Corydoras reynoldsi


© Rita Aspevik
Vanskelighetsgrad
Ukjent
  Andre navn
Engelsk:
  • Bumble Bee Cory
  • Asher Cory
Latinsk navn Corydoras reynoldsi (Myers & Weitzman, 1960)
Orden/Familie Orden: Siluriformes (Maller)
Callichthyidae (Pansermaller) Wikipedia
Corydoras reynoldsi er en ettertraktet og litt sjelden art som man ikke ofte ser i handelen. Relativt liten og slank Corydoras-art, blir ikke mer enn 5 cm (hunner) og hannene ½ cm mindre.
Corydoras reynoldsi har lys beige til hvit kroppsfarge med mørke, gråsorte striper og mønster, som gir den inntrykk av å ha "humle-striper" (derav det engelske populærnavnet; Bumble Bee Cory).

Denne Corydorasen kommer fra Rio Orteguaza, som er en bielv som renner ut i den større Rio Caqueta, Colombia. Man har også fanget arten ute i selve hovedelven Rio Caqueta.

Tegnet kartbilde over naturlig habitat:
Caquetá Province, Colombia i Sør-Amerika
eller
satelittfoto av elveområdet.
Informasjon som gjelder alle arter i genus Corydoras
Alle corydoras-artene kommer fra Sør-Amerika og trives derfor best i surt vann med lav gh og kh. De trives best i grupper på minst 5 til 6 individer, helst flere. I naturen forekommer de ofte i enorme, store stimer på flere hundre individer. Det finnes noen få arter som er unntak på det området, og de er utelukkende blant de største og langsnutede Corydorasene. Alle artene har barter (korte skjeggtømmer) ved munnen som de bruker til å lete etter mat i bunnlaget/sanden. På grunn av denne adferden er det viktig å ha fin, avrundet sand som bunnsubstrat ellers kan fisken få skader på dette viktige følsomme organet. For å kunne lukte seg frem til føde må de ha bartene i behold. Skarp eller grov grus er derfor ikke å anbefale. Sand anbefales som bunnlag dersom man ønsker å holde Corydoras! Corydoras kan også miste bartene sine dersom vannkvaliteten er dårlig, og/eller hvis det dannes ammoniakk og usunne bakterier i bunnlaget. Dette skjer nesten alltid i akvarier med grus, ikke hvis det er sand på bunnen. Corydoras-slekten inneholder rundt 180 vitenskaplig beskrevne arter med navn, et tall som stadig øker, og i tillegg kommer C-og CW-numrene (arter som enda venter på vit. beskrivelse og navn) som er omtrent like mange. Corydoras spiser ikke rent grøntfôr, men forertrekker mere kjøttbasert føde som insekter og små krepsdyr som artemia og mygglarver. Men om det fôres med vanlige malletabletter som også inneholder noe spirulina for eksempel (en algetype) så spiser de det også.
Maks. størrelse 5 cm
Holdes helst i grupper (Stimfisk) Ja
Trives i
Ferskvann
Brakkvann
Saltvann
Akvariesjikt
Øvre del/Vannflata
Midtre del
Bunnen
Kjønnsforskjell Hunnene blir en halv cm lengre enn hannene ca, og er generelt noe rundere om buken. Hannene hos denne arten utvikler også en uvanlig høy første finnestråle i ryggfinnen, noe som gjør dem lett å skjelne fra hunnene.
Fòr og fòring Omnivore (Altetende)
Oppdrett
NAF Oppdrettsvalør SØLV
Minimum størrelse liter på akvariet 60 liter
Temperatur 22° C - 26° C
Surhetsgrad på vannet (PH) 6 - 7.2
Hardhetsgrad på vann (GH) 0 - 10
Sist endret 13.04.09 kl 20:21 av Admin

Fant du hjelp eller god informasjon?

Vil du vurdere å støtte drifta av Akvaforum?

Vipps #605339 eller bli plussmedlem og slipp reklame!
Tips oss om gode filmer på Youtube av denne fisken

(Husk, det må være BRA videoer som er nyttige eller fine. Vi vil ikke ha ALLE videoene om fisken)

Tilfeldig bekjentskap
© vår glede - Høst glede
Reklame for plussmedlemskap