Home
Avansert søk L-nummer Fiskegalleriet Akvariefisk Topp 100
 
Endre info Gå til forum for Ciklider Finn akvarier med denne fisken Legg til i bokmerkene dine
Andre har fisken sammen med
10 siste relaterte forumtråder
 
Tilfeldig bekjentskap
© Janne Ekström © Morten Kirkevåg © Bjarne Sætrang
Tilfeldig akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Mikrogeophagus ramirezi

Vanlig akvariefisk

Sommerfuglciklide

Bjarne Sætrang
© Bjarne Sætrang (23 bilder)
Bjarne Sætrang Alexander K. Bjørø Brage Lien Brage Lien
Beskrevet: Myers & Harry, 1948
Taksonomisk beskrivelse: n/a
Familie: Cichlidae (Ciklider)
Orden: Perciformes (Piggfinnefisker)
Engelsk populærnavn: Ram cichlid
Tidligere/andre navn: Ram, Blue ram, German blue ram, Asian ram, Butterfly cichlid, Ramirez's dwarf cichlid, Dwarf butterfly cichlid and Ramirezi.
Ferskvann, brakkvann help
eller saltvann:
Ferskvann
Stimfisk eller bør være i grupper? Nei
NAF Oppdrettsvalør:
[info]
SØLV
Vanskelighetsgrad: Middels
Middels
Maks. størrelse: 7.0 cm
Kjønnsforskjell: Hunnens buk er rødlig, og når hun blir kjønnsmoden og parringsklar blir den rød/lilla. Hannen er litt større i vekst. Hannens fremste ryggfinnestråler er lengre enn hunnens, men det er ikke lett å se første gang man prøver. Hannens bakerste bukfinne blir også lengre og mere kantete enn hunnens.
Fór og fóring: Omnivore help

Egentlig kjøttetende som alle ciklider, men spiser også granulat/tørrfòr med høyt proteininnhold. Kan med fordel gis en liten godbit av grønt innimellom som fersk agurk eller litt grønne erter. 
Foretrukket sjikt i akvariet: help Bunn og midtsjikt
Beskrivelse av alle fisker med genus 'Mikrogeophagus': Mikrogeophagus betyr liten (mikro) jordspiser (geophagus). Dette beskriver måten disse dvergciklidene leter etter mat på, ved å sile sand gjennom gjellene.
Beskrivelse som gjelder kun denne arten: Mikrogeophagus ramirezi, sommerfuglciklide er en meget vakker og populær liten sør-amerikansk ciklide. Den trives best i par.
Hvis du ønsker lek på disse bør du skaffe deg flere eksemplarer og la de få velge partner selv. Å putte en av hvert kjønn i akvariet og tro at de vil pare seg vil sjelden fungere. Mikrogeophagus ramirezi er monogame ciklider og begge foreldrene deltar i egg/yngel-pleie.

Mikrogeophagus ramirezi er en rolig og vennlig ciklide som lett blir sky hvis den holdes sammen med agressive/aktive fisker. Innred akvariet med mye planter, steiner og huler. Krever sand/finkornet substrat da den siler sanden gjennom gjellene på søken etter mat.

Noen erfarer at denne cikliden er veldig skjør. Det trenger nødvendigvis ikke å være helt riktig. Imidlertid er det å foretrekke å kjøpe Mikrogeophagus ramirezi som er avlet i europa (Tyskland, Nederland og Tsjekkia) da disse er sterkere og mere hardføre. Eksemplarer som er avlet i asia er ofte injesert med mye hormoner for å bringe frem fargene, noe som fører til at cikliden tåler mye mindre og i verste fall kan være sterile.

Innred akvariet med en del planter, da fisken kan være litt nervøs. Bruk helst sand som substrat i akvariet. Fisken graver groper i sanden som den flytter yngelen til senere. Det anbefales også å ha noen flate steiner i akvariet (f.eks. skifer), ettersom dette er egnede eggleggingsplasser for sommerfuglciklidene.

Kan tilvennes forskjellige vannverdier, men er svært følsom for svingninger i disse, så stabile vannverdier er det viktigste. Ph bør være godt under 7.

En del akvarister mener å ha mistet sommerfuglciklider etter å ha foret med røde mygglarver. Dette er ikke vitenskaplig fastslått på noen måte, men noe man i alle fall bør vite om. Årsaken behøver ikke nødvendigvis ligge i innholdet i de røde mygglarvene, men kan like gjerne skyldes feil oppbevaring av frossentfôret, f.eks. at det har tint opp og blitt frosset igjen senere (f.eks. hos butikk eller under transport).
Det pleier å bli anbefalt å gi hvite og sorte mygglarver istedet.
Lokasjon
Sør-Amerika
Sør-Amerika » Venezuela » Orinoco Basin » Rio Orinoco
Forhold i akvariet for best trivsel:
Min. størrelse i cm: 50 cm
Min. størrelse i liter: 80 Liter
Temperatur: 24-29o C
PH i vannet: help 5.0 - 6.5
GH (Hardhet): help 0 - 5o dH
Endre info Endret sist: 18.12.12-19:28 av Admin