Home
Avansert søk L-nummer Fiskegalleriet Akvariefisk Topp 100
 
Endre info Gå til forum for Maller - L-maller/sugemaller Finn akvarier med denne fisken Legg til i bokmerkene dine
 
Tilfeldig bekjentskap
© Morten Kirkevåg © Bjarne Sætrang © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Corydoras reynoldsi

Rita Aspevik
© Rita Aspevik (11 bilder)
Mona O Mona O Mona O Rita Aspevik
Beskrevet: Myers & Weitzman, 1960
Taksonomisk beskrivelse: n/a
Familie: Callichthyidae (Pansermaller)
Orden: Siluriformes (Maller)
Engelsk populærnavn: Bumble Bee Cory, Asher Cory
Ferskvann, brakkvann help
eller saltvann:
Ferskvann
Stimfisk eller bør være i grupper? Ja
NAF Oppdrettsvalør:
[info]
SØLV
Vanskelighetsgrad: Ikke satt
Ikke satt
Maks. størrelse: 5.0 cm
Kjønnsforskjell: Hunnene blir en halv cm lengre enn hannene ca, og er generelt noe rundere om buken. Hannene hos denne arten utvikler også en uvanlig høy første finnestråle i ryggfinnen, noe som gjør dem lett å skjelne fra hunnene.
Fór og fóring: Omnivore help

 
Foretrukket sjikt i akvariet: help Bunnsjikt
Beskrivelse av alle fisker med genus 'Corydoras': Alle corydoras-artene kommer fra Sør-Amerika og trives derfor best i surt vann med lav gh og kh.

De trives best i grupper på minst 5 til 6 individer, helst flere. I naturen forekommer de ofte i enorme, store stimer på flere hundre individer. Det finnes noen få arter som er unntak på det området, og de er utelukkende blant de største og langsnutede Corydorasene.

Alle artene har barter (korte skjeggtømmer) ved munnen som de bruker til å lete etter mat i bunnlaget/sanden. På grunn av denne adferden er det viktig å ha fin, avrundet sand som bunnsubstrat ellers kan fisken få skader på dette viktige følsomme organet. For å kunne lukte seg frem til føde må de ha bartene i behold. Skarp eller grov grus er derfor ikke å anbefale.

Sand anbefales som bunnlag dersom man ønsker å holde Corydoras!

Corydoras kan også miste bartene sine dersom vannkvaliteten er dårlig, og/eller hvis det dannes ammoniakk og usunne bakterier i bunnlaget. Dette skjer nesten alltid i akvarier med grus, ikke hvis det er sand på bunnen.

Corydoras-slekten inneholder rundt 180 vitenskaplig beskrevne arter med navn, et tall som stadig øker, og i tillegg kommer C-og CW-numrene (arter som enda venter på vit. beskrivelse og navn) som er omtrent like mange.

Corydoras spiser ikke rent grøntfôr, men forertrekker mere kjøttbasert føde som insekter og små krepsdyr som artemia og mygglarver. Men om det fôres med vanlige malletabletter som også inneholder noe spirulina for eksempel (en algetype) så spiser de det også.
Beskrivelse som gjelder kun denne arten: Corydoras reynoldsi er en ettertraktet og litt sjelden art som man ikke ofte ser i handelen. Relativt liten og slank Corydoras-art, blir ikke mer enn 5 cm (hunner) og hannene ½ cm mindre.
Corydoras reynoldsi har lys beige til hvit kroppsfarge med mørke, gråsorte striper og mønster, som gir den inntrykk av å ha "humle-striper" (derav det engelske populærnavnet; Bumble Bee Cory).

Denne Corydorasen kommer fra Rio Orteguaza, som er en bielv som renner ut i den større Rio Caqueta, Colombia. Man har også fanget arten ute i selve hovedelven Rio Caqueta.

Tegnet kartbilde over naturlig habitat:
Caquetá Province, Colombia i Sør-Amerika
eller
satelittfoto av elveområdet.
Lokasjon
Sør-Amerika » Colombia
Sør-Amerika » Colombia » Rio Japurá drainage » Rio Caqueta
Forhold i akvariet for best trivsel:
Min. størrelse i cm: 55 cm
Min. størrelse i liter: 60 Liter
Temperatur: 22-26o C
PH i vannet: help 6.0 - 7.2
GH (Hardhet): help 0 - 10o dH
Endre info Endret sist: 13.04.09-20:21 av Admin