Corydoras sp. CW009


© Mona O
Vanlig
Vanskelighetsgrad
Ganske lett
  Andre navn
Engelsk:
  • Green laser
Latinsk navn Corydoras sp. CW009
Orden/Familie Orden: Siluriformes (Maller)
Callichthyidae (Pansermaller) Wikipedia
Denne arten har fått tildelt nummer CW009, i påvente av en mer nøyaktig, vitenskaplig beskrivelse med navngivning. 'Green Laser' er altså et populærnavn og handelsnavn.

En skinnende smaragd-grønn Corydoras art, og det er lett å forstå hvorfor den har fått sitt populærnavn. Dette er etter manges mening en av de aller vakreste Corydoras artene.

Foretrekker vannet noe på den kjølige siden av tjue-tallet på termometeret, og over tid bør man prøve å holde maks temperatur på 25°C. De tåler noe varmere sommertemperaturer. Ellers surt og bløtt vann i likhet med alle andre Corydoras-arter.
'Green Laser' stammer fra Peru.

Denne arten er som nevnt ikke vitenskaplig beskrevet enda (pr oktober 2009) og den er derfor foreløbig satt inn i den store gruppen av arter som går under fellesnavnet Corydoras aeneus.
Artikkel om C. aeneus gruppen fra Practical Fish Keeping, skrevet av britiske Ian Fuller.
Informasjon som gjelder alle arter i genus Corydoras
Alle corydoras-artene kommer fra Sør-Amerika og trives derfor best i surt vann med lav gh og kh. De trives best i grupper på minst 5 til 6 individer, helst flere. I naturen forekommer de ofte i enorme, store stimer på flere hundre individer. Det finnes noen få arter som er unntak på det området, og de er utelukkende blant de største og langsnutede Corydorasene. Alle artene har barter (korte skjeggtømmer) ved munnen som de bruker til å lete etter mat i bunnlaget/sanden. På grunn av denne adferden er det viktig å ha fin, avrundet sand som bunnsubstrat ellers kan fisken få skader på dette viktige følsomme organet. For å kunne lukte seg frem til føde må de ha bartene i behold. Skarp eller grov grus er derfor ikke å anbefale. Sand anbefales som bunnlag dersom man ønsker å holde Corydoras! Corydoras kan også miste bartene sine dersom vannkvaliteten er dårlig, og/eller hvis det dannes ammoniakk og usunne bakterier i bunnlaget. Dette skjer nesten alltid i akvarier med grus, ikke hvis det er sand på bunnen. Corydoras-slekten inneholder rundt 180 vitenskaplig beskrevne arter med navn, et tall som stadig øker, og i tillegg kommer C-og CW-numrene (arter som enda venter på vit. beskrivelse og navn) som er omtrent like mange. Corydoras spiser ikke rent grøntfôr, men forertrekker mere kjøttbasert føde som insekter og små krepsdyr som artemia og mygglarver. Men om det fôres med vanlige malletabletter som også inneholder noe spirulina for eksempel (en algetype) så spiser de det også.
Maks. størrelse 6 cm
Holdes helst i grupper (Stimfisk) Ja
Trives i
Ferskvann
Brakkvann
Saltvann
Akvariesjikt
Øvre del/Vannflata
Midtre del
Bunnen
Kjønnsforskjell Hannene er ca ½ til 1 cm mindre enn hunnene, og i tillegg er de slankere av utseende. Kjønnsmodne hunner blir gode og runde om buken pga egg som modnes.
Fòr og fòring Omnivore (Altetende)
Setter stor pris på mygglarver, artemia og annet frossentfôr, i tillegg til en basismeny med et variert utvalg malletabletter som går mot det mer kjøtt/insekt-baserte, bl.a. rekepellets. I sommer- halvåret kan man finhakke meitemark og gi dem.
Oppdrett Dette er ikke en spesielt vanskelig art med tanke på oppdrett. Her gjelder de vanlige "Corydoras-triksene" som hyppige, kjølige vannbytter og mye ekstra populært eller fetende fôr ... Les mer
NAF Oppdrettsvalør SØLV
Minimum størrelse liter på akvariet 54 liter (Gjennomsnittstørrelse på medl.akvarier med denne: 236)
Temperatur 20° C - 25° C
Surhetsgrad på vannet (PH) 5.5 - 7.2
Hardhetsgrad på vann (GH) 0 - 8
Sist endret 07.03.15 kl 01:38 av Admin
236 liter er gjennomsnittlig størrelse på akvarier med denne fisken

Fant du hjelp eller god informasjon?

Vil du vurdere å støtte drifta av Akvaforum?

Vipps #605339 eller bli plussmedlem og slipp reklame!
Tips oss om gode filmer på Youtube av denne fisken

(Husk, det må være BRA videoer som er nyttige eller fine. Vi vil ikke ha ALLE videoene om fisken)

Annonser med denne fisken
Andre har fisken sammen med
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik
Reklame for plussmedlemskap