Corydoras burgessi


© Ian Fuller
Vanskelighetsgrad
Ganske lett
  Andre navn
Engelsk:
  • Burgess' Cory
  Bilder (5 stk)

Latinsk navn Corydoras burgessi (Axelrod, 1987)
Orden/Familie Orden: Siluriformes (Maller)
Callichthyidae (Pansermaller) Wikipedia
En fargerik og flott Corydoras-art, med sine kontraster av hvitt, svart og gulorange.
En av flere ganske like Corydoras-arter. Kan lett forveksles med f.eks. [FISHLINK=5258]Corydoras adolfoi [/FISHLINK],[FISHLINK=5300] C. duplicareus[/FISHLINK] og[FISHLINK=5324] Corydoras imitator[/FISHLINK], for ikke å glemme deres veldig nære slektning [FISHLINK=15880]Corydoras C121[/FISHLINK].
C. burgessi har imidlertid mer gullfarget flekk på toppen av hodet, i motsetning til de to førstnevnte som har klar oransje flekk. Den kan utvise store fargevariasjoner, men har som oftest en stor sort flekk på ryggen og delvis opp i ryggfinnen. Mangler stort sett den sorte stripen nedover ryggen som C. adolfoi og C. duplicareus har, men Ian Fuller (England) hevder også C. burgessi forekommer med denne stripen.

Dette ser ut til å være en Corydoras-art som trives i litt varmere vann. Funn på fangsteder har vist temperaturer på oppimot 30°C. Dette kan imidlertid variere med årstid. Surt vann på fangsteder, mellom ph 5 og 6. Kan fint holdes i akvarium med ph som er høyere, men helst ikke over 7. Trives best om ikke belysningen er for skarp. Et dunkelt sortvannskar er perfekt.
Informasjon som gjelder alle arter i genus Corydoras
Alle corydoras-artene kommer fra Sør-Amerika og trives derfor best i surt vann med lav gh og kh. De trives best i grupper på minst 5 til 6 individer, helst flere. I naturen forekommer de ofte i enorme, store stimer på flere hundre individer. Det finnes noen få arter som er unntak på det området, og de er utelukkende blant de største og langsnutede Corydorasene. Alle artene har barter (korte skjeggtømmer) ved munnen som de bruker til å lete etter mat i bunnlaget/sanden. På grunn av denne adferden er det viktig å ha fin, avrundet sand som bunnsubstrat ellers kan fisken få skader på dette viktige følsomme organet. For å kunne lukte seg frem til føde må de ha bartene i behold. Skarp eller grov grus er derfor ikke å anbefale. Sand anbefales som bunnlag dersom man ønsker å holde Corydoras! Corydoras kan også miste bartene sine dersom vannkvaliteten er dårlig, og/eller hvis det dannes ammoniakk og usunne bakterier i bunnlaget. Dette skjer nesten alltid i akvarier med grus, ikke hvis det er sand på bunnen. Corydoras-slekten inneholder rundt 180 vitenskaplig beskrevne arter med navn, et tall som stadig øker, og i tillegg kommer C-og CW-numrene (arter som enda venter på vit. beskrivelse og navn) som er omtrent like mange. Corydoras spiser ikke rent grøntfôr, men forertrekker mere kjøttbasert føde som insekter og små krepsdyr som artemia og mygglarver. Men om det fôres med vanlige malletabletter som også inneholder noe spirulina for eksempel (en algetype) så spiser de det også.
Maks. størrelse 6 cm
Holdes helst i grupper (Stimfisk) Ja
Trives i
Ferskvann
Brakkvann
Saltvann
Akvariesjikt
Øvre del/Vannflata
Midtre del
Bunnen
Kjønnsforskjell Hunner er større og kraftigere i kroppsform enn hanner.
Fòr og fòring Omnivore (Altetende)
Altetende. Frossen- og levendefôr. Tablettfôr til maller.
Oppdrett Oppdrett som med andre Corydoras-arter, god fòring med levende eller frossentfòr som mygglarver, litt tubifex i ny og ne vil kondisjonere hunnene godt så de danner egg i buken. Ett... Les mer
NAF Oppdrettsvalør SØLV
Minimum størrelse liter på akvariet 60 liter (Gjennomsnittstørrelse på medl.akvarier med denne: 115)
Temperatur 24° C - 28° C
Surhetsgrad på vannet (PH) 5 - 7
Hardhetsgrad på vann (GH) 0 - 10
Sist endret 22.01.15 kl 16:00 av Admin
115 liter er gjennomsnittlig størrelse på akvarier med denne fisken

Fant du hjelp eller god informasjon?

Vil du vurdere å støtte drifta av Akvaforum?

Vipps #605339 eller bli plussmedlem og slipp reklame!
Tips oss om gode filmer på Youtube av denne fisken

(Husk, det må være BRA videoer som er nyttige eller fine. Vi vil ikke ha ALLE videoene om fisken)

Tilfeldig bekjentskap
© Lars Jamne
Reklame for plussmedlemskap