Home
Avansert søk L-nummer Fiskegalleriet Akvariefisk Topp 100
 
Endre info Gå til forum for Andre fisker Finn akvarier med denne fisken Legg til i bokmerkene dine
Andre har fisken sammen med
10 siste relaterte forumtråder
 
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen © Bjarne Sætrang © Stig Rune Rostad
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Periophthalmus barbarus

Vanlig akvariefisk

Slamkryper

Irene Nyrud
© Irene Nyrud (14 bilder)
Irene Nyrud Lisa S Falk Linn Hattvang Jarle Hovda Moe
Beskrevet: Linnaeus, 1766
Taksonomisk beskrivelse: n/a
Familie: Gobiidae (Gobier)
Orden: Perciformes (Piggfinnefisker)
Engelsk populærnavn: Atlantic mudskipper
Ferskvann, brakkvann help
eller saltvann:
Brakkvann
Stimfisk eller bør være i grupper? Nei
NAF Oppdrettsvalør:
[info]
Ikke satt
Vanskelighetsgrad: Middels
Middels
Maks. størrelse: 15.0 cm
Kjønnsforskjell: Hannen har stor, flott ryggfinne som han spriker med for å vise seg
Fór og fóring: Carnivore help

Frossen- og levendefôr. Muslinger, snegler, reker, krepsehaler, diskusfor, meitemark, melormer, sirisser, biller, småkrabber, børstemark Mates i skål på land, fiskene tar med seg munnfuller ut i vannet for å spise 
Foretrukket sjikt i akvariet: help Toppsjikt
Beskrivelse av alle fisker med genus 'Periophthalmus': Artene i denne slekten er amfibiske fisker som tilbringer like mye tid over som under vann.

Disse artene lever hovedsakelig i brakkvannsområder nær elveutløp (estuarier) og i mangroveskoger. Det er derfor essensielt at disse artene da tilbys et vann som er en blanding av sjøvann og ferskvann.

I naturen spiser de smådyr, som f.eks. krepsdyr, mark og insekter. De fanger det meste av føden på land, og bør derfor også fôres over vann i akvariet.

Ulike typer av frossenfôr og levendefôr bør være hovedføden i akvariet til disse fiskene.

Disse artene lever i naturen der ferskvann og saltvann møtes og blandes. Artene bør i akvariet da ha en saltholdighet på 1,0 til 1,5 %. En god måte å få dette til på er å bruke havsalt beregnet for saltvannsakvarier; 10-15 gram pr. liter vann (dette er ca 1 spiseskje pr. liter, eller omtrent 1 dl pr. 20 liter).
Beskrivelse som gjelder kun denne arten: Arten krever brakkvann og en landdel å tilbringe tiden sin på samt tett dekkglass for å få opp luftfuktigheten. Lav vannstand er å anbefale da det gjør det lettere å gi dem landområder, og det gjør det lett å skifte 100% vann hver uke. Da er det bare varmekolbe som trengs i akvariet. evt ev liten pumpe for å gi noe beveglese i vannet. De søpler så mye med maten at det skal særdeles stort filtervolum til får å holde Nitritt/Nitrat på akseptable nive. Derav anbefalingen om 100% vannbytter. Det er bunnareal som gjelder, så velg gjerne dype akvarier, høyden på akvaiet er uvesentlig.
Dette er rolige slamkrypere som ikke er spesielt kranglevorne eller territrorielle når de har nok plass på land. Fiskene tilbringer det meste av tiden på land i korrekt oppsatte akvarier.

Ypperlig fisk for paludariums med brakkvannsdel

I sommer halvåret vil den dedikerte eier hente slam til dem i sjø/elvemunninger for virkelig å få frem naturlig adferd. Når de slutter å romstere i slammet er det ikke mer mat å finne og slammet kan byttes ut. (slammet holde på plass ved å feks silikonere fast en glass-list på 5cm.
Det kan lukte litt når slammet fjernes, så mulighet for gjennomlufting er lurt. I vnterhalvåret er fin rådesand helt ok selv om de da ikke bryr seg med å grave og ominnrede akvariet. Korallsand er også fin å bruke i omårder med mykt kranvann.
Lokasjon
Afrika
Oseania » Australia
Asia » Sørøst-Asia
Forhold i akvariet for best trivsel:
Min. størrelse i cm: 80 cm
Min. størrelse i liter: 100 Liter
Temperatur: 25-30o C
PH i vannet: help 7.8 - 8.5
GH (Hardhet): help 10 - 40o dH
Endre info Endret sist: 03.05.14-00:01 av Anne Marie Bryn-jensen