Home
Avansert søk L-nummer Fiskegalleriet Akvariefisk Topp 100
 
Endre info Gå til forum for Ciklider Finn akvarier med denne fisken Legg til i bokmerkene dine
Andre har fisken sammen med
10 siste relaterte forumtråder
 
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik © Kjetil L © Michael Niesar
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Apistogramma agassizii

Vanlig akvariefisk

Regnbueciklide

Yu-Chia Chang
© Yu-Chia Chang (19 bilder)
Yu-Chia Chang Tom Kristiansen Richard Dybdahl Benedicte Gabrielsen
Beskrevet: Steindachner, 1875
Taksonomisk beskrivelse: n/a
Familie: Cichlidae (Ciklider)
Orden: Perciformes (Piggfinnefisker)
Engelsk populærnavn: Agassiz's dwarf cichlid
Tidligere/andre navn: Biotodoma agassizii
Mesops agassizii
Geophagus agassizii
Ferskvann, brakkvann help
eller saltvann:
Ferskvann
Stimfisk eller bør være i grupper? Nei
NAF Oppdrettsvalør:
[info]
SØLV
Vanskelighetsgrad: Ganske lett
Ganske lett
Maks. størrelse: 8.0 cm
Kjønnsforskjell: Hanner mer fargerike enn hunner og har og mer utdratte og spisse finner. Hunnfisken får et gulskjær på kroppen i leksperioden.
Fór og fóring: Omnivore help

Altetende. Frossen- og levendefôr. 
Foretrukket sjikt i akvariet: help Bunn og midtsjikt
Beskrivelse av alle fisker med genus 'Apistogramma': Apistogramma-artene er dvergciklider som alle hører hjemme i Sør-Amerika. Apistogramma er jordspisere og derfor avhengig av finkornet sand i akvariet.

Ap. Forekommer i hovedsak i elvesystemene Orinoco og Amazonas og kan deles i elv (riverine), bekk (creek) og uspesialisert gruppe. Elve-typen (inkl. A. meinkeni og A. uaupesi) kan ha en ustrukturert biotop med strøm/sterk strøm og lommer/groper med rolig vann og sand, alternativt sprekker i steinformasjoner. Bekke-typen (distinkt han/hunn forskjell i form og farve, inkl. A. macmasteri-gruppen) har en strukturert biotop med sandbunn, drivved og blader i rolig flytende eller ganske stillestående bekker. Uspesialisert Ap. (han/hunn forskjellig størrelse, men bare lite variasjon i farve) finnes i varierende type biotoper.

Ap. er ikke kjent etablert i større elver men holder seg til de mindre tilførselselver/bekker med begrenset vanndybde på et par m helt ned til bare få cm. Ap. trives best med helt mykt vann med ph rundt 5,5 og temp. 24-27°C men kan tilvennes andre vannkvaliteter. Lite tolerant for temp. over 30°C. Ved oppdrett er temp viktig for fordeling av hanner og hunner i kullet. Høyere temp gir flere hanner. Likevekt rundt 26°C, høyest overlevelse mellom 24-27°C. Ap. ser ut til å like seg i kolonier med samme art, dog ofte med tetra og andre arter i nærheten.
Beskrivelse som gjelder kun denne arten: Denne Apistogramma-arten er polygam, det vil si det bør være én hann på to-tre hunner. Antallet hunner bør imidlertid begrenses etter størrelsen på akvariet. I små akvarier er det best med en hunn og en hann.

I større akvarier kan man holde dem som harem; en hann med flere hunner. Hunnene oppretter små territorier i akvariet der hannen gjerne leker med alle. Fredelig liten ciklide, men noe territoriell i lekstiden. Akvariet bør inneha mange gjemmesteder gjerne laget av steiner og røtter. Akvariet bør være god beplantet. Rutinemessige delvannsbytter er viktig da denne cikliden er følsom mot dårlig vannkvalitet.
Lokasjon
Sør-Amerika
Sør-Amerika » Amazonas basin
Forhold i akvariet for best trivsel:
Min. størrelse i cm: 80 cm
Min. størrelse i liter: 100 Liter
Temperatur: 25-29o C
PH i vannet: help 5.0 - 7.0
GH (Hardhet): help 0 - 8o dH
Endre info Endret sist: 17.02.08-16:07 av Admin