med litt filterslam til overs tar jeg gjerne i mot litt! :)

Jeg planlegger en asiatisk lavlands-biotop, hvor kampfisken er i sentrum.

Har fått veldig mye inspirasjon herfra, og må si jeg er mektig imponert over kunnskapen til folk her på forumet, og det virker som et fantastisk bra miljø. Elsker fisk-og-plante databasen!!

Hyggelig å hilse på dere! :)

 
Postet 11.12.2014 kl. 14:06
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2 »