17 oppdrett i 2012

Zzpikey: Litt jobb men veldig gøy.
Delira: Riktignok første forsøk, så endte bare med to overlevende, men er snart klar for ny runde nå som yngeltanken er klar :)
Hausth: Etter mye om og men klarte jeg å finne en passende hanne til min rolige hunn.
De ble drettet i en 80l med mye planter, og to ancistrus.
Hege Moen: Fjernet hunnen etter egglegging, fôret yngel med infusorier og mikroorm, deretter finknust flakfôr og innimellom nyklekket artemia.
Lot hannen gå i karet hele veien, 5-6 yngel overlevde.
Perris: Oppdrett i lekskar 15cm med vann, ca. 60l. Mistet mye yngel trolig pg. for tidlig vannbytte med for kaldt vann. Skal prøve en gang til for å se om dette går bedre.
Mia Heum: Hannen ble plassert i eget akvarie hvor han fikk gå seg til ro før jeg introduserte hofisken. Etter ett døgn hadde han bygd ett stort og kraftig skumrede, og iløpet av natten hadde de lagt egg, å jeg fjernet da hofisken. Når yngelet ble frittsvømmende flyttet jeg de over i eget akvarie hvor de får vokse.
odde: startet med en hann og 2 hunner,
planen var og prøve en fremgangsmåte jeg hadde lest om,
så jeg puttet de i eget akvarie med en halv isopor kopp limt fast 1cm under vann!
så skrudde jeg opp tempen til 28grader,
og bare noen timer etterpå starter hannen og lage skummrede
dette så jo lovende ut tengte jeg. men ingenting skjedde iløpe av 2 uker så jeg bestemte meg for og sette de i selskaps akvarie på 120ltr og 2 dager etter på merket jeg at de lå små hvite prikker i et skummrede hannen hadde laget. .. siden det har alt gått av seg selv,
brukte og bruker fortsatt liquifry no1 + tørket riverFD shrimp, som jeg knuser nermest til støv før de får det
Sissimor: Foreldreparet går i selskapskar, og leker gjevnlig. Plukket ut noen bittesmå yngel i et plastkar for oppforing.
Abelle: Utrolig nydelig fisk =)=)
Og gode fedre =)
Disse er det litt jobb med men ikke mye, fjerner hunnen etter egglegging og fjerner hannen etter at yngelen er frittsvømmende =) alle bor i hvert sitt kar og jeg bruker ett eget kar til lek. Det har jeg også yngelen i til det har blitt litt størrelse på de =)
Mvjnz: Hannen bodde i en 60 liter, og paret ble foret godt opp på frossenfor før hunnen ble puttet oppi til hannen. Jeg lot henne flyte i en gjennomsiktig beholder til hannen hadde bygget skumrede og viste at han ville lokke med seg hunnen til redet. Da slapp jeg ut hunnen og lot dem finne utav det på egenhånd. Gikk et døgn eller to før jeg så masse egg i redet, og da fjernet jeg hunnen. Hannen ble fjernet ca en uke senere. Yngelen ble foret opp på frossenfor som jeg løste opp i vannet så mye som mulig.
Kay Ove Eriksen: Har en half moon han sammen med hunn i lite kar. skumrede og egg etter 2 dager. tok ut hunnen og lot hannen gå til jeg så yngel som beveget seg. fjernet hannen.. flotte yngel. foret på eddikål og artemia..
MarianneN: Gjorde ikke noe spes. far gikk med mor i selskapskar. lagt egg i skummrede. En yngel klarte seg i dette karet.
Andreas Tjernshaugen: Foret opp hannen og hunnen med proteinrikt for (mygglarver, reker, artemia etc). Da hannen hadde egynt å bygge veldig ivrig på skumreiret, lot jeg dem se hverandre gjennom glassvegg en stund i et døgns tid før jeg slapp henne oppi. Viktig med skjulesteder for hunnen i lekskaret, siden man sjelden kan overvåke det kontinuerlig. Buskaset bør gå helt til overflaten så hun kan trekke luft uten å vise seg.
Bettina: Et par i en 20 liter, han lagde skumrede og hun la egg som di pleier å gjøre. Vokst opp ca 25 yngel. Eggene klekte 24/10
Rachel--: Hadde en selvoppdrettet hanne og ei hun, satte de i 30-literen og vips! Så var det skumrede og små egg.
Yngelen er nå solgt og blitt store.
Ove Toranger: Lot gutt og jente som trivdes sammen leke i 50 liters akvarium, flinke foreldre som tok godt vare på sine små.
splendens: Spør meg gjerne :)