Cryptocoryne beckettii


© Tropica
Vanskelighetsgrad
Lett
Vekst:
3
  Bilder (1 stk)

Latinsk navn Cryptocoryne beckettii
Orden/Familie Orden: Alismatales
Araceae (Myrkonglefamilien) Wikipedia
Cryptocoryne beckettii var en av de første Cryptocorynene som ble brukt i akvarier. I naturen er den en liten sumpplante. Luftbladene er sverdformete, ovale, olivengrønne, 6-8cm lange og 2-3cm brede. Bladtuppen er spiss, mens basen ofte er bølgete.

Submers form (undervannsform) har mer langstrakte lineære blad på 10-15cm. Den er derfor ypperlig til forgrunn i store akvrier eller i midten i små akvarier. Cryptocoryne beckettii sender ut korte utløpere med avleggere slik at det etterhvert dannes en svært kompakt gruppe. Selv med lite lys er denne planten en god kontrast med sine brune og olivengrønne blad.
Informasjon som gjelder alle arter i genus Cryptocoryne
Cryptocoryne er en gruppe enfrøbladete planter som lever i vann, og som består av mer enn 60 arter. Artsbestemmelse er komplisert, ofte er man avhengig av blomstring for å skille mellom dem. De finnes i tropiske land som India, Indonesia, Malaysia, New Guinea og Sri Lanka. Habitatene varierer fra langsomt- til rasktstrømmende vann i bekker og elver, via små pytter som dannes nær bekkefar i regntiden til sumper og myrer. De fleste av artene er amfibiske, noen få finnes kun i undervanns-form, men alle vil tilpasse seg et liv under vann. Nesten alle artene kan rammes av den beryktede "Cryptocoryne-syken", der bladene smelter helt ned som følge av flyttesjokk, endringer i vannkjemi, lys eller temperatur. Er rota frisk og forholdene stabile, vil den kunne ta seg opp igjen, og bladene vokser tilbake i løpet av et par-tre uker. Når Cryptocoryne først er etablert, er det hardføre, vakre planter som får stå i fred for plantespisere.
Bredde/høyde

15cm - 20cm
10cm - 15cm
Lyskrav
Temperatur 20° C - 30° C
Surhetsgrad på vannet (PH) 5.5 - 8
Hardhetsgrad på vann (GH) 0 - 20
Plassering: Midten-bak
Midten
Midten-foran
Foran
Sist endret 11.11.07 kl 20:38 av Håvard Støre Andresen
187 liter er gjennomsnittlig størrelse på akvarier med denne planten
Cryptocoryne beckettii er den 57. mest populære planten i norske akvarier

Fant du hjelp eller god informasjon?

Vil du vurdere å støtte drifta av Akvaforum?

Vipps #605339 eller bli plussmedlem og slipp reklame!
Tips oss om gode filmer på Youtube av denne planten

(Husk, det må være BRA videoer som er nyttige eller fine. Vi vil ikke ha ALLE videoene om planten)

Tilfeldig bekjentskap
© Tom Christoffersen
Reklame for plussmedlemskap