Home
Avansert søk Gå til forum for planter Plantegalleriet

 
Endre info Gå til forum for Andre fisker Finn akvarier med denne planten Legg til i bokmerkene dine
 
Tilfeldig bekjentskap
© Andreas Bjørvik © Geir Rolfsnes © Knut Holien
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Cryptocoryne beckettii

Tropica
© Tropica (1 bilder)
Beskrevet:  
Taksonomisk beskrivelse: n/a
Familie: Araceae (Myrkonglefamilien)
Orden: Alismatales
Type:
  • Rosettplante
Vanskelighetsgrad: Lett
Lett
Vekst: Middels
Middels
Høyde: 15 - 20 cm
Bredde: 10 - 15 cm
Beskrivelse av alle planter med genus 'Cryptocoryne': Cryptocoryne er en gruppe enfrøbladete planter som lever i vann, og som består av mer enn 60 arter. Artsbestemmelse er komplisert, ofte er man avhengig av blomstring for å skille mellom dem. De finnes i tropiske land som India, Indonesia, Malaysia, New Guinea og Sri Lanka. Habitatene varierer fra langsomt- til rasktstrømmende vann i bekker og elver, via små pytter som dannes nær bekkefar i regntiden til sumper og myrer.

De fleste av artene er amfibiske, noen få finnes kun i undervanns-form, men alle vil tilpasse seg et liv under vann. Nesten alle artene kan rammes av den beryktede "Cryptocoryne-syken", der bladene smelter helt ned som følge av flyttesjokk, endringer i vannkjemi, lys eller temperatur. Er rota frisk og forholdene stabile, vil den kunne ta seg opp igjen, og bladene vokser tilbake i løpet av et par-tre uker.

Når Cryptocoryne først er etablert, er det hardføre, vakre planter som får stå i fred for plantespisere.
Beskrivelse som gjelder kun denne arten: Cryptocoryne beckettii var en av de første Cryptocorynene som ble brukt i akvarier. I naturen er den en liten sumpplante. Luftbladene er sverdformete, ovale, olivengrønne, 6-8cm lange og 2-3cm brede. Bladtuppen er spiss, mens basen ofte er bølgete.

Submers form (undervannsform) har mer langstrakte lineære blad på 10-15cm. Den er derfor ypperlig til forgrunn i store akvrier eller i midten i små akvarier. Cryptocoryne beckettii sender ut korte utløpere med avleggere slik at det etterhvert dannes en svært kompakt gruppe. Selv med lite lys er denne planten en god kontrast med sine brune og olivengrønne blad.
Lokasjon
Asia » Sri Lanka
Forhold i akvariet for best trivsel:
Plassering i akvariet: Front
Front-midten
Midten
Midten-bak
Lyskrav: Middels
Middels
Veldig lite lys til Mye lys
Temperatur: 20-30o C
PH i vannet: help 5.5 - 8.0
GH (Hardhet): help 0.0 - 20.0o dH
Endre info Endret sist: 11.11.07-20:38 av Håvard Støre Andresen