Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik © Mona Opland © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Leifs verden, del 2
Sider: 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 230 »
1  

LOFFA
Medlem male.gif
Fra: HOF I VESTFOLD
Da gjør jeg et nytt forsøk på å lage del 2 i Leifs verden. Den første festet seg ikke som tråd i profilen min (Min side). Erklærer herved del 2 for åpnet.....

Apistogramma begins as an Interest, becomes a Hobby, takes over as an Obsession, and in its last stage, is an Incurable Disease!
 
Postet 19.10.2010 kl. 16:46
[Rapportér innlegg]
2  

Sissimor
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Hipp, hipp...

Har våte drømmer
 
Postet 19.10.2010 kl. 16:58
[Rapportér innlegg]
3  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Gratulerer med del 2! :-) Den forrige ble lang. Skal herved starte å følge ordentlig med. Blir mere oversiktlig. :)

 
Postet 19.10.2010 kl. 17:08
[Rapportér innlegg]
4  

LOFFA
Medlem male.gif
Fra: HOF I VESTFOLD
Klikk på bilde for større versjon
Takk takk ;- =)


Planen er at Apistogramma cacatuoides F1 hua mi og ynglene skulle flytte inn i en av 120L i dobbel reolen nå til helgen. Ja det er et håp i hengende snøre... Jeg hadde ikke regnet med at de skulle spasere frivillig over gulvet i akvarierommet, men tror det blir et lite h.... å få de ut fra det karet de går i nå. Planen var å ta ut hula når all yngelen var inni den. Ja inni den, men hu har løpetid den hua og ungene slekter allerede på mor. Har ikke sett de inni hula etter at yngelen ble klekket.

Så dette blir nok antaglig en tolmodighets prøve, å flytte alle ynglene. Hadde et vannbytte i det karet de skal til i går og skal ha et til før de skal forsøkes på å bli flyttet. Ellers har C125 ene lagt noen egg, men spist det meste. Merkelig.... Å spise eggene sine er noe de har begynt med den siste tiden. I vinter og sommer skjedde ikke det, og var egentlig overrasket at de ikke gjore det. Men nå er overrskelsen over....

Skal også etterhvert legge forholdene til rette og prøve oppdrett på de to andre trioene med Apistogramma. Macmasteri og hongsloi. Sistnevnte er en flott hanne med to elskerinner. Han små tirrer dem og flørter når han orker og gidder, akkurat som jeg gjore i tredje klasse......

I helgen fikk jeg i hus kar nr 13, en 160L som jeg med stor sikkerhet skal dele av og bruke som oppdrettskar for ymse yngel. Har ikke kommet lenger enn at jeg har fått vasket det. Må få på plass fiskene der de skal før jeg får gjort noe mer, da plassen er begrenset (begredelig).

I nærliggende tid, (en dag i en helg) hadde jeg tenkt å ha et akvariemøte her i huset, og invitere akvarister her på AF. Ikke det at jeg har sååå veldig mye spennende i karene her, men for å treffe de en har kontakt med her, prate løst og fast om hobbyen vår og ellers bare bli litt bedre kjent. Har tenkt litt på ikke nå kommende helg, men neste. Lufter det litt her og håper å høre om dette er av intresse. Har tenkt å ha en liten overraskelse og gi bort noe fisk til en av de som kommer, om det kommer noen.

Det kan også være aktuelt å kunne bytte fisk på møte, men det må avtales på forhånd, slik at en ikke tar med fisk unødvendig. Noen som føler for å komme?

Bildene er av individ fra hver gruppe med apistogramma

cacatuoides F1
macmasteri
hongsloi

Apistogramma begins as an Interest, becomes a Hobby, takes over as an Obsession, and in its last stage, is an Incurable Disease!
 
Postet 19.10.2010 kl. 17:59
[Rapportér innlegg]
5  

LOFFA
Medlem male.gif
Fra: HOF I VESTFOLD
Noen som husker "rakkerungene" fra tv for en del år siden? Ja slik er ynglene til F1 hua i kveld. Og mor sliter vettet av seg for å holde de samlet til ingen nytte. Mon tro om undertegnede og hans tre søsken også var litt sånn på handle tur med hu mor? Må vel innrømme at jeg ikke er mors beste barn og har heller ikke noe mål om det, hehe.

Karene som jeg har hatt infusorier/svevealger i, blir ikke helt bra, men karet som yngelen og hu mor skal i, er slettes ikke ille nå. Egentlig er det litt rart. For problemkarene er de to i bunn og de to på toppen i reolen. De to i midten er helt suverene. Det er noe x-files her......

Apistogramma begins as an Interest, becomes a Hobby, takes over as an Obsession, and in its last stage, is an Incurable Disease!
 
Postet 19.10.2010 kl. 20:49
[Rapportér innlegg]
6 Ohoy

LOFFA
Medlem male.gif
Fra: HOF I VESTFOLD
Klikk på bilde for større versjon
Ohoy, Hongsloi. Skrev i går at jeg skulle legge til rette for oppdrett også for mine Apistogramma Hongsloi og Macmasteri. Tja en kan vel så langt si at de allerede har funnet seg til rette, disse hongsloiene jeg kjøpte sist fredag. På den femte dagen i sin nye bolig her i Hof, har de nemlig lagt EGG. Det er på langt nær så mange egg som cacatuoidesene la, men antar det er ca 30 egg. Synes også at disse eggene virker litt større, men kan være at fiskene i den gruppen er eldre og at eggene er større av den grunn. Trioen går i en 43L, men har nå satt nøtta og hua inn i karet ved siden av som er på ca 30L. Det har stått klart i tillfelle slike ting som dette skulle skje. At det skulle komme egg eller yngel et eller annet sted. Dette var virkelig gøy å få klaff så kjapt. Tok et bilde av nøtta med hua og egg....

Apistogramma begins as an Interest, becomes a Hobby, takes over as an Obsession, and in its last stage, is an Incurable Disease!
 
Postet 20.10.2010 kl. 16:45
[Rapportér innlegg]
7  

frosken
Medlem female.gif
Fra: solbergelva
Der var du jo,med del 2 :o)
Av en eller annen grunn har jeg ikke blitt med over,men nå er jeg tilbake som trådleser :o)

Aquarianer
 
Postet 21.10.2010 kl. 02:29
[Rapportér innlegg]
8  

Anna U.
Medlem female.gif
Fra: Tromsø
Så morsomt med Hongsloiene!

 
Postet 21.10.2010 kl. 10:00
[Rapportér innlegg]
9  

Lars Jamne
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Klikk på bilde for større versjon
Hei, første gang jeg kommenterer i tråden din…. Men når det gjelder Hongsloier så klarer jeg ikke å holde meg unna. Er jo en av de flotteste dvergene.

Et lite tips for å få disse veldig produktive er å doble boarealet deres, 80-100l minimum, og gi hver av hoene sitt territorie - da unngår du konebanking. Samt å senke Ph'en til rundt 6 og gjerne nedover, mine var ekstremt produktiv i ph 5,5… Når jeg gjorde det med min lekskvartett så kunne jeg oppleve å ha tre kull samtidig. Og to uker etter at jeg hadde tatt yngelet ut i eget oppforingskar så kunne hoen ligge nye egg igjen…

Endte selv opp med noen par tre hundre hongsloi yngel i vinter/våres. Så lenge vannet er surt nok og de har god plass – formerer disse seg utrolig lett. Kjørte også kun kalde vannbytter hos mine og oppforing med Liquifry og finmalt oppforings fôr til laks (som jeg har fått tak i fra et lokalt oppdrett) til de var store nok til å ta i seg oksehjerte og flakfôr mix.

 
Postet 21.10.2010 kl. 10:44
[Rapportér innlegg]
10  

LOFFA
Medlem male.gif
Fra: HOF I VESTFOLD
Må takke dere alle først og fremst at dere igjen følger meg og min verden. Jeg må vel innrømme at jeg som ung (er nå gift) fløy mye etter damene, og fikk ofte snøre i bånn..... for å si det slik. Ingen pikenes Jens, men jeg vant på sjarmen, hehe. Hvorfor sier jeg dette her?

Jo jeg har funnet min overMANN. Husker Frosken en gang i tiden skrev i tråden min at det måtte være noe i/med vannet når jeg bodde i Hvittingfoss. Det var i en periode det virkelig ynglet i karene mine. Tror nok det er noe med vannet her i Hof også, selv om det er brønn vann. Som nevnt i tråden i går, etter bare 5 dager smeller han egg på hu ene hua og flytter ut henne til eget kar.

Har ikke før fått satt inn ei ny nøtt i karet som hannen og den andre hua har, før jeg i dag ser EGG DER OGSÅ. Jeg har virkelig funnet min overmann. Smeller egg på to huer på to dager etterhverandre. Jeg er stum av begeistring.

Hyggelig at du la igjen noen linjer om egen erfaring i tråden Lars. Disse virker å være lette å få til (min lille erfaring, hehe). Når det gjelder kar, så skal alle inn i reolen, og det er kar på 120L. Men sliter litt med å få klart vann. Bytter og bytter vann, men til liten nytte ser det ut til. Mulig jeg tømmer karene helt og starter de på nytt?

Når det gjelder kh, ph og alt det greiene der, har jeg aldri målt det, noen gang i mine kar. Jeg stoler på mine rutiner og vedlikehold. Er heller ikke glad i kjemikalier som senker/øker div parametere. Men det yngler som hakka møkk her og har gjort det siden jeg satset seriøst på oppdrett. Dvs ca 20 forskjellig oppdrett på ca 2 år. Før det var jeg ikke medlem av noen akvarieklubb, men hadde da også en del oppdrett som jeg ikke registrerte noen plass.

Til nå, uten Apistoene har jeg 11 i år og rekker nok iallefall 2 til.

Frosken, har du tid på forrmiddagen neste søndag? Tenkte jeg skulle ha forsøkt meg på å samle noen akvarister her, et aldri så lite akvamøte. Nevnte det vel tidligere i tråden her. Er vel på tide du finner veien og lar dine vakre øyne bifalle mine kar? Tenkte jeg skulle lage en liten invitasjon i en tråd i løpet av denne helgen. Servere litt kaffe og noe å bite i (finner vel noe gråstein nede i lia her), hehe. Prate løst og fast om det som opptar oss i hobbyen, diskutere oppdrett, for og ellers det som måtte falle oss inn. Er vel kanskje ikke normalt og gjøre dette, men du vet jo at jeg ikke er det.... normal mener jeg.

Jeg runder av dette innlegget og er stolt av at jeg har funnet min overmann, hr hongsloi him self ;- =)

Apistogramma begins as an Interest, becomes a Hobby, takes over as an Obsession, and in its last stage, is an Incurable Disease!
 
Postet 21.10.2010 kl. 16:23
[Rapportér innlegg]
11  

LOFFA
Medlem male.gif
Fra: HOF I VESTFOLD
sitat av Lars Jamne:
Hei, første gang jeg kommenterer i tråden din…. Men når det gjelder Hongsloier så klarer jeg ikke å holde meg unna. Er jo en av de flotteste dvergene.
Et lite tips for å få disse veldig produktive er å doble boarealet deres, 80-100l minimum, og gi hver av hoene sitt territorie - da unngår du konebanking. Når jeg gjorde det med min lekskvartett så kunne jeg oppleve å ha tre kull samtidig. Og to uker etter at jeg hadde tatt yngelet ut i eget oppforingskar så kunne hoen ligge nye egg igjen… QUOTE]Hei igjen Lars
Har noen spørsmål til deg ang noe av det du nevnte i innlegget ditt her. Håper jeg får lov å benytte meg av dine kunnskaper. Karet disse egentlig skal i er som nevnt en 120L, men de har nå hvert sitt yngelkar egentlig. Kan jeg flytte alle sammen over i 120L nå før eggene klekkes, evnt sammen med hannen? Lettere evnt å flytte egg enn yngel når den er klekket.

Er det noen fare for at huene kan ta hverandres egg eller yngel?

Hvordan må forholdene legges til rette for at evnt slik ikke skjer?

Bør jeg ha et fysisk dele i karet slik at de lager hvert sitt territorie?

Mange spørsmål, men hadde ikke regnet med egg etter bare 5 dager,,,, i allefall ikke hos begge huene.

Om jeg kan flytte alle tre sammen, frigjør jeg to små kar som kan komme til nytte. Generelt Apistoer, når kan en fjerne foreldrene? Må en vente i 7 uker som jeg har lest?

På forhånd takk Lars
Om andre også kan svare, tar jeg mot med åpne armer ;- =)

Apistogramma begins as an Interest, becomes a Hobby, takes over as an Obsession, and in its last stage, is an Incurable Disease!
(Sist endret 21.10.2010 kl. 22:30 av LOFFA )
 
Postet 21.10.2010 kl. 22:25
[Rapportér innlegg]
12  

Lars Jamne
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Klikk på bilde for større versjon
Hei igjen… Jeg hadde min kvartett i en 65l og det gikk bra i nesten ett år før hannen banket ene hoen som deretter falt bort. Men da de ble flyttet til en 120l gikk alt mye mer stressfritt for seg så om du gir dem 160l da er det ikke noe fare for trøbbel tenker jeg. Men det kan være lurt å innrede karet slik at de har fysiske oig visuelle skiller fra hvert sine territorier. Som du kan se på bildet i innlegget mitt over så har hver av dem sin del, #1 = kokos til venstre, #2 = rør til høyre og #3 hadde sitt territorie bak roten i midten. Så på det mest porduktive var det tre grupperinger av yngel, men det var altid hunn #1 og #2 som fikk oftest. Hadde også en en liten stim Nannostomus rubrocaudatus som tok oppmerksomheten bort fra indre stridigheter, disse er ingen direkte trussel for yngel siden de ikke får plass til stort i munnen sin.

Det med flytting av yngel for mer aktiv oppfôring har jeg ikke peiling på. Hvis jeg ønsket max overlevelsesprosent samlet jeg bare yngelet i en 30l transparent oppbevaringsboks fra Europris medjavamose og yngelsikret filter. Og gav dem enten nyklekket artemia eller Liquifry i begynnelsen. Det fungerte veldig bra.

På kakaduene mine testet jeg en annen løsning for å være 100% på at de ikke dauet pga endirnger i vannkvaliteten. Jeg hadde leksgruppen i en 150l hvor jeg hadde skilt av 1/4 med blåsvamp og på dette området hadde jeg litt røtter og javamose og flyttet yngelet oppi den delen og fort dem opp der. Da er det jo mye lettere å holde vannkvaliteten og temperaturen ikke minst. Hvis vi flyter slik at jeg får plass til reol - da kommer jeg til å sette opp de fleste karene slik. Er jo bare å ha store nok kar i reolen og med dins e160l skulle du jo ha rikelig med plass.

 
Postet 22.10.2010 kl. 09:49
[Rapportér innlegg]
13  

frosken
Medlem female.gif
Fra: solbergelva
Klikk på bilde for større versjon
Tusen takk for invitasjon,det hadde vært kjempeartig å se karrene og ikke minst det nye huset .
Men lille krølle her hjemme har bestemt at det blir venninder og overnattingsbesøk til søndagen. Søndagen er jo selveste Halloween-31.oktober.
Bare mørket faller på så er det ut i et kostyme selv mor skvetter av..
Jeg blir nok lite populær om jeg stikker av den dagen,så må dessverre takke nei denne gangeni.

Aquarianer
 
Postet 22.10.2010 kl. 13:29
[Rapportér innlegg]
14  

LOFFA
Medlem male.gif
Fra: HOF I VESTFOLD
Klikk på bilde for større versjon
Takk for gode svar Lars. Blå matte høres greit ut det og skal tenke litt på det. Det er et ordtak som sier opp som en.... og ned som en... et eller annet. Er litt ned for meg nå når jeg kommer fra jobb og ser at flesteparten av de eggene hongsloihue#1 la er spist opp, 2-3 egg igjen bare der. Cacatuoides yngler minker det også sterkt på, og antar at det er maks 10 igjen. Men kan en annet forlange av ungdyr? Alt skal læres, på lik linje med oss mennesker. Ingen er vel født Don Juan i senga?

Lurer også på hvorfor ynglene ikke kan flyttes før etter 7 uker. Er de på noen måte helt avhengig av mor, og evnt hvorfor? Har egentlig lyst til å flytte de få F2 kakaduene mine over i et lite oppforingskar for å unngå større tap, enn det som har vært til nå. Er redd de siste også vil bli borte for meg. Hadde vært gøy å se iallefall noen av de vokse opp, men er usikker hvor avhengige de er av mor for i det heletatt og overleve.

Det blir iallefall nye vannbytter i dag, og i de litt grumsete karene blir det minimum 50% bytte i de øverste i reolen. De er fiskeløse akkurat nå, men apistoer skal inn i de når jeg er fornøyd med sikt og vannkvalitet. Håper i løpet av helgen.

Har allerede fått et par påmeldinger til akvamøte hos meg til neste søndag, og ser frem til det. Skal bli gøy å skravle og dele erfaringer ;- =)


Legger ved noen mimre bilder fra tidligere bosted (Hvittingfoss)

Apistogramma begins as an Interest, becomes a Hobby, takes over as an Obsession, and in its last stage, is an Incurable Disease!
 
Postet 22.10.2010 kl. 13:52
[Rapportér innlegg]
15  

Lars Jamne
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Jeg har aldri hørt om denne 7 ukers regelen, de gangene jeg har hatt anledning til å fore yngelet (kakaduer og hongsloi) opp manuelt så har jeg tatt dem ut etter 2-3 uker og dumpet dem i en beholder på 10l eller mer og behold samme temperatur som de er vandt til, og selvsagt vannbytte med temperert vann, men ikke så veldig ofte. Har fungert utmerket det.... Noen ganger har jeg også klekket eggene i egen beholder bare for å teste det, fungerer bra det også men da lærer jo ikke foreldre å passe på skikkelig...

 
Postet 22.10.2010 kl. 14:08
[Rapportér innlegg]
16  

LOFFA
Medlem male.gif
Fra: HOF I VESTFOLD
Fikk det svaret jeg ønsket, hehe. Ynglene og eggene er m a o ikke avhengig av at mor er tilstede for at de klekkes/vokser opp. De 7 ukene er hva jeg har lest på flere nettsteder og klippet ut dette fra et av disse stedene:

At 7 weeks the fry have been separated from the parents and are becoming very independent. They are already skirmishing to establish a pecking order.

Så om en ikke tenker på om at foreldrene skal bli gode foreldre, og ønsker egg som klekker og yngel som vokser opp, kan en sette nøtten alene i et klekkekar... Er jo litt bekymret da, siden eggene i den første hula er stort sett spist opp etter bare to dager..... Så skal vurdere den andre nøtta og flytting i løpet av helgen. Samme med kakadue F2 ene mine. Tusen takk for svarene dine Lars

Apistogramma begins as an Interest, becomes a Hobby, takes over as an Obsession, and in its last stage, is an Incurable Disease!
 
Postet 22.10.2010 kl. 14:28
[Rapportér innlegg]
17  

LOFFA
Medlem male.gif
Fra: HOF I VESTFOLD
Klikk på bilde for større versjon
Da har det blitt litt endringer i karene her, etter vannbytter og temperatur justeringer. Cacatuoides F1 hua en nå flyttet sammen med hannen igjen, i 43L. Yngelen som jeg har, blir værende i det 6 kantede karet. Jeg har fått opp 5 og skal iallefall ha sett 5 til som skal opp, slik at jeg får renset opp i den grusen der. De blir i en isboks over natten, liggende i 100L som Apisto macmaserne går i. Hongsloi hua som fortsatt har egg fant fort tilbake til hula med eggene etter overflyttingen til 120L i reolen.

Etter et 50% vannbytte ble vannet betydelig klarere, og godt nok for meg til å flytte inn hongsloiene. Resten av eggenen hos hue #2 er borte. Så hun er nok forsynt.... Spist ca 40 egg siden i går i tillegg til foret hun har fått. Noen ser seg aldri berja heller og eter til dem sjemmes. De 13 x Aspidoras C125 ynglene som er solgt, (har budrunde på dem frem til neste søndag med bud inne) vokser mye kjappere i 120L enn i 43L som de var i. Kan se det nesten dag for dag. Det samme med sverddragerne som er i samme karet. Sistnevnte er ikke telt opp, men antar det er 30-40 stk. Av de har jeg lovet bort 10 stk til Bichir, men de bør bli litt større først før de forlater hybelen her.

Etter et 50% vannbytte også i kar #1 i reolen i morgen, antar jeg at det også blir klart nok til at Apistogramma macmasteriene flytter inn der på søndag. Dette er en hann og to huer. Da blir 100L ledig og har litt lyst til å sette opp det som artskar for mine 10x corydoras black. De går nå sammen med en annen corygruppe på 5. Corydoras Arcatus F1.

Kunne også tenkt meg å bli av med alle Endlersene mine, for å samle alle mine ancistrus i et kar, minus leiksparet seff. Har en del Ancistrus super rot, 5-6 vanlig ancistrus og ca 10 slør ancistrus. De største må jeg etter hvert finne et annet kar til. Super rot er forøvrig de største, og noen bartesamer er allerede å se ;- =)

Mulig endlersene blir gitt bort på akvariemøtet her neste søndag?

Legger igjen noen bilder ut for og mimre litt om tidligere stunder i min akva verden

tyggende O. Mossambicus- en herlig og rolig ciklidetypeApistogramma begins as an Interest, becomes a Hobby, takes over as an Obsession, and in its last stage, is an Incurable Disease!
(Sist endret 22.10.2010 kl. 19:59 av LOFFA )
 
Postet 22.10.2010 kl. 19:57
[Rapportér innlegg]
18  

bichir
Medlem female.gif
Fra: kongsberg
hei leif..

veldig fin tråd du har startet.. skal følge med i denne og jeg vettu;) ser du vil kvitte deg med endlersene du har.. hvor mange har du og evt pris:) har et fint 450 liter dem kan leve i.. her er det alltid plass til mange levendefødene vet du hehe ..,, funnet ut at man faktisk trenger en del for å fylle et så stort kar hehe ..

Everything has beauty, but not everyone can see it
 
Postet 22.10.2010 kl. 20:49
[Rapportér innlegg]
19  

LOFFA
Medlem male.gif
Fra: HOF I VESTFOLD
Klikk på bilde for større versjon
Takk Ronny
Ja jeg synes det er veldig gøy å ha en tråd, ikke minst for å se hvordan ting går her for meg selv og utviklingen jeg har og har hatt. Men mest gøy synes jeg det er å dele mine gleder med andre, fortelle om leik, egglegging og yngler som vokser frem (og sorgen ved å miste egg og yngel) samt fisk som er spesielle for meg som t.ek mine C125 og mine tre typer Apistogramma som for øyeblikket er mitt hovedfokus.

Jeg kan nok til tider være ganske ensporet når det skjer mye rundt en type fisk, slik som med mine Hongsloier som la egg etter 5 og 6 dager etter at de kom i hus. En blir veldig oppspilt når slike hendelser kommer. Det er kort vei til både oppturer og nedturer, og som et følelsesladet menneske deler jeg det med andre.

Noen vil sikkert riste oppgitt med hode, andre dele gledene slik en ser i mange innlegg i tråden(e) min(e).

Antar det er mellom 20 og 30 endlers, og om du har noen ancistrus tar jeg gjerne det. Er ikke så opptatt av hva jeg skal ha av deg for dem. Har fått så mye av deg. Ta deg en tur og hent dem når det måtte passe deg, og har du et par ancistrus tar jeg gjerne i mot. Er borte fra ca 15.00 i morgen til et stykke utpå kvelden. Skal kjøre kona til Gjerstad hvor hennes foreldre skal møte oss på halvveien. Hun blir noen dager nedenfor på sørlandet.

Ikke rart hun trenger ferie fra meg, hehe. Går veldig mye tid på akvarierommet om dagene nå, med leik egglegging og yngelpleie. Da kunne du jo ta med deg 10 sverddragere samtidig om du selv synes de er store nok ;- =)

enda flere bilder fra en svunnen tid

Albinohannens første kull med egg. Halvparten ble sparket ut av hula
Bartesam- deg glemmer jeg aldri!!!
Corydoras yngel

Apistogramma begins as an Interest, becomes a Hobby, takes over as an Obsession, and in its last stage, is an Incurable Disease!
 
Postet 22.10.2010 kl. 22:49
[Rapportér innlegg]
20  

LOFFA
Medlem male.gif
Fra: HOF I VESTFOLD
Ser ut som apistoer legger egg for å spise dem. Er iallefall det dem gjør her. Får la det bli som det er og la de lære av det. Tror nok det vil ta litt tid før yngel kommer frem, men alt må læres. Ble med i fotokonken for første gang, og det ble en 16.plass........ Bichir, medlem her, hentet hele endlers stammen min i dag og fikk med seg 10 sverddragere. Greit å bli av med dlitt yngel i ny og ne. Har flyttet en del av ancistrusene inn i et kar her for å bli kvittlitt alger. Det ene karet i bunn på dobbelreolen er nå tømt for fisk og skal helt ut og vaskes/bygges opp fra bunn. Ble lei av grumsete vann som ikke ble bedre selv med dusinvis med vannbytter. Starter det helt på nytt.

Ikke mye nytt ellers

Apistogramma begins as an Interest, becomes a Hobby, takes over as an Obsession, and in its last stage, is an Incurable Disease!
 
Postet 24.10.2010 kl. 00:50
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 230 »