Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Brakkvann >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Brakkvann
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen © Jon-Magnus Thorbjørnsen © Birgitte Roland
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Brakkvann
Søk
Siste innlegg
Hvor lang overgangstid fra ferskt til brakk?
1  

Lisa-S
Medlem female.gif
Fra: Tromsø
Klikk på bilde for større versjon
Har overtatt en slamkryper {url} som gikk i ferskvann da jeg fikk den fordi hun som hadde den hadde sluttet å tilføre salt da hun gikk tom for det etter hun hadde kjøpt den. Som jeg forsto på henne så hadde hun hatt denne slamkryperen i ca et halvt år, som igjen vil si at den har gått i ferskvann i noen måneder.
Nå skal jeg alså gå over til brakkvann selvsagt siden det er det den skal ha, men er det noen som har noen ideer om hvor lang overgangsperioden må være for å ikke gi den sjokk?? -likeså pumpen behøver vel den overgangsperioden den og vil jeg tro..

Var på dyrebutikk og fikk ok på mitt eget forslag som var forsåvidt tatt i løse luften... ca 14 dager i overgangen fra ferskt til brakk. Høres dette greit ut da??

Tromsø akvarieklubb.
 
Postet 16.10.2010 kl. 00:36
[Rapportér innlegg]
2  

Hitsuji
Medlem male.gif
Fra: Oslo
Siden slamkryperen har vært i ferskvann såpass lenge uten problemer, ser jeg ingen grunn til å få den over brakkvann så fort som mulig. Bare start med å putte inn litt salt hver dag, kanskje over 1mnd periode til du får riktig salt nivå i vannet. Slamkrypere i naturen er vant til å leve i et klima der salt og andre vannverdier svinger opp og ned, så det vil ikke være noe problem i utgangspunktet. At den har overlevd 6mnd i ferskvann sier litt hvor hardfør de er.

 
Postet 16.08.2012 kl. 15:26
[Rapportér innlegg]
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)