Amanoreker, efaringer med

Jeg har fått skikkelig sansen for Amanoreker, lager derfor en egen tråd om dem hvor jeg ønsker å høre folks erfaringer med disse rekene.

Så langt har jeg selv erfart at de er noe så vanvittig effektiv mot trådalger!
Hørt at de kan finne på å spise på plantene når de har spist alle trådalgene. Flere som har erfaringer med dette?

De er veldig underholdende å se på og visstnok, i følge denne tråden kan de bli nokså gamle! 6 år? Siden ingen så langt har fått til å drette på dem i ferskvannsakvarium er dette veldig gode nyheter

Jeg vil gjerne høre hvor lenge folk har fått disse til å leve hos seg!

Det ligger en del tråder på forumet om Amanorekene, håper det er greit å lage en samletråd likevel

Videosnutt av mine, som i dette tilfellet virket veldig yre

men i alle, videoen vil ikke legge seg inn. lenker istedet da

http://www.youtube.com/watch?v=-estCgJlUNo



Hadde to Amanoreker den første tok kvelden ganske fort snakk om ett par dager, og den siste tok kvelden etter 1,5mnd.

Det er noen artige skapninger, så om ca 1mnd tid så kommer det 10 Amano reker
Dei er fantastiske til og spise trådalger.
Amanoreken min (Arntfinn) er 5 år gammel. Jeg ønsker nye typer reker så derfor har han vært alene i ganske lang tid. Men han har sakurareker som selskap. Hardfør liten kar. Siden jeg kjøpte han for 5 år siden har han vært i 4 ulike kar.
Den siste av mine ble 4 år og 6 mnd. Jeg lurer litt på om de kan leve lenger i litt hardere vann. Hos meg er det tilnærmet null i GH og selv om de fikk rekefôr så mistenker jeg at det kunne bli litt lite næring til skall osv. Noen som har noen tanker om det?

Ellers så virker de utrolig hardføre. Hadde de i et kar med kickstartet filter en liten periode for å ta unna alger og filteret kom ikke i gang som de skulle. På tross av temmelig rød nitrittest så oppførte de seg som normalt og ingen frafall. De gikk vel kanskje et døgns tid i dette nitrittvannet før jeg oppdaget det og rettet opp verdiene.

Ellers så vil jeg oppfordre alle som holder disse rekene til å skaffe seg en liten koloni på minimum 5-6 stykker. De ser ikke ut til å trives noe særlig alene. De føler seg antagelig litt utsatt da.

Ellers har jeg holdt mine i tett beplantede kar sammen med Apistogramma, kampfisker, pygmeguramier, kuhliåler, sommerfuglciklider, øksefisk, tetra og stjernedanio pluss diverse maller. Det har stort sett gått bra selv om jeg har en liten mistanke om at kampfisken kan ha tatt livet av en av de mens han voktet skumreir. Jeg har derimot ingen vitner så jeg kan kanskje ikke dømme på bare indisier
Jeg har 9 stk i 63L sammen med kampfisk, kuhlii og boraras. ph vipper mellom 6-6,5 og gh på 3. Har aldri tenkt på rekefor, men kanskje jeg skal prøve å gi dem det. Spesielt nå som de har spist opp alle trådalgene. De er i alle fall helt ville når jeg forer fiskene med diverse snadder fra fryseren. Når en stor klorekehann døde heiv de seg over den og spiste til den var borte neste dag. De er glupske -og meget flinke nyttereker
Amanoreker kan være nyttig, ja. Eg har fortsatt 30 stk i en 530l. I tillegg har eg 4 stk som er steingammel, de må være mellom 7 og 10 år! Utrolig, dette kan ikke sammenlignes med levetiden av dvergrekene.

Eg har tatt en kopi av noe som eg har skrevet i tråden min om Amanoreker. Eg syns at det passer godt:

Amano-reker og Black Bee

Oppdateringen fra 530l: hvis man vil ikke kjempe igjen og igjen med alger bør man "tenke biologisk". Ok, altså har eg satset på 30 stk Amano-reker. Og resultatet var rett og slett forbløffende. De har konsumert resten av trådalgene (unntak de som sitter innerst i Fissidensen) og alt grønn belegg som var på røttene i rekordtid og her snakker eg om mindre enn 48 timer!
Og da er det bare rettferdig at Amano-flokken blir en fast beboer av karet sjølv om eg liker de egentlig ikke særlig pga.:
1. de er delvis veldig hektisk
2. de er ikke særlig fargerik (overfladisk sett)
3. de er utrolig glupske (størrste bakdel)
Punkt 3. er ett problem ved foring. Det kan være sjokkerende når man ser for det første gang en Amano-reke med en hel "Tabi-min" som ho har "stjålet" fra ca. 30 halvoksne Ancistri og som sitter høgt opp i "Cabomba-skogen". Ingen sjanse for Ancistrus å komme til foret før alle Amano er stappmett. Denne oppførselen legger de ikke ned når de er sammen med dvergreker heller. Hjelper kanskje med å "pakke inn" foret :o

Michael, takk for meget interresant egenerfaring! Da skjønner jeg også at Amanoreker ER normalt glupske. kanskje derfor noen har erfart at de kan begynne å spise på plantene når algene er borte. Mine har ikke gjort det, men så forer jeg godt. Har du noen erfraringer med at de spiser planter?

Men 10 år?! WOW!
Jeg vet ikke hva Amano-rekene er lagd av, men mens kirsebærrekene bruker god tid på å finne maten er Amanoen der i løpet av sekunder. Så fort fòr tabletten treffer vannhinnen tar Amanoen opp jakten og finner maten i løpet av utrolig kort tid. Helt utrolig.
Jag har 30 st Amanoräkor i ett 250L kar, men just nu har jag bara Smycketetra och mina 6 L134 Yellow Prince Tiger och ett gäng vildguppy. Jag ser samma sak, så fort det vankas mat så kommer de farande på sekunden, de får algtabletter, kokt broccoli, morötter, brysselkål m.m.
När jag köpte mina Amano för 1 år sedan så hade jag problem med just trådalger, men de äter nästan alla slags alger, när algerna var slut så gav de sej på min Weepingmoss och åt upp den så att det bara var trådar kvar av den, de slutade med det när jag började med kokta grönsaker!!
Peckoltia
När jag köpte mina Amano för 1 år sedan så hade jag problem med just trådalger, men de äter nästan alla slags alger, när algerna var slut så gav de sej på min Weepingmoss och åt upp den så att det bara var trådar kvar av den, de slutade med det när jag började med kokta grönsaker:D!!


Dette var et veldig godt tips, har ikke tenkt på å gi dem kokte grønnsaker. Har kokte grønnsaker til middagen i dag så det skal testes ut

Dette er amanorekene mine i går kveld, helt på tuppa og overalt i karet. De bruker ikke rase så mye rundt til vanlig så jeg tror dette er lek

http://www.youtube.com/watch?v=D0O1Jc7WbSg
Testet kokt gulerot og blomkål. Joda, kom og smakte. Ble ikke den store iveren, men det er kanskje litt uvant ennå

http://www.youtube.com/watch?v=vI7_WMhhVIs
Mineralstein - er det forskjellige typer?
Så flott med en egen tråd om amanoreker, håper denne tråden kan bidra til lang levealder og trivsel. Mange gode råd. Festlige video-snutter! Mine første fire amanoreker flyttet inn i går, håper de vil trives. Foreløbig ser jeg bare to som sitter ved siden av hverandre og ser beskjedent ned på Cory'ene som spiser. Jeg tenkte de skal få algene, rester av fiskematen og grønnsaker, altså ikke eget rekefor, noen som har synspunkter på dette? Kjøpte med meg en mineralstein jeg tenkte å ta biter av og legge i akvariet. Mineralsteinen er beregnet på kaniner, men dette er jo et naturprodukt så da er det vel riktig for reker og? Eller?
Fikk meg 3 amano reker for en uke siden. I begynnelsen var de av og til fremme, og de spiste konstant. Nå gjemmer de seg vekk i en rot, og ser helt passive ut. Er dette vanlig? Har platy og tetra i karet ellers.
Fant et skall (med følehorn og alt) på bunnen idag. Skifter de alt når de skifter skall, eller var det en død reke.
Vil jo at de skal ta seg av trådalgene
Går de sammen med noen fisk som kan skremme dem, kanskje prøver å smake på dem?

De skifter skall, alt på reka får ny drakt, restene kan se ut som en død reke.
Når de skifter skall er de veldig ubeskyttet og lett bytte for andre dyr. De gjemmer seg gjerne mens de bytter skall.
Fiskene vil nok hilse på ja...
Da jeg fikk rekene var det en som var død. Denne var lyserød. Den jeg fant idag var hvit, men så komplett ut. Er det en regel at døde reker (amano) er røde?

Krysser fingrene og håper de er i live alle 3. Takk for svar
Flott med egen amanoreke tråd.. Jeg elsker mine amanoreker.. har hatt de nå i 10 mnd.. og har hatt før også.. De er morsomme, søte og nyttige dyr.. Nå har min ene reke fått egg, men jeg er bare en amatør akvarist, så har ikke mulighet til å få yngel på den..
Har ca et dusin (haha, fin anledning til å bruke et gammelt norsk ord) Amanoreker. Akkurat nå går de i en 63 liter sammen med sakurareker, og de konkurrerer ut sakuraene til gangs! Har medisinert 375 litern som de vanligvis går i, og derfor måtte de flyttes da de ikke tåler medisinen.

Hardføre og glupske stemmer ja. De er rå til å pile avgårde med fortabletter, og er først på squashen når jeg forer med det. Vet ikke om de spiser dvergreker, eller bare spiser all maten, syns det har minket betraktelig på sakurarekene når de har delt kar...

Ser tydelig at hunnene bærer egg, og en gang, når jeg har blitt rik og har et digert saltvannsakvarium, så skal jeg forsøke å drette disse :o)
Man trenger ikke stort saltvannskar for å drette amano, da blir de nok bare spist av annen fisk.

Jeg har lest en fransk side om dretting av amano, en ganske grei oppskrift med et lite kar med brakkvann og et med salvann og luftestein. I tillegg må man kultivere saltvannsgrønnalger, så de har noe å spise som larver.

Han som skrev dette hadde hatt ca 60 % overlevende reker ved tredje forsøk mener jeg å huske.

Når mildværet kommer, får jeg forhåpentligvis endel amano og kuleskjell fra akvariereker. Da skal det testes!

Lover å lage en tråd om det.
Ja, disse er flinke og tøffe. De kan finne på å spise myke planter hvis de ikke har noe annet snadder. De spiste helt opp en av plantene mine. Selv med tilgang på annet mat. Tror de syntes denne planten smakte ekstra godt. ;D
Hvilken plante var det Zinz?
Fint å vite hva man skal styre unna
Tilfeldig bekjentskap
© amr
Reklame for plussmedlemskap