Home
Avansert søk L-nummer Fiskegalleriet Akvariefisk Topp 100
 
Endre info Gå til forum for Maller - L-maller/sugemaller Finn akvarier med denne fisken Legg til i bokmerkene dine
Rubrikk
Andre har fisken sammen med
10 siste relaterte forumtråder
 
Tilfeldig bekjentskap
© Morten Kirkevåg © Bjarne Sætrang © -mette-
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Corydoras sp. CW009

Vanlig akvariefisk
Mona O
© Mona O (17 bilder)
Mona O Amund Berg Hansen Rita Aspevik Rita Aspevik
Beskrevet:  
Taksonomisk beskrivelse: n/a
Familie: Callichthyidae (Pansermaller)
Orden: Siluriformes (Maller)
Engelsk populærnavn: Green laser
Ferskvann, brakkvann help
eller saltvann:
Ferskvann
Stimfisk eller bør være i grupper? Ja
NAF Oppdrettsvalør:
[info]
SØLV
Vanskelighetsgrad: Ganske lett
Ganske lett
Maks. størrelse: 6.0 cm
Kjønnsforskjell: Hannene er ca ½ til 1 cm mindre enn hunnene, og i tillegg er de slankere av utseende. Kjønnsmodne hunner blir gode og runde om buken pga egg som modnes.
Fór og fóring: Omnivore help

Setter stor pris på mygglarver, artemia og annet frossentfôr, i tillegg til en basismeny med et variert utvalg malletabletter som går mot det mer kjøtt/insekt-baserte, bl.a. rekepellets. I sommer- halvåret kan man finhakke meitemark og gi dem. 
Foretrukket sjikt i akvariet: help Bunnsjikt
Beskrivelse av alle fisker med genus 'Corydoras': Alle corydoras-artene kommer fra Sør-Amerika og trives derfor best i surt vann med lav gh og kh.

De trives best i grupper på minst 5 til 6 individer, helst flere. I naturen forekommer de ofte i enorme, store stimer på flere hundre individer. Det finnes noen få arter som er unntak på det området, og de er utelukkende blant de største og langsnutede Corydorasene.

Alle artene har barter (korte skjeggtømmer) ved munnen som de bruker til å lete etter mat i bunnlaget/sanden. På grunn av denne adferden er det viktig å ha fin, avrundet sand som bunnsubstrat ellers kan fisken få skader på dette viktige følsomme organet. For å kunne lukte seg frem til føde må de ha bartene i behold. Skarp eller grov grus er derfor ikke å anbefale.

Sand anbefales som bunnlag dersom man ønsker å holde Corydoras!

Corydoras kan også miste bartene sine dersom vannkvaliteten er dårlig, og/eller hvis det dannes ammoniakk og usunne bakterier i bunnlaget. Dette skjer nesten alltid i akvarier med grus, ikke hvis det er sand på bunnen.

Corydoras-slekten inneholder rundt 180 vitenskaplig beskrevne arter med navn, et tall som stadig øker, og i tillegg kommer C-og CW-numrene (arter som enda venter på vit. beskrivelse og navn) som er omtrent like mange.

Corydoras spiser ikke rent grøntfôr, men forertrekker mere kjøttbasert føde som insekter og små krepsdyr som artemia og mygglarver. Men om det fôres med vanlige malletabletter som også inneholder noe spirulina for eksempel (en algetype) så spiser de det også.
Beskrivelse som gjelder kun denne arten: Denne arten har fått tildelt nummer CW009, i påvente av en mer nøyaktig, vitenskaplig beskrivelse med navngivning. 'Green Laser' er altså et populærnavn og handelsnavn.

En skinnende smaragd-grønn Corydoras art, og det er lett å forstå hvorfor den har fått sitt populærnavn. Dette er etter manges mening en av de aller vakreste Corydoras artene.

Foretrekker vannet noe på den kjølige siden av tjue-tallet på termometeret, og over tid bør man prøve å holde maks temperatur på 25°C. De tåler noe varmere sommertemperaturer. Ellers surt og bløtt vann i likhet med alle andre Corydoras-arter.
'Green Laser' stammer fra Peru.

Denne arten er som nevnt ikke vitenskaplig beskrevet enda (pr oktober 2009) og den er derfor foreløbig satt inn i den store gruppen av arter som går under fellesnavnet Corydoras aeneus.
Artikkel om C. aeneus gruppen fra Practical Fish Keeping, skrevet av britiske Ian Fuller.
Lokasjon
Sør-Amerika » Peru
Sør-Amerika » Peru » Rio Ucayali drainage
Sør-Amerika » Pucallpa
Forhold i akvariet for best trivsel:
Min. størrelse i cm: 60 cm
Min. størrelse i liter: 54 Liter
Temperatur: 20-25o C
PH i vannet: help 5.5 - 7.2
GH (Hardhet): help 0 - 8o dH
Endre info Endret sist: 07.03.15-01:38 av Admin