Home
Avansert søk L-nummer Fiskegalleriet Akvariefisk Topp 100
 
Endre info Gå til forum for Maller - L-maller/sugemaller Finn akvarier med denne fisken Legg til i bokmerkene dine
10 siste relaterte forumtråder
 
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang © Karl Kristian © Astrid Westad
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Corydoras burgessi

Ian Fuller
© Ian Fuller (5 bilder)
Rita Aspevik Rita Aspevik Rita Aspevik Sølvi Gullaksen
Beskrevet: Axelrod, 1987
Taksonomisk beskrivelse: n/a
Familie: Callichthyidae (Pansermaller)
Orden: Siluriformes (Maller)
Engelsk populærnavn: Burgess' Cory
Ferskvann, brakkvann help
eller saltvann:
Ferskvann
Stimfisk eller bør være i grupper? Ja
NAF Oppdrettsvalør:
[info]
SØLV
Vanskelighetsgrad: Ganske lett
Ganske lett
Maks. størrelse: 6.0 cm
Kjønnsforskjell: Hunner er større og kraftigere i kroppsform enn hanner.
Fór og fóring: Omnivore help

Altetende. Frossen- og levendefôr. Tablettfôr til maller. 
Foretrukket sjikt i akvariet: help Bunnsjikt
Beskrivelse av alle fisker med genus 'Corydoras': Alle corydoras-artene kommer fra Sør-Amerika og trives derfor best i surt vann med lav gh og kh.

De trives best i grupper på minst 5 til 6 individer, helst flere. I naturen forekommer de ofte i enorme, store stimer på flere hundre individer. Det finnes noen få arter som er unntak på det området, og de er utelukkende blant de største og langsnutede Corydorasene.

Alle artene har barter (korte skjeggtømmer) ved munnen som de bruker til å lete etter mat i bunnlaget/sanden. På grunn av denne adferden er det viktig å ha fin, avrundet sand som bunnsubstrat ellers kan fisken få skader på dette viktige følsomme organet. For å kunne lukte seg frem til føde må de ha bartene i behold. Skarp eller grov grus er derfor ikke å anbefale.

Sand anbefales som bunnlag dersom man ønsker å holde Corydoras!

Corydoras kan også miste bartene sine dersom vannkvaliteten er dårlig, og/eller hvis det dannes ammoniakk og usunne bakterier i bunnlaget. Dette skjer nesten alltid i akvarier med grus, ikke hvis det er sand på bunnen.

Corydoras-slekten inneholder rundt 180 vitenskaplig beskrevne arter med navn, et tall som stadig øker, og i tillegg kommer C-og CW-numrene (arter som enda venter på vit. beskrivelse og navn) som er omtrent like mange.

Corydoras spiser ikke rent grøntfôr, men forertrekker mere kjøttbasert føde som insekter og små krepsdyr som artemia og mygglarver. Men om det fôres med vanlige malletabletter som også inneholder noe spirulina for eksempel (en algetype) så spiser de det også.
Beskrivelse som gjelder kun denne arten: En fargerik og flott Corydoras-art, med sine kontraster av hvitt, svart og gulorange.
En av flere ganske like Corydoras-arter. Kan lett forveksles med f.eks. Corydoras adolfoi , C. duplicareus og Corydoras imitator, for ikke å glemme deres veldig nære slektning Corydoras C121.
C. burgessi har imidlertid mer gullfarget flekk på toppen av hodet, i motsetning til de to førstnevnte som har klar oransje flekk. Den kan utvise store fargevariasjoner, men har som oftest en stor sort flekk på ryggen og delvis opp i ryggfinnen. Mangler stort sett den sorte stripen nedover ryggen som C. adolfoi og C. duplicareus har, men Ian Fuller (England) hevder også C. burgessi forekommer med denne stripen.

Dette ser ut til å være en Corydoras-art som trives i litt varmere vann. Funn på fangsteder har vist temperaturer på oppimot 30°C. Dette kan imidlertid variere med årstid. Surt vann på fangsteder, mellom ph 5 og 6. Kan fint holdes i akvarium med ph som er høyere, men helst ikke over 7. Trives best om ikke belysningen er for skarp. Et dunkelt sortvannskar er perfekt.
Lokasjon
Sør-Amerika
Sør-Amerika » Rio Negro basin
Sør-Amerika » Brasil
Sør-Amerika » Rio Unini
Forhold i akvariet for best trivsel:
Min. størrelse i cm: 60 cm
Min. størrelse i liter: 60 Liter
Temperatur: 24-28o C
PH i vannet: help 5.0 - 7.0
GH (Hardhet): help 0 - 10o dH
Endre info Endret sist: 22.01.15-16:00 av Admin