Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Snegler/skalldyr
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Relatert fisk/plante/dyr
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik © Geir Kristian Teigland © Kai A. Quante
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Reker/Krabber, Snegler
Søk
Siste innlegg
Tråd om Caridina sp. ´blue-berry bee´
Sider: 1 2 3 »
1  

Sanne
Medlem female.gif
Fra: Horten
kjøpt som caridina cf blackberry, men det finner jeg heller lite info om.. de er ca 1-1.5cm. dama sa lokasjonen var sulawesi, men på lappen stod det thailand

(Sist endret 26.02.2009 kl. 08:39 av Nils Vollstad )
 
Postet 06.02.2009 kl. 21:19
[Rapportér innlegg]
2  

JonH
Medlem male.gif
Fra: Tønsberg
Kan det være denne? http://akvaforum.no/dyr.cfm?id=1138&tab=1

Sånn bortsett fra at dine ser bedre ut i fargene, er jo endel variasjon på fargene på caridina rekene f.eks røde krystallreker vs red bee.

 
Postet 06.02.2009 kl. 21:24
[Rapportér innlegg]
3  

Sanne
Medlem female.gif
Fra: Horten
hm, jeg vet ikke helt. det er hvertfall ikke krystallreker, det har butikken hatt inne før. de er mer gule og svarte enn hvite å svarte, bare ikke så lett å få skikkelig bilde av det. det svarte er helt solid på alle rekene, det er det gulhvite feltet som varierer. noen har svakt hvite markeringer, mens andre er mer gule/gjennomsiktige. noen er hvite bare øverst på ryggen etc

 
Postet 06.02.2009 kl. 21:34
[Rapportér innlegg]
4  

Michael Niesar
Medlem male.gif
Fra: Solund
Det er med 80% sikkerhet humlereker (Caridina cf. breviata). Likte det med ...blackberry :)
Det var rart at det stod Thailand, egentlig kommer humlereker fra sørdeler av China.

 
Postet 06.02.2009 kl. 21:57
[Rapportér innlegg]
5  

Sanne
Medlem female.gif
Fra: Horten
dama sa de var sulawesireker, lappen sa thailandske blackberry reker, du sier humlereke, og jeg er forvirra :p
på humlerekebildene i basen, virker som svartfargen ikke er helt solid på de rekene, alle mine har knallsvarte striper.. men det er kanskje bare en variasjon? på avstand ser de hvite stripene solide ut, men nærme innpå ser man de er ganske gjennomsiktige og ikke solid hvite. mer hvite prikker. aner ikke om pris er noe indikasjon, men de kosta 79 kr/stk (takk for at hun bare fant 7. de andre 8 har enten gjemt seg godt eller blitt frokost for dvergkulefiskene som gikk i samme karet.)

et par bilder til, vanskelig å få bra bilder av så små ting.. 
Postet 06.02.2009 kl. 22:07
[Rapportér innlegg]
6  

Sanne
Medlem female.gif
Fra: Horten
nåda, da var det hvertfall en poseringsvillig reke.

 
Postet 06.02.2009 kl. 23:15
[Rapportér innlegg]
7  

Sanne
Medlem female.gif
Fra: Horten
da har visst en fyr på deviantart av alle plasser, svart at reka er black bee eller humlereke, så det er visst folk som er enige med deg michael :)
ikke at jeg tvilte på deg, syntes bare det svarte på mine var mye mer sammenhengende enn de på humlereke profilen :p

 
Postet 07.02.2009 kl. 00:15
[Rapportér innlegg]
8  

Sanne
Medlem female.gif
Fra: Horten
beklager, går tilbake på med å være enig med dere. aldri i verden om dette er black bee eller humlereke, det svarte feltet er totalt annerledes. det klare med hvite prikker og.. jeg får det bare ikke til å stemme ved å se på div bilder =/

 
Postet 08.02.2009 kl. 14:26
[Rapportér innlegg]
9  

Tante Astrid
Medlem female.gif
Fra: Kristiansund
Synes de lignet disse jeg da (ihvertfall den i innlegg 36).

 
Postet 09.02.2009 kl. 00:48
[Rapportér innlegg]
10  

Sanne
Medlem female.gif
Fra: Horten
det som er mest forvirrende her er den solide glassaktige svartfargen mens det hvite er mer prikkete og variabel... har trålet nettet både etter info basert på det butikken sa, og det jeg har fått hittil med black bee og humlereke.

ifølge butikken er det en ganske ny reke på listene.

liste over hva butikken sier. skal innom imorra ogdobbeltsjekke dog

caridina cf blackberry
lokasjon: innehaver sa sulawesi, lappen fra leverandør sa thailand
størrelse: 10-15 mm
pris 79/stk

ser 4 av rekene nå, og hvitfargen er variabel. et par har nesten ikke noe hvitt, men er mer glassaktig gul/gjennomsiktig. et par andre har mer hvitt, men det er prikkete og ikke solid farge slik de svarte stripene.


fine reker uansett, men skulle ønske importører brukte skikkelige navn og ikke handelsnavn. google blackberry shrimp, og du får ikke noe resultat som ligner disse her...

 
Postet 09.02.2009 kl. 01:02
[Rapportér innlegg]
11  

Tante Astrid
Medlem female.gif
Fra: Kristiansund
Det virker som om det er store forskjeller innen artene når det gjelder mønster, intensiteten i fargen og mengde hvitt. Det er derfor det er snakk om graderinger osv.

Ut fra informasjonen jeg har funnet da jeg travet litt rundt på nettet i sted er at humlerekene vanligvis har mørkt hode og aldri oransje fargetoner mens bierekene som oftest har lyst hode og som oftest oransje fargetoner, spesielt på halen. Ut fra den beskrivelsen så ville jeg altså gjettet biereker siden dine har antydning til oransje fargetoner. Det som gjør det enda mer interessant er at disse to artene muligens kan krysse seg også ;b

Når det er sagt så er Michael den på forumet som har best greie på reker og når han sier at det sannsynligvis er humlereker så er det sannsynligvis det ;)

(Sist endret 09.02.2009 kl. 01:28 av Tante Astrid )
 
Postet 09.02.2009 kl. 01:28
[Rapportér innlegg]
12  

fiskeren
Medlem male.gif
Fra: Drammen
jeg tror det er blanding av artene. som astrid sier så kan de to artene også krysses, så jeg tror det er en stor sjans at det er det som har skjedd.

 
Postet 09.02.2009 kl. 01:52
[Rapportér innlegg]
13  

Sanne
Medlem female.gif
Fra: Horten
jeg sier ikke at michael ikke har peiling, bare at jeg etter min lille research ikke er totalt overbevist ennå :p jeg sier lille, da jeg ikke kan stort annet enn norsk og engelsk, og det er veldig mye på tysk...

 
Postet 09.02.2009 kl. 17:48
[Rapportér innlegg]
14  

Michael Niesar
Medlem male.gif
Fra: Solund
Sjekk denne her:
http://www.garnelenforum.de/images/articles/datenblatt_caridina_breviata.jpg

Det er ikke lett å identifisere en reke spesiell etter det har kommet mange forskjellige kryssinger på markedet. Mest forvirrende for meg er kryssing Biereke X tigerreke, men det er en annen historie.

Humlereker er ikke spesialområde mitt pga eg har aldri hatt de i egne kar :) Men det som eg har forstått er, at det eksisterer forskjellige typer (eller fargevarianter) humlereker og eg tror, at navnet C. cf. breviata er langt vekk fra å være sannheten. Bare i "typus breviata" er det to trivialnavn, nemlig humlereke og/eller New Bee. OBS at NEW BEE er en humlereke!

Biereker og tigerreker har begge navnet C. cf. cantonensis og ser sååå forskjellig ut. Forskjellige arter??? Mmmm, de kan krysses?! Alt er bare forvirrende.

Humlereker kan ha (men må ikke ha) en ganske intens svart farge men sjelden en intens hvitfarge. Dette vises bildene her.
Biereker (Black Bee) har iallfall en orange hale, hvis den er ikke dekket med hvit (på de høgaste grad). Tror ikke eg kan ser det på bilde. Syns derfor ikke at rekene er biereker, men det kan selvfølgelig en kryssning (som er tviltsomt).

Kryssning mellom humlereke (New Bee) og CRS skal har vore døra til Red Bee hvis man vil stole på historier noen rekeenthusiaster forteller. Men kryssningen skjer vel ikke så lett som man kan tro... altså har eg lite mening om sånn kryssning her også.

Tipper altså fortsatt med 80% sikkerhet på humlereker. Det som er suspekt er Thailand som importsted.

(Sist endret 09.02.2009 kl. 22:10 av Michael Niesar )
 
Postet 09.02.2009 kl. 22:09
[Rapportér innlegg]
15  

Sanne
Medlem female.gif
Fra: Horten
hm, kan få vondt i hodet av dette her. her er et par bilder til, og så sier vi det er humlereker med mindre noen protesterer villt :p
er så mye rare handelsnavn og alt mulig rart som gjør jobben noen hakk vanskligere. og ikke minst kan butikken ha fått en annen reke enn den ba om, er jo ikke første gang om det har skjedd
har ikke linse som er god på så små ting, i tillegg er den plastkassa nesten håpløs å ta bilder i. dette er så bra jeg får tatt inntil videre :)

 
Postet 09.02.2009 kl. 22:19
[Rapportér innlegg]
16  

Håvard Støre Andresen
Medlem male.gif
Fra: Stavanger
Det er ikke samme type humlereke som jeg har. Mine er mer brune og gjennomsiktige. Mindre fine på en måte.

Hvitbalansen på de tre siste bildene er helt forskjøvet. De første bildene ser riktige ut og viser endel oransje rundt snute og haleparti som på biereke.

Det finnes mange varianter av begge artene, så enda flere bilder kan hjelpe:)

(Sist endret 09.02.2009 kl. 23:24 av Håvard Støre Andresen )
 
Postet 09.02.2009 kl. 23:20
[Rapportér innlegg]
17  

Sanne
Medlem female.gif
Fra: Horten
forhåpentligvis får jeg den nye macrolinsa mi om ikke så lenge + en ny lampe til dette karet, og da blir det forhåpentligvis bedre. men plastkaret har en lei refleksjonstendens som irriterer meg og gjør at jeg ikke kan ta bilder fra hvilken som helst vinkel.

det er variasjon innen de 7 rekene ja, noen har mer hvitt enn andre, noen har knapt hvite prikker i det hele tatt. alle er hvite i trynet dog.

 
Postet 10.02.2009 kl. 00:42
[Rapportér innlegg]
18  

Sanne
Medlem female.gif
Fra: Horten
sanne da, hvordan du rører... enten det eller så sa dama noe annet enn det det sto på lappen. stakk innom butikken idag, og dette er det som står på lappen:

Blackberry räka
Caradina sp
temp 22-26
3 cm
lokasjon: Asien, Sulawesi.


hvor jeg har fått thailand fra, aner jeg ikke..

 
Postet 10.02.2009 kl. 18:31
[Rapportér innlegg]
19  

Sanne
Medlem female.gif
Fra: Horten
dette blir nok de siste bildene på en stund, jeg kverka lysarmaturet og må vente til jeg får det nye :p men til gjengjeld syns jeg disse ble ganske ok når det kommer til fargegjengivelse.
 
Postet 10.02.2009 kl. 20:52
[Rapportér innlegg]
20  

Michael Niesar
Medlem male.gif
Fra: Solund
Hei Sanne,

de siste bildene dine har gitt mykkje oppklaring. Det er ikke fargene som eg reagerte på, det var meir holdningen av rekene og det var typisk "Sulawesi oppførsel", den "fine" holdningen" ser du på kardinal, harlekin etc. Sammen med info fra lappen måtte det altså være en ny art!!!

Og det går nesten ikke ei veke uten nye arter fra Sulawesi, så det er vanskelig å være oppdatert. Jaja, prøve å finne utflukter og argumenter for at eg har vore feil og det var eg. Eneste som hjelper er at eg var bare sikker med 80%. Men det er ikke bare bare her...

Jaja, spenningen stiger nå forhåpenlighvis og eg liker opplysningen. Her kommer den: Blueberry Bee fra Sulawesi
Blueberry eller Blackberry spiller egentlig ingen rolle fordi det er handelsnavn, men hvis du bruker google for søk etter Blueberry finner du resultater. Sjekk for eksempel her:

http://crusta.de/sulawesi/blueberry-bee_9415

Noen stikkord som eg har lest om Blueberry Bee: importert siden nov. 08 altså ganske ny, mest sannsynlighvis typiske Sulawesi forhold i akvariet, altså temp. over 27 grader, pH over 7,5, god lufting (anbefalt boblestein), planter er ikke nødvendig. Hvitandelen varierer individuelt, men blir kanskje litt meir når rekene blir eldre. Den er ikke uproblematisk i hold, det har rapportert uspesifisert dødelighet etter noen veker. Formering fortsatt uklart men det er rapportert noen hunner med egg men ingen yngel.

Blueberry Bee kan sammenlignes med Mambo Bee. Uklart hvis det er samme arten. Mambo Bee skal være litt meir intens på hvitfargen.

Eg skal gå i skamhjørne nå pga tidligare feiltipping :)

Ønsker deg lykke til med Blueberry og eg håper du mestrer utfordringen. Hold oss oppdatert. Anbefaler å skifte tittelen på tråden hvis det er mulig.

Hårvard, det er en ny art for kunnskapsbasen.

Mvh
Micha

 
Postet 10.02.2009 kl. 22:06
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2 3 »
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)