Akvarieinnredning med fossilt tre.

Akvariet er et vanlig aluminiums rammeakvarium på 73 liter. Begynte med å skifte ruta som var ripete og spraymalte bak og sidevegger med sort spraymaling fra Biltema.

La også en sort silikonfuge oppe og i hjørnene for å skjule de stygge aluminiumslistene og den lyse fugen.

Jeg skar opp noen få biter med forsteinet tre og limte dem på bakruta med sort silikon. La inn Hagen bunnfilter og et AquaClear powerhead 101 som tar 200 l/t . Dette er en svært god filterløsning for akvarier med reker og små fisk. Det er billig, ryddig og pent.
Oj, dette blir stilig
Moro å se bilder av hvordan du setter opp noen av dine flotte kar!
Fikk noen farlige ideer nå, til hvordan jeg kan gjøre det med et artskar som trenger ominnredning :-S
Dette blir nok knallfint, Håvard
Men et lite spørsmål ang. bruk av bunnfilter. Jeg kan lite eller ingenting om den slags filter. Jeg lurte bare litt på hvordan dette egentlig fungerer, og hva slags vedlikehold dette krever? Hvor blir det av all møkka for eksempel???? Ligger den under bunnplatene til filteret? Hva gjør man ved en rens? Eller skal det aldri renses? Hva om det går tett da?

Jeg har aldri skjønt prinsippet med den type filter, bortsett fra at det benytter hele bunnmaterialet (grusen) i akvariet som biologisk filtreringsmateriale ved å trekke oksygenrikt vann gjennom grusen konstant. Grusen fungerer da som en enorm masse de biologiske bakteriene "bor i". Stemmer det?
Men som sagt, hvor blir det av skitten, og hvordan går det med beplantningen i slike kar? Det er vel ikke noe særlig i kar med mye planter (røtter som finner veien ned og kan tette risten til filteret?)?
Hovedprinsippet med et bunnfilter er slikt du beskriver. Siden møkka egentlig ikke tas ut av akvariet på noe vis vil det bli liggende i selve bunnlaget og sakte men sikkert bli mer og mer kompakt til det punktet gjennomstrømningen blir hindret. Dette tar imidlertid svært lang tid. Ved liten belastning (få fisk) kan et bunnfilter fungere i et par år eller mer.

Et tett bunnfilter kan løses opp ved å spyle ned i stigrøret med en slange fra kranen. Alternativt kan man tømme ut grus og sette alt opp på nytt.

Bunnfilter er kanskje ikke ideellt for planter som ikke liker sirkulasjon rundt røttene.

Steinene er sånn noenlunde på plass. Har ikke hentet sjøgrus enda. Får kanskje tid til det på Tirsdag.

Akvariet skal ha hrdt alkalisk vann til Grønn reke som gir god fargekontrast til steinene. Av fisk blir det sannsynligvis Micropoecilia picta hanner. Jeg holder hannene separat for å kunne avle røde og sorte morpher selektivt.


Det så utrolig stilig ut. Stusset litt etter første bildet, men nå så det riktig så tøft ut. Er ikke det nokså mye vekt på glasset? Eller blir det såpass fordelt mellom steinene i høyden at det hviler der og?
Det blir mye vekt på glasset, men det tåler såpass.
En god runde med slamsugeren fjerner forøvrig mye av dritten i gruslaget.
Ulempen med bunnfilter, er at man ikke kan benytte fin sand, denne faller tvert gjennom rillene.

Fjernet bunnfiltrene fra begge 63-litrene nettopp, på grunn av nettopp overgang til fin sand.

Plantene trives god etter mine erfaringer. Eneste ulempa er at skal man flytte dem, har man ett problem. Røttene vokser seg ned gjennom rillene, og det var for å si det slik en del røtter som gikk med for å få løs plantene
Det er ulemper og fordeler. Bunnfilter er ikke egnet til alle typer akvarier.
Hva vil skje med et bunnfilter ved evnt. strømstans?
Kjempestilig! Nok et genialt akvarieprosjekt.
Kjetta
Hva vil skje med et bunnfilter ved evnt. strømstans?

Det er slett ikke bra Som alle filtre vil man oppleve at det er en viss død blant bakteriene, og det kan igjen føre til en del problemer.

Opplever man strømstans, skulle en lett runde med slamsugeren mens det er 0 sirkulasjon berge det meste av bakterier (du får da tilført nytt, friskt vann til bunnlaget)
Strømstans er et problem for alle filtertyper. Heldigvis bor jeg i en sivilisert del av landet som aldri har strømstans over lengre tid.
Hadde oppi ferdig innkjørt sjøsand fra et annet akvarium.

Nå kan jeg begynne å plante http://akvaforum.no/plante.cfm?id=1027]Cryptocoryne parva
Takk for svar "gutta boys"!
Du imponerer til stadighet med dine prosjekter Håvard! Lurer på hvor du henter inspirasjon fra... kan umulig være i den siviliserte del av landet du bor i
I Stavanger er vi meget siviliserte og vi finner inspirasjon over alt Kjører du noen ganger åpen dag hjemme hos deg Håvard?
Cryptocoryne parva er på plass. Om 6-9 måneder er det en tett og fin plen.
Stilig. Du har funnet en egen teknikk der. Kunne sikkert blitt tøft i et kar med Tanganika eller Malawi også.
Tilfeldig bekjentskap
© K. S. Cummings
Reklame for plussmedlemskap