Home
Avansert søk L-nummer Fiskegalleriet Akvariefisk Topp 100
 
Endre info Gå til forum for Ciklider Finn akvarier med denne fisken Legg til i bokmerkene dine
Andre har fisken sammen med
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Frank Angell © Kristian G
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Apistogramma alacrina

Lars Erik Christensen
© Lars Erik Christensen (7 bilder)
Lars Erik Christensen Lars Erik Christensen Lars Erik Christensen Lars Erik Christensen
Beskrevet: Kullander, 2004
Taksonomisk beskrivelse: www.nrm.se/frontpage/re...
Familie: Cichlidae (Ciklider)
Orden: Perciformes (Piggfinnefisker)
Ferskvann, brakkvann help
eller saltvann:
Ferskvann
Stimfisk eller bør være i grupper? Nei
NAF Oppdrettsvalør:
[info]
Ikke satt
Vanskelighetsgrad: Ganske lett
Ganske lett
Maks. størrelse: 5.5 cm
Kjønnsforskjell: Det er ikke helt enkelt å skille kjønnene fra hverandre for denne arten (spesielt ikke når de er unge og redde i akvariebutikken) men hovedforskjellen er at hunnen er mindre og at hannen har noe spissere rygg- og gattfinner. Bukfinnene er litt lengre hos hannen og når de farger litt ut har de lysgule spisser. Hunnens bukfinner er kortere og er svarte i forkant.
Fór og fóring: Omnivore help

Spiser gladelig det meste av tørrfor, frossenfor og levende for. 
Foretrukket sjikt i akvariet: help Bunn og midtsjikt
Beskrivelse av alle fisker med genus 'Apistogramma': Apistogramma-artene er dvergciklider som alle hører hjemme i Sør-Amerika. Apistogramma er jordspisere og derfor avhengig av finkornet sand i akvariet.

Ap. Forekommer i hovedsak i elvesystemene Orinoco og Amazonas og kan deles i elv (riverine), bekk (creek) og uspesialisert gruppe. Elve-typen (inkl. A. meinkeni og A. uaupesi) kan ha en ustrukturert biotop med strøm/sterk strøm og lommer/groper med rolig vann og sand, alternativt sprekker i steinformasjoner. Bekke-typen (distinkt han/hunn forskjell i form og farve, inkl. A. macmasteri-gruppen) har en strukturert biotop med sandbunn, drivved og blader i rolig flytende eller ganske stillestående bekker. Uspesialisert Ap. (han/hunn forskjellig størrelse, men bare lite variasjon i farve) finnes i varierende type biotoper.

Ap. er ikke kjent etablert i større elver men holder seg til de mindre tilførselselver/bekker med begrenset vanndybde på et par m helt ned til bare få cm. Ap. trives best med helt mykt vann med ph rundt 5,5 og temp. 24-27°C men kan tilvennes andre vannkvaliteter. Lite tolerant for temp. over 30°C. Ved oppdrett er temp viktig for fordeling av hanner og hunner i kullet. Høyere temp gir flere hanner. Likevekt rundt 26°C, høyest overlevelse mellom 24-27°C. Ap. ser ut til å like seg i kolonier med samme art, dog ofte med tetra og andre arter i nærheten.
Beskrivelse som gjelder kun denne arten: Apistogramma alacrina er sjelden å se i handelen, men kan skjule seg blant andre viltfangede arter. Dette er en liten og generelt sett fredelig dvergciklide som bør holdes i par eller i et harem med en hann og flere hunner. Hannene kan bli opp til 5.5cm og hunnene op til 3.7cm.

Som for andre Apistogrammaer er forskjellige smykketetra-arter, otocinclus, øksefisk o.a. fredelige fisker ideelle samboere. Det anbefales ikke å holde Corydoras arter sammen med Apistogramma, kanskje med unntak av pygmepansermaller.
Lokasjon
Sør-Amerika
Forhold i akvariet for best trivsel:
Min. størrelse i cm: 60 cm
Min. størrelse i liter: 60 Liter
Temperatur: 24-27o C
PH i vannet: help 5.5 - 6.5
GH (Hardhet): help 2 - 10o dH
Endre info Endret sist: 30.01.11-17:49 av Lachris